Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 38556 tot 38560
Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

AEX en BEL20 lichtrood, orkaan Sandy houdt beurzen Amerika dicht

De AEX index en de BEL20 hadden vandaag een rustige maar rode dag. Na een kwartier handel stonden beide beurzen -0,5% lager en vanuit de Verenigde Staten hoefden de beurzen niet op steun te wachten. De beurzen in de VS gingen vandaag niet open vanwege de komst van orkaan Sandy, deze zal vanavond (centraal Europese tijd) in New York aan land komen. Het was voor het eerst in 27 jaar dat de beurzen op Wall Street dicht bleven vanwege het weer en mogelijk blijven onder andere de Dow Jones index en de Nasdaq ook dinsdag gesloten. De Amerikaanse beursautoriteit wilde aanvankelijk alleen de fysieke beurshandel stilleggen maar later besloot men ook om de elektronische handel niet door te laten gaan. Vanwege de orkaan Sandy zullen diverse kwartaalcijfers later worden gepubliceerd.

Richting het middaguur liepen de verliezen voor de beurzen uit Amsterdam en Brussel verder op. Na dit dieptepunt leek er herstel in te zitten en de koersen van aandelen trokken weer wat aan. Na lunchtijd volgden nog diverse macrocijfers, zo bleken de persoonlijke inkomens en uitgaven in de Verenigde Staten in september te zijn gestegen. Uit Duitsland volgde het macrocijfer over de consumentenprijzen en deze zijn in oktober onveranderd gebleven ten opzichte van augustus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Spaanse 'bad bank' koopt EUR90 mrd aan activa

Spanje heeft maandag bekendgemaakt dat zijn zogenaamde 'bad bank' miljarden aan slechte leningen en vastgoed zal overnemen tegen een korting van ongeveer 63% ten opzichte van de boekwaarde. Deze sterke korting is erop gericht de interesse te wekken van externe investeerders voor de gehavende vastgoedsector van het geplaagde land.

De korting is volgens de regering een compromis om te vermijden dat de banken die activa verkopen met een te groot gat in hun financien komen te zitten. Dit zijn veelal genationaliseerde banken die op koers zijn om de eerder dit jaar overeengekomen steun vanuit de Europese Unie (EU) te ontvangen. De banken zouden mogelijk zelfs meer kapitaal nodig kunnen hebben als ze ook de non-performing leningen, grond en huizen moeten verkopen tegen prijzen die ver onder de boekwaarde liggen.

De 'bad bank', SAREB geheten volgens de Spaanse initialen, zal naar verwachting 1 december in werking treden en zal waarschijnlijk een aantal kenmerken hebben van ondernemingen die andere landen hebben opgezet na problemen in hun vastgoedsectoren, zoals de Troubled Asset Relief Program (TARP) in de VS en National Asset Management Agency (NAMA) in Ierland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Chinese vraag naar zilver op recordniveau

Beijing Antaike Information Development Co publiceerde een bijzonder optimistische prognose over de zilverprijs. In China, dat nu al de op één na grootste consument van zilver is, zal de vraag naar dit edelmetaal volgend jaar met 10 % stijgen tot een nieuwe recordhoogte.

De grote vraag naar zilver zou te maken hebben met een vlucht naar veiligheid. Volgend jaar kan de consumptie van zilver 7700 ton bedragen. Voor dit jaar in zijn totaliteit wordt gerekend op een stijging van de Chinese vraag naar zilver in een vork tussen 6 en 8 %.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

'Woningmarkt komt zo nooit op gang'

De woonorganisaties Vereniging Eigen Huis en de Woonbond hebben zwaar teleurgesteld gereageerd op de plannen voor de woningmarkt in het regeerakkoord. 

Rob Mulder, directeur VEH stelt " met stomheid" geslagen te zijn over de plannen. Vooral dat de starters door de plannen meer worden geraakt dan al bestaande huizenbezitters noemt hij onterecht. "Zo komt de woningmarkt nooit op gang."

"Alle berichten leken erop te duiden dat de afspraken over de hypotheekrenteaftrek uit het Kunduz-akkoord van tafel waren."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Impact Sandy op aandelenbeurzen onvoorspelbaar

Orkaan Sandy is op weg naar de kust van het vasteland in de VS om daar voor miljarden dollars aan schade aan te richten. Of zal het allemaal meevallen en zal de soep niet zo heet gegeten worden als ze wordt uitgeschept? Het antwoord op die vraag moeten we voorlopig schuldig blijven, ze zijn nu eenmaal geen orkaanspecialisten.

De markten in de VS blijven veiligheidshalve vandaag dicht en morgen kan dat ook zo zijn wanneer de orkaan met ongekende kracht tegen de oostkust aan beukt. De impact van Sandy op de aandelenbeurzen valt voorlopig niet in te schatten, maar de futures leren ons dat de Dow Jones Industrial Average bijna 50 punten zou verliezen wanneer de beurs nu opent.

Sam Stovall, de aandelenspecialist van Standard & Poor’s wil niet op de feiten vooruitlopen, maar gelooft dat november wel eens een beursmaand kan worden die ons nog lang zal heugen. Het goede nieuws is dat de geschiedenis Stovall leert dat de aandelenbeurzen meestal stijgen na een storm.