Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 38561 tot 38565
Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Duitse bunds vrijwel vlak in de ochtendhandel

AMSTERDAM (Dow Jones)--Duitse bunds noteren vrijdag in de ochtendhandel vrijwel vlak, waarbij beleggers zich volledig concentreren op commentaar of nieuws van de EU-top in Brussel die later op vrijdag wordt afgesloten.

De regeringsleider van de EU lieten al een verklaring uitgaan dat ze tot een akkoord zijn gekomen over het tijdpad voor het in werking laten treden van de bankentoezichthouder in de eurozone. De ECB krijgt de wettelijke bevoegdheid om aan het begin van volgend jaar toezicht te houden op de banken in het valutablok. In de loop van 2013 moet de bankentoezichthouder effectief opereren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Chinese stofzuiger voor goud gaat in overdrive: import Australië +905%

De Chinezen zetten tegen een waanzinnige snelheid hun overtollige dollars om in goud. Dat bleek al uit onze uitvoerige rapportering over de explosieve importcijfers van goud uit Hong Kong (hier, hier en hier).

Nu blijkt uit de nieuwste cijfers van de goudexport van Australië, verschenen op de site van The Australian, dat ook hier de grote slokop tegenwoordig China is.

De verkoop van Australisch goud aan China steeg in de eerste 8 maanden van dit jaar met +905% (en dit is geen tikfout!). In totaal werd al voor 4,2 miljard dollar goud ingekocht door de Chinezen in Australië, waarmee het gele edelmetaal inmiddels de verkoop van steenkolen achter zich laat.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

De gevaren van QE

Allister Heath schreef een interessant artikel voor the Telegraph waarbij hij zijn licht laat schijnen over de gevaren van QE.

En dan beperkt hij zich niet alleen tot inflatie.

De Britse centrale bank financiert één zesde van de overheidsuitgaven in Groot-Brittannië en dat op een bijna permanente basis.

Hij stelt zich terecht vragen over een systeem waarbij de éne tak van de overheid (ministerie van Financiën) geld leent van een andere tak (Britse centrale bank).

Een duidelijke vestzak-broekzakoperatie dus.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Italië haalt 18 miljard op bij spaarders

Italië heeft donderdagavond 18 miljard euro opgehaald met de uitgifte van staatsobligaties aan vooral particuliere investeerders.

De opbrengst lag veel hoger dan bij eerdere vergelijkbare veilingen dit jaar en was veel groter dan vooraf voorspeld.

De veiling was hoofdzakelijk gericht op Italiaanse spaarders, maar ook institutionele investeerders toonden grote interesse, aldus de Italiaanse schatkist.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 19 oktober 2012

Het geld is op,de banken willen geen geld meer uitlenen.

Dat stelt de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. De bond legde onlangs 23 hypotheekaanbieders het geval voor van een werkloos geworden huiseigenaar. Hij heeft moeite met het betalen van zijn hypotheeklasten en wil daarom verhuizen naar een goedkopere woning, die wel betaalbaar voor hem is.

Van de 23 geraadpleegde hypotheekverstrekkers weigeren 13 mee te werken aan deze oplossing, die overigens ook in het belang van de bank zelf is. Tot de weigeraars behoren Delta Lloyd, ING en Rabobank-dochter Obvion. De overige tien financiële dienstverleners, waaronder ABN Amro, Aegon, Rabobank en SNS Bank, geven aan alleen 'bij uitzondering' er over te willen nadenken.