Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 38561 tot 38565
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Wat met goud als Romney wint?

Heel de wereld kijkt morgen naar de VS.

Wie zal het halen? Obama of toch Romney?

De laatste drie verkiezingen in de Verenigde Staten waren al bijzonder close. Het heeft er alle schijn van dat dit ook deze keer het geval zal zijn.

Mocht Romney president worden, krijgen we dan een ander economisch beleid?

Romney heeft het niet zo begrepen op Bernanke en zijn drukpers. Achter gesloten deuren heeft hij al eens precies verteld waar het om gaat in de VS.

Het is dus niet zo dat hij niet weet in wat voor situatie het land zit. De Verenigde Staten heeft een gigantisch overheidstekort en financieert driekwart van dit tekort via de Federal Reserve.

Zagen we daarom goud de voorbije dagen lager gaan? Romney heeft van deze verkiezingen een nagelbijter gemaakt.

Beleggers in goud worden wat nerveuzer en vrezen dat de centrale bank restrictiever wordt.

Maar hoe realistisch is dat eigenlijk?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Britse Royal Mint maakt Brittannia beleggingsmunten 24 karaat

De Britse Royal Mint heeft besloten de zuiverheid van haar Brittannia beleggingsmunten verder op te schroeven. De gouden muntstukken waren altijd 22 karaat goud, maar worden vanaf de 2013 oplage geslagen in zuiver 24 karaat goud (.9999) Ook de 1 troy ounce zilveren Brittannia munten worden met ingang van de 2013 oplage zuiverder, die gaan van de historische 'Brittannia' standaard van 95,8% naar 99,9% zuiverheid.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Hugo Salinas Price: "Goud is te waardevol voor gebruik als geld"

Multimiljardair Hugo Salinas Price pleit al sinds 2003 voor het inbrengen van zilveren munten in het betalingsverkeer. Hij probeert het Mexicaanse congres ervan te overtuigen dat een munt als de Mexicaanse Libertad (1 troy ounce .999) een geaccepteerd betaalmiddel moet worden. Maar in een onlangs gepubliceerd artikel geeft Salinas Price eigenlijk zelf al aan waarom dat geen succes zal worden. Fysiek goud en zilver zijn te onhandig om te gebruiken als geld.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

VISA Infinite: Uw gouden kaart... met diamanten!

Visa heeft recent Visa Infinite geïntroduceerd in Kazachstan. De Sberbank in Kazachstan wil deze kaart uitgeven aan zijn top-100 klanten. De kaart bestaat uit goud, bezet met 26 diamanten, 0,17 karaat in totaal. De kaart is geen vervanging van een bestaande kaart, maar een aanvulling.

De kaart heeft geen magneetstrip maar wel een chip waardoor het alleen voor chip transacties gebruikt kan worden…

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 november 2012

"Spanje heeft wat tijd gekocht, die van Griekenland is op"

De Eurocrisis spitst zich momenteel op 2 landen toe: Spanje, dat een vraag voor een bailout almaar voor zich uitschuift, en Griekenland, dat wanhopig worstelt om het hoofd boven water te houden. Het verschil tussen beiden is dat Spanje nog over tijd beschikt en Griekenland niet meer.

In Griekenland rollen de politici van de verschillende regeringspartijen nog net niet vechtend over de grond, in Spanje heerst echter een relatieve windstilte. Volgens Ewald Nowotny is het niet verrassend dat Spanje de vraag voor hulp op de lange baan heeft geschoven.