Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 38516 tot 38520
Bron: maxkeiser.com
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

VS op de 18de plaats voor economische vrijheid.

We discuss the fudge and candy moat surrounding Washington DC, protecting its inhabitants from the plunge in economic freedom for the citizens outside the Swiss chocolate moat. Meanwhile, in Europe, the Swiss prepare for refugees from financial collapse while the elite chow down on the Dutch sandwich. In the second half of the show, Max Keiser talks to Michael Krieger of LibertyBlitzkrieg.com about Jamie Dimon trying to instigate World War 3 and how the wars on drugs and terror are causing the US to plunge down the index of economic freedom.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

‘Banken spekken hun kassen ten koste van de consument’

Dit stelt de Vereniging Eigen Huis op basis van de Eigen Huis Rentebarometer. Dit is een online tool die maandelijks berekent hoeveel overwinst de banken, bovenop de gebruikelijke winstmarge, aan hun klanten verdienen.

De gemiddelde extra winstmarge die banken berekenen bovenop het normale hypotheekrentetarief is in augustus verder opgelopen tot iets boven de 1 procent. Een huiseigenaar met een hypotheek van 250.000 euro betaalt daardoor maandelijks ruim 200 euro teveel aan zijn bank.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

Goud ook deze week op een dood spoor

Na twee eerdere weken waarin de goudprijs daalde is de goudprijs deze opnieuw niet tot een noemenswaardige stijging gekomen. De prijs van het edelmetaal heeft de week afgesloten met een stijging van 0,05% naar een koers van 1737 dollar per troy ounce. Tegenvallende berichten over de wereldwijde economie blijven ervoor zorgen dat goud vlak voortbeweegt.

Daarnaast is het een tegenvaller dat goud maar niet in staat lijkt te zijn om door de grens van 1800 dollar per troy ounce te gaan. Deze belangrijke barrière is nog steeds niet overwonnen, waardoor analisten en beleggers zich afvragen wat goud te wachten staat. Hierdoor is de neiging om in goud te stappen minder groot, wat weer tot gevolg heeft dat er geen grote koerswijzigingen te zien zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

'Credit Suisse en UBS schrappen duizenden banen'

Dat bericht de Zwitserse krant Der Sonntag op basis van anonieme bronnen.

UBS zou van plan zijn om tussen de 3000 en 5000 arbeidsplaatsen te schrappen om kosten te besparen. Op de IT-afdeling zouden zo’n 900 banen verloren gaan. De rest van de ontslagen valt bij de investeringsbank.

Concurrent Credit Suisse zou volgens de krant 1000 tot 2000 banen willen schrappen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

'Zwitserse banken gaan duizenden banen schrappen'

De Zwitserse banken UBS en Credit Suisse schrappen mogelijk tussen de 5000 en 7000 banen.

Dat bericht de Zwitserse krant Der Sonntag op basis van anonieme bronnen.

UBS zou van plan zijn om tussen de 3000 en 5000 arbeidsplaatsen te schrappen om kosten te besparen. Zo’n 900 banen die verloren gaan vallen binnen de informatietechnologie. De rest van de ontslagen zullen vallen bij de investeringsbank.