Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38511 tot 38515
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Ook David Einhorn vlucht in het goud

In de wereld van de hedge funds is David Einhorn, de stichter van Greenlight Capital, één van de bekendste namen. Einhorn heeft zijn sporen in de sector ruimschoots verdiend. Er wordt zodoende naar hem geluisterd wanneer hij iets te vertellen heeft. Dat is regelmatig het geval.

Einhorn is namelijk niet tevreden met het beleid dat door de regering in Washington en door de Federal Reserve wordt gevoerd. In zijn Q3 brief aan de aandeelhouders maakte Einhorn duidelijk dat hij vreest dat een recessie in de VS nog maar moeilijk te vermijden zal zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

“Onze kopzorgen verdwijnen niet met een nieuwe president”

Pacific Investment Management Co.’s Bill Gross is van mening dat de structurele problemen de economische discussie in de VS zullen blijven beheersen, ook wanneer de Amerikaanse presidentsverkiezingen achter de rug zijn. Het maakt daarbij niet veel uit of Romney dan wel Obama de verkiezingen wint.

Het economisch debat zal gedomineerd worden door het gigantische tekort op de begroting, door de ‘fiscal cliff’ en door de andere thema’s die we in de afgelopen maanden al uitgebreid aan bod hebben zien komen. De volgende president zal dus met dezelfde uitdagingen als de vorige geconfronteerd worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Renminbi op weg naar nieuwe wereldreservemunt?

Voor meer dan een decennium volgt de Chinese munt, de Renminbi, het pad van appreciatie. Maar de Chinese zwakte dit jaar heeft de gesprekken over de waardering terug doen opwaaien. De waardering van een munt is belangrijk voor investeerders en kan een grote impact hebben op een bedrijf. Exportbedrijven zijn gebaat bij een zwakke munt, terwijl bedrijven die voornamelijk op de thuismarkt blijven kunnen leiden onder de zwakte van een munt. China heeft zijn munt ondergewaardeerd proberen te houden, maar is nu genoodzaakt de controle te verzwakken.

De druk op de wisselbaarheid van de Renminbi neemt toe hoewel de People’s Bank of China heeft aangegeven dat dit wil vertragen. China is de 2e grootste economie ter wereld en zal die positie moeten aanpassen met zijn munt. Om minder afhankelijk te zijn van de dollar en opgenomen te worden tot het internationale mandje munten van het IMF, zal China het gebruik van de Renminbi in de internationale handel moeten bevorderen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Centrale banken zullen 'ongewoon' moeten blijven

De centrale banken zullen wereldwijd ‘ongewoon’ actief moeten blijven en op al hun fantasie beroep moeten doen om het hoofd te bieden aan de uitdagingen waar ze mee worden geconfronteerd. Vooral de taak van de Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of England zijn nog niet gedaan.

Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van PIMCO, gelooft dat voor de centrale banken een sleutelrol is weggelegd bij het bestrijden van de crisis. Op de overheden moet niet te hard gerekend worden, want die hebben zich vooral onderscheiden door een gebrek aan slagkracht.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Koersen AEX index en BEL20 omhoog

Kort na opening gingen de beurzen in Amsterdam en Brussel direct omhoog ondanks dat de Amerikaanse beurzen gisteren gesloten waren vanwege de orkaan Sandy. Vandaag bleven onder andere de Dow Jones index en de Nasdaq wederom gesloten vanwege de orkaan.

Aan het begin van de handel vielen positieve kwartaalcijfers van Deutsche Bank op, in het derde kwartaal werd een hogere nettowinst behaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Verder kwam de Zwitserse bank UBS met het nieuws dat er grote herstructureringen zullen plaatsvinden en in de komende jaren zullen 10.000 banen worden geschrapt. Uit Duitsland volgde nog het macrocijfer over het aantal werklozen en deze waren in oktober wederom toegenomen.