Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 38511 tot 38515
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Europarlement zegt af voor overleg begroting

Het Europees Parlement (EP) weigert later dinsdag aan te schuiven bij het overleg met de EU-lidstaten over de begroting van dit en volgend jaar. Voorzitter Martin Schulz van het EP heeft dit dinsdagmiddag gezegd.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Wall Street opent lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag lager geopend. De onzekerheid over de extra steun aan Griekenland en de dreigende begrotingscrisis in de Verenigde Staten wegen op het sentiment.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,4 procent lager op 12.762 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1373 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,8 procent tot 2880 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Spaanse rente nadert 6 procent

De toenemende zorgen over de Europese schuldencrisis hadden dinsdag een duidelijke weerslag op de Spaanse rente. Het rendement op 10-jarige Spaanse leningen ging stevig omhoog en naderde voor het eerst sinds eind september de grens van 6 procent.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

Lagarde en Juncker botsen over twee jaar langer voor Griekenland

Het mogelijke uitstel van twee jaar om de Griekse staatsschuld terug te dringen, heeft gisteravond een conflict veroorzaakt tussen IMF-president Christine Lagarde en Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Eurogroep. Het IMF houdt liever vast aan de eerder afgesproken deadline van 2020.

Gisteravond spraken de ministers van Financiƫn van de eurolanden over de situatie in Griekenland. Juncker liet tijdens de daaropvolgende persconferentie weten dat Griekenland er, wat de eurolanden betreft, twee jaar langer over mag doen om de staatsschuld terug te dringen naar 120 procent van het bruto binnenlands product. "Het doel, voor zover het tijdschema betreft, is uitgesteld tot 2022", meldde de voorzitter van de eurogroep.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 13 november 2012

'Mogelijk bundeling tranches Griekse lening'

Duitsland overweegt een aantal tranches van de tweede noodlening aan Griekenland te bundelen. Dat zei een bron binnen de Duitse regering dinsdag tegen persbureau Reuters.

Onder de voorwaarden van het tweede steunpakket had Griekenland eind juni 31,2 miljard euro moeten krijgen. Eind september stond nog eens 5 miljard op de rol en in december staat de uitkering van 7,2 miljard euro gepland.