Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 38516 tot 38520
Bron: webwereld.nl
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Europese Centrale Bank ziet gevaren in Bitcoin

De Europese Centrale Bank houdt virtuele valuta als Bitcoin in de gaten. Het overheidsorgaan is blij met de financiƫle innovatie die de digitale munt met zich meebrengt, maar ziet gevaren.

De Europese Centrale Bank heeft een rapport (PDF) vrijgegeven over virtuele munteenheden, waar de meeste aandacht uitgaat naar Bitcoin. Ook de Linden Dollars die worden gebruikt voor transacties in de virtuele wereld Second Life en in de echte wereld worden verhandeld, zijn in het onderzoek aangehaald. De ECB denkt dat landen zich bedreigd kunnen gaan voelen door online valuta, omdat sommige digitale economieƫn zelfs groter zijn qua Bruto Nationaal Product dan 19 kleinere landen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Ericsson schrapt 1550 banen in Zweden

De Zweedse fabrikant van telecomapparatuur Ericsson schrapt in eigen land 1550 banen om kosten te besparen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

De ontslagen vallen vooral bij de worstelende netwerkdivisie van Ericsson. Het bedrijf heeft bijna 18.000 werknemers in Zweden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

IMF waarschuwt: 'Frankrijk snel problematischer dan Italië en Spanje'

Het IMF spoort Frankrijk aan om zowel de loonkost als de belastingen te verlagen. Als dat niet gebeurt riskeren de Fransen immers achter te raken op Italië en Spanje, die beide diepgaande hervormingen doorvoeren, schrijft Valentina Pop op de EU Observer.

In zijn jaarlijkse landenreview waarschuwt het IMF ervoor dat “de groeivooruitzichten voor Frankrijk erg fragiel blijven. Dit is deels te wijten aan de zwakke situatie van Europa, maar wordt verder verscherpt door een specifiek Frans concurrentieprobleem.”

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

Wat zegt goudrepatriëring over een land?

Duitsland is niet het eerste en waarschijnlijk niet het laatste land dat zijn goud terug binnen de eigen landsgrenzen wil aanhouden. Venezuela heeft vorig jaar al al zijn goud teruggehaald en in Zwitserland gaan er ook stemmen op om dit te doen. Wat betekent dit nu, wanneer een land zijn goud terug repatrieert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 7 november 2012

NN: gedwongen ontslagen onvermijdelijk

De reorganisatie bij Nationale-Nederlanden zal onvermijdelijk leiden tot gedwongen ontslagen. Dat meldde de verzekeraar woensdag. Moederbedrijf ING meldde eerder dat bij de verzekeraar de komende 2 jaar 1350 banen komen te vervallen