Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38506 tot 38510
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Nikkei sluit met winst

De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. Na de verliesbeurt van een dag eerder stapten beleggers weer in de markt. De stemming werd gesteund door flinke koerswinsten van zwaargewichten Hitachi en Komatsu, die vasthielden aan de vooruitzichten voor het gehele boekjaar. De Nikkei eindigde 1 procent hoger op 8928,29 punten.

Het Japanse conglomeraat Hitachi klom ruim 3 procent en bouwmachinemaker Komatsu won ook meer dan 3 procent. Fuji Heavy Industries steeg 6,7 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in 11 jaar. De onderneming verhoogde zijn winstverwachting voor het jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Schade Sandy loopt in miljarden

De economische schade die superstorm Sandy in Amerika heeft aangericht loopt in de miljarden.

Dat voorspelt adviesbureau IHS Global Insight. Naar schatting loopt alleen al de materiƫle schade aan gebouwen en infrastructuur op tot 20 miljard dollar (15,4 miljard euro).

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

'Honderden ontslagen bij KLM'

Zeker 1300 werknemers bij KLM dreigen hun baan te verliezen.

Dat schrijft De Telegraaf woensdag. De luchtvaartmaatschappij moet in de komende twee jaar verder afslanken om uit de rode cijfers te blijven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Britse consumentenvertrouwen weer gedaald

Het Britse consumentenvertrouwen is gedaald naar het laagste punt in 6 maanden. Dat maakte marktonderzoeker GfK NOP woensdag bekend. De vertrouwensindex staat nu op -30, waar analisten hadden verwacht dat die stabiel op -28 zou blijven staan. Het is de laagste stand sinds april dit jaar.

Bron: ZoalsJijWilt.nl
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Hoe ga je je in deze crisis goed voorbereiden?

Veel mensen denken dat er in ons veilige Nederland niets kan gebeuren, er is hier ook al tijden geen echte ramp geweest. Er is elektriciteit, de schappen van de supermarkten zitten vol en er komt altijd water uit de kraan. We hoeven er nooit over na te denken, alles is geregeld. Het zeewater wordt netjes achter de dijken gehouden, je kunt overal pinnen, niets aan de hand. Maar is dat zo? Wat gebeurt er als de elektriciteit langer dan een dag uitvalt? En wat als de olie zo duur wordt, dat vrachtwagens bijna niet meer rijden om supermarkten te bevoorraden. De economie wordt steeds instabieler, doordat er zoveel geld wordt gecreëerd wordt de kans op inflatie, of zelfs deflatie steeds groter.  Het resultaat kan zijn dat ook in Nederland de voedselprijzen (explosief) stijgen. En om eerlijk te zijn, op economisch gebied is de crisis al aan de gang, hoe het verder gaat weet niemand.

[...]