Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 38546 tot 38550
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Duitsland krijgt groot tekort arbeidskrachten

Duitsland krijgt te maken met een steeds groter tekort aan geschoolde arbeidskrachten, dat in het jaar 2025 opgelopen zal zijn tot 3,5 miljoen.

De toestroom van Oost-Europese arbeiders is tot op heden volstrekt onvoldoende gebleken om die ontwikkeling tot staan te brengen, waarschuwt het Duitse UWV vrijdag in Duitse media.

Het openstellen van de grenzen voor Oost-Europeanen heeft volgens UWV-directeur Raimund Becker niet het gewenste effect gehad. In plaats van naar Duitsland zijn veel werkzoekenden naar Groot-Brittanniƫ gegaan.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Column Kees de Kort | Een sóórt van overeenstemming

Goed nieuws! Er is een soort van overeenstemming over een soort van bankentoezicht in de eurozone. "Die overeenkomst is nog lang niet uitgewerkt, dat is allemaal heel ingewikkeld en heel gedetailleerd, zegt Kees de Kort.

"Het is in ieder geval een idicatie dat Europese toppolitici in staat zijn om met elkaar een stapje vooruit te komen in het aanpakken van de Europese crisis. En dat is wel vrij belangrijk, want als beleggers en publiek het vertrouwen krijgen dat er iets gebeurt, dat we een stap in de goede richting nemen. Dan komt het vertrouwen terug, verdwijnt de nervositeit en kan iedereen tot rust komen.

Maar ze zijn er nog lang niet, meent Kees de Kort. "Het is een stapje in de goede richting, maar niet meer dan dat."

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

VS dreigt in 'begrotingsafgrond' te storten

Een wet uit 2011 dwingt de regering om op 2 januari 2013 te beginnen met het doorvoeren van bezuinigingen ter waarde van 1,2 biljoen dollar (918 miljard euro) in 10 jaar. Voor 2013 staan bezuinigingen van 109 miljard dollar op de rol.

In januari loopt ook een fors aantal belastingvoordelen en -verlagingen ten einde. Die werden ingesteld of verlengd in 2010 om de economische groei te stimuleren en hadden een looptijd tot eind 2012. Voor de meeste Amerikanen zouden dan in 2013 de belastingen fors stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Bill Gross kiest voor aandelen en goud

Bill Gross is in de Verenigde Staten een begrip, de fondsbeheerder van PIMCO geldt als Ć©Ć©n van de grootste kenners van de obligatiemarkten in de wereld. Op basis van zijn ervaring durft Gross vaak zijn nek uit te steken, waarbij zijn voorspellingen niet altijd bewaarheid worden.

Vorig jaar bouwde hij zijn posities in Treasuries af, enigszins voorbarig zoals achteraf bleek. Maar in de grond zit in de uitspraken van Gross wel een grond van waarheid. Hij gelooft dat staatsobligaties momenteel beter vermeden kunnen worden wegens te duur.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Hackers vallen HSBC aan

De websites van HSBC, een van de grootste banken ter wereld, zijn getroffen door een aanval van hackers. Daardoor is sinds donderdag een deel van de online dienstverlening verstoord, zo meldde het Britse concern vrijdag. De gegevens van klanten zijn wel veilig, verzekerde HSBC.