Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38571 tot 38575
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Japan heeft zijn eigen fiscal cliff

Er is veel te doen over de Amerikaanse ‘Fiscal cliff’ dat in januari voor $ 600 miljard uitgaven schrapt en belastingen verhoogd. Maar Japan heeft zijn eigen ‘Fiscal cliff’, waar nog maar weinigen van op de hoogte zijn. Japanse politici maken ruzie over een wet die toelaat om extra ¥ 38,3 biljoen (of € 368 miljard) te lenen. De oppositie wil dat er een datum komt voor nieuwe verkiezingen, of het ondersteunt de nieuwe financiering niet.

Zonder toelating om nieuw geld op te halen, dreigt Japan zonder geld te zitten. Bestaande veilingen zullen geschrapt worden, voor het eerst in decennia. Volgens de regering heeft het land nog genoeg geld tot het einde van het jaar, maar het heeft in afwachting al betalingen aan regio’s geschrapt.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

'Gezinnen sneller en vaker dakloos'

Het aantal dakloze gezinnen neemt snel toe en is sinds 2009 met een derde gestegen. De daklozenopvang kan dat niet aan en slaat alarm. 

Daarover berichtte maandag het actualiteitenprogramma EenVandaag. De Federatie Opvang Nederland bepleit extra plekken voor gezinnen in de crisisopvang.

Vorig jaar zaten ruim 9000 kinderen in een van de 1200 opvangvoorzieningen voor daklozen en opvanghuizen voor vrouwen. Enkele opvangcentra spreken in de uitzending van 'de nieuwe sociaal-economische daklozen': een groep die ze daarvoor veel minder zagen en anders dan de traditionele daklozen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Spaanse banken moeten flink afboeken

Spaanse banken moeten fors afboeken op hun slechte leningen. De nieuwe 'bad bank' die deze leningen gaat overnemen, genaamd Sareb, neemt de leningen voor een korting van tussen de 32,4 en 79,5 procent over. Dat maakte de Spaanse centrale bank maandag bekend.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

AEX en BEL20 lichtrood, orkaan Sandy houdt beurzen Amerika dicht

De AEX index en de BEL20 hadden vandaag een rustige maar rode dag. Na een kwartier handel stonden beide beurzen -0,5% lager en vanuit de Verenigde Staten hoefden de beurzen niet op steun te wachten. De beurzen in de VS gingen vandaag niet open vanwege de komst van orkaan Sandy, deze zal vanavond (centraal Europese tijd) in New York aan land komen. Het was voor het eerst in 27 jaar dat de beurzen op Wall Street dicht bleven vanwege het weer en mogelijk blijven onder andere de Dow Jones index en de Nasdaq ook dinsdag gesloten. De Amerikaanse beursautoriteit wilde aanvankelijk alleen de fysieke beurshandel stilleggen maar later besloot men ook om de elektronische handel niet door te laten gaan. Vanwege de orkaan Sandy zullen diverse kwartaalcijfers later worden gepubliceerd.

Richting het middaguur liepen de verliezen voor de beurzen uit Amsterdam en Brussel verder op. Na dit dieptepunt leek er herstel in te zitten en de koersen van aandelen trokken weer wat aan. Na lunchtijd volgden nog diverse macrocijfers, zo bleken de persoonlijke inkomens en uitgaven in de Verenigde Staten in september te zijn gestegen. Uit Duitsland volgde het macrocijfer over de consumentenprijzen en deze zijn in oktober onveranderd gebleven ten opzichte van augustus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Spaanse 'bad bank' koopt EUR90 mrd aan activa

Spanje heeft maandag bekendgemaakt dat zijn zogenaamde 'bad bank' miljarden aan slechte leningen en vastgoed zal overnemen tegen een korting van ongeveer 63% ten opzichte van de boekwaarde. Deze sterke korting is erop gericht de interesse te wekken van externe investeerders voor de gehavende vastgoedsector van het geplaagde land.

De korting is volgens de regering een compromis om te vermijden dat de banken die activa verkopen met een te groot gat in hun financien komen te zitten. Dit zijn veelal genationaliseerde banken die op koers zijn om de eerder dit jaar overeengekomen steun vanuit de Europese Unie (EU) te ontvangen. De banken zouden mogelijk zelfs meer kapitaal nodig kunnen hebben als ze ook de non-performing leningen, grond en huizen moeten verkopen tegen prijzen die ver onder de boekwaarde liggen.

De 'bad bank', SAREB geheten volgens de Spaanse initialen, zal naar verwachting 1 december in werking treden en zal waarschijnlijk een aantal kenmerken hebben van ondernemingen die andere landen hebben opgezet na problemen in hun vastgoedsectoren, zoals de Troubled Asset Relief Program (TARP) in de VS en National Asset Management Agency (NAMA) in Ierland.