Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38526 tot 38530
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Van Rompuy wil deal Grieken en trojka

EU-president Herman Van Rompuy heeft er bij de Grieken op aangedrongen dat ze zo snel mogelijk overeenstemming bereiken met de trojka van EU, ECB en IMF over de bezuinigingen, zodat het land in aanmerking kan komen voor extra steun. Dat heeft Van Rompuy dinsdag gezegd bij een bezoek aan Laos.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Goud overleeft altijd alle fiatmunten

“You have to choose between trusting to the natural stability of gold and the natural stability of the honesty and intelligence of the members of the Government. And, with due respect for these gentlemen, I advise you, as long as the Capitalist system lasts, to vote for gold.”

Hoe lang bestaat er al vertrouwen in goud als geld, als ruilmiddel voor goederen, als betaalmiddel, als waarde,… al eeuwen. Nog nooit heeft goud de mensheid teleurgesteld. Dit in tegenstelling tot vele fiatmunten, die gebaseerd zijn op het vertrouwen voor de uitgever ervan. Deze tabel geeft een historisch overzicht van alle munten, laat zien hoe lang de munt geleefd heeft en hoe de munt aan zijn einde is gekomen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

'13.000 banen weg in Londense City in 2013'

Financiële instellingen in de Londense City gaan volgend jaar 13.000 werknemers ontslaan. Daardoor zal de werkgelegenheid in de financiële sector in de Britse hoofdstad dalen naar het laagste niveau in 20 jaar. Dat zei onderzoeksbureau Centre for Economics and Business Research (CEBR) dinsdag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Column Kees de Kort | Obama of Romney?

Wordt het Obama of toch Romney? Volgens BNR's Kees de Kort maakt het voor de Amerikanen geen wereld van verschil wie het wordt. "Voor het publiek verandert op korte termijn niet veel."

"De plannen van Obama zijn anders dan die van Romney", weet ook De Kort. "Dat zou op zich een groot verschil maken. Maar in de praktijk wordt het een heel ander verhaal."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

België wil personeel delen met Nederland

België wil nagaan of het met Nederland bepaald personeel kan delen. Het is een manier voor België én Nederland om te bezuinigen.

Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, dinsdag ter sprake gebracht in zijn kennismakingsgesprek met zijn Nederlandse collega Frans Timmermans in Brussel.