Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38566 tot 38570
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

LIVE: Volg Orkaan Sandy

Aangezien de beurzen in de VS gesloten zijn vanwege de storm Sandy, kwamen op de volgende LIVE RADAR uit die iedere 2 minuten een update geeft van de stand van de orkaan.

Intussen is de storm aan land gekomen en werden er enorme overstroming en stroomonderbrekingen gemeld in NY.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Amerikaanse economie kan gas geven

De ontwikkelingen op het gebied van horizontaal boren en fracking in zowel de VS als Canada zijn de laatste jaren spectaculair. Er wordt zo veel gas opgeboord dat in de Verenigde Staten de prijs van aardgas inmiddels veel lager ligt dan in Europa en Azië.

Ter illustratie: waar Amerikaans natural gas rond 3,20 dollar kost, moet voor het Europese equivalent ervan omgerekend 17 dollar worden neergeteld.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Griekse banken wederom in de problemen

greeceEr was maandag weer crisisberaad in Griekenland tussen de Minister van Financiën (de beste man heet Yannis Stournaras en lag vorige week nog in het ziekenhuis) en de Griekse banken federatie. Op de agenda stond maar één punt; de Griekse banken. De optie dat Griekse banken de fors in waarde gedaalde Griekse staatsobligaties zouden kunnen inwisselen voor nieuwe obligaties die door het ESM zullen worden uitgegeven, werd uitgesloten

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Wat is de grootste bubbel aller tijden ?

De wereld kan worden onderverdeeld in twee groepen landen: ten eerste de landen met een handelsoverschot, ten tweede de landen met een handelstekort. Landen met een handelsoverschot zijn netto exporteurs, ze exporteren meer goederen dan ze importeren. Landen met een handelstekort zijn netto importeurs, ze importeren meer goederen dan ze exporteren.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Peter Schiff: “Goud nu op weg 5.000 dollar”

Peter Schiff werd door CNBC gevraagd naar zijn visie op de prijs van goud. Schiff is het duidelijk niet eens met de negatievelingen op de vloer van de futuremarkten.

Peter Schiff voorspelt dat de goudprijs rond 5.000 dollar noteert over enkele jaren. Meer nog, hij denkt zelfs dat dit een bescheiden koersdoel is voor goud!

Beleggers mogen zich opmaken voor een indrukwekkende goudrally in de komende maanden, aldus Peter Schiff.