Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38531 tot 38535
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Miljonairs beleggen liever dan dat ze sparen

Onder miljonairs is beleggen in aandelen en obligaties veel populairder dan onder de gemiddelde Nederlander.

Dat blijkt uit een onderzoek van Van Lanschot. 90% van de miljonairs heeft aandelen en/of obligaties. In totaal zit 62% van het vermogen van miljonairs in aandelen en obligaties. Van de minder vermogende Nederlanders is dat slechts 17%. Miljonairs hebben dus relatief weinig spaargeld: slechts 13% van hun vermogen is spaargeld, bij de rest van Nederland is dat meer dan de helft. In absolute zin hebben miljonairs wél meer spaargeld dan de andere Nederlanders: ruim vier ton tegen 34.000 euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Sandy kan werkloosheidscijfers VS beïnvloeden

De orkaan Sandy heeft het noordoostelijk deel van de United States grondig dooreengeschud. De gevolgen van dit natuurfenomeen vallen nog moeilijk in te schatten, het totale schadeplaatje zal pas binnen enkele weken volledig bekend zijn. Er is momenteel sprake van een bedrag van 20 miljard dollar, maar deze raming zal hoogstwaarschijnlijk nog moeten opgetrokken worden.

Ook de andere gevolgen van Sandy moeten nog duidelijk worden. Vandaag maakte het Labor Department bekend dat de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand oktober – die traditioneel op de eerste vrijdag van de maand (nu vrijdag dus) worden gepubliceerd – tot onbepaalde datum uitgesteld worden.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Wist je dat de crisis elk gezin al meer dan 9.000 euro heeft gekost?

De crisis kost ons nu reeds handen vol geld, maar doet ook het vertrouwen in het kapitalisme heel snel dalen. Europa trekt de militaire kaart maar krijgt wel de Nobelprijs voor de Vrede. Marc Vandepitte vervolgt zijn 'Wist je dat' reeks met interessante weetjes en relevante informatie.

De huidige crisis werd mee veroorzaakt door de onverantwoorde en criminele speculatie van bankiers en traders met het spaargeld van miljoenen burgers. Door de financiële malaise heeft de economische groei een flinke knauw gekregen. Indien het bnp na 2007 aan hetzelfde tempo was gegroeid als in de periode 1990-2007, dan zouden we nu in Europa en de VS 10 à 15 procent hoger zitten. De Financial Times heeft berekend dat dit neerkomt op een verlies van iets meer dan 9.000 euro per gezin (12.000 dollar). Daar kan je geen Ford Mondeo mee kopen maar wel een Ford Ka …

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Vergeet goud! 13 manieren om uw vermogen te beschermen tegen de komende crash

Goud is veruit de voorkeursbelegging voor marktsceptici die de toekomst van het economisch systeem niet bijster positief inschatten. Goud heeft echter ook nadelen: het is zwaar, moeilijk opbergbaar en staat nu al historisch hoog. Als alternatief voor goud geeft Business Insider daarom de volgende dertien alternatieve ‘veilige havens’ waarmee u zich kan beschermen tegen de komende crash.

[...]

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Nee tegen bezuinigingen en nee tegen fascisme

Het afgelopen weekend van 27 en 28 oktober trokken in verschillende Europese steden wederom mensen de straat op: in Madrid en Barcelona tegen het bezuinigingsbeleid van de Spaanse regering, in Athene tegen het fascisme dat zich met schrikbarende snelheid verspreidt en in Italië was het 'No Monti-day'.

Na 25S (25 september) vond dit weekend in Spanje haar opvolger 27O plaats: een protestmars van Plaza de España naar Plaza de Neptuna in Madrid, om daar het parlement te omringen. Na de tocht van 2,3 kilometer die begeleid werd door een zwaarbemande politie-escorte kwamen de demonstranten bij het parlement aan, dat wederom beschermd werd door metalen hekken en politiemacht.