Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38491 tot 38495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Voeding is 40% duurder dan het gemiddelde over de voorbije 10 jaar

De Verenigde Naties hebben er een bang oog in. De prijzen voor voedsel zijn wereldwijd ontoelaat hoog, met het risico op sociale onrust wanneer er niets gaat gebeuren. Sociale onrust kan overal uitbreken, maar de derdewereldlanden lopen er het meest gevaar op.

Hoe erg is de situatie? Redelijk erg, als de cijfers van de FAO kloppen. Voeding is nu 40% duurder dan het gemiddelde over de voorbije 10 jaar. De FAO roept om snel te handelen door fondsen beschikbaar te stellen voor een aantal landen, daar dreigt namelijk al sociale onrust.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Italiaanse werkloosheid op recordniveau

De werkloosheid in Italiƫ is in september gestegen tot een officieel recordniveau van 10,8 procent. Dat maakte het nationale statistiekbureau (Istat) bekend.

In augustus lag de werkloosheid nog 0,2 procentpunt lager op 10,6 procent. Het is het hoogste niveau sinds het begin van de publicatie van de werkloosheidscijfers in januari 2004.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Column Kees de Kort | De salamitactiek van Nederlandse politici

Kees de Kort ziet positieve punten in het regeerakkoord. "De grote partijen zijn het er over eens dat de gouden tijden voorbij zijn. Er moet wat gebeuren. Tandenknarsen en samengeknepen billen, maar ze zijn bereid wat te doen."

Toch zijn de maatregelen te voorzichtig, zegt De Kort. "Het is weer een beetje rommelen in de marge. Ze erkennen de problemen en zien dat er iets moet gebeuren. Maar dan blijft het toch bij het knopje draaien naar 5.4 in plaats van 5.6. Een knopje op 3.2 in plaats van 3.4."

Bron: RTL-Nieuws
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Het uitkleden van de burgers gaat verder...

De maatregel uit het regeerakkoord met het meeste invloed op jouw portemonnee is het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie.

Tot nu toe betaalde iedereen in Nederland evenveel zorgpremie. Wie een laag inkomen had, werd gecompenseerd via de zorgtoeslag. Maar de zorgtoeslag wordt door het nieuwe kabinet afgeschaft, terwijl de zorgpremie inkomensafhankelijk wordt.

Ter compensatie wordt de belasting verlaagd, maar desalniettemin gaan de hogere inkomens er door deze maatregel duizenden euro's per jaar op achteruit.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Lagere rente bij veiling Franse leningen

De Franse staat heeft woensdag bij de veiling van langlopende staatsleningen lagere rentes hoeven bieden. De vraag naar de leningen was sterk.