Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38576 tot 38580
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Italië leent goedkoper voor 6 maanden

Italië heeft met de plaatsing van kortlopende leningen maandag 8 miljard euro opgehaald. De rente die de Italiaanse staat voor de leningen met een looptijd van 6 maanden moet betalen, lag met 1,35 procent lager dan bij een vergelijkbare obligatieveiling eind september (1,5 procent).

Dinsdag staat Italië voor een grotere uitdaging als er obligaties met looptijden van 5 en 10 jaar op de markt worden gezet. Daarmee wil het land tot 7 miljard euro ophalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Goudreserves Europese landen krimpen

Marketupdate heeft aan de hand van de website van de centrale bank van Oostenrijk een zeer interessante grafiek gemaakt. Het geeft de ontwikkeling van de goudvoorraden weer van de Europese landen tussen 1999 – 2011. Dit is de periode dat de waarde van goud steeg van € 300 tot € 1.300.

Vooral Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Portugal en Oostenrijk hebben een aanzienlijk gedeelte van hun goudvoorraad verkocht. Het grootste gedeelte gebeurde toen de goudkoers op zijn dieptepunt stond.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Papiergeld

De centrale bankiers gebruiken inflatie om hun slechte schulden weg te werken. Dat is hun enige redding en hoop. Ze geloven dat ze in staat zijn om de inflatie te beheersen en denken of hopen dat deze niet uit de hand zal lopen en zodoende het monetaire systeem vernietigt dat ze hebben opgebouwd en koesteren. Uiteindelijk zullen ze ontdekken dat ze daarin ongelijk hebben.

Hun "kwantitatieve verruiming" om de banken en het monetaire systeem van vandaag te redden, heeft ze op het pad gezet van een inflatoire beleid. En dat betekent dat 's werelds grootste banken steeds weer gered zullen worden via doorlopende manipulaties van de geldhoeveelheid. Dit beleid zorgt ervoor dat de waarde van veel goederen – onder andere goud en zilver – aanzienlijk gaan stijgen. Inflatie is de zalf die alle financiële wonden heelt.

Bron: netwerk-ondernemers.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Deurwaarders in financiële problemen

Incassobureaus en deurwaarders komen momenteel zelf ook in financiële problemen, omdat het steeds moeilijker wordt vorderingen te innen.

Dat meldt AD. Veel fraudeurs laten zich uitschrijven uit het bevolkingsregister om onvindbaar te zijn voor schuldeisers. Deurwaarders lopen daardoor inkomsten mis en gaan zelfs failliet. De Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-ondernemingen (NVI) wil dat incassobureaus toegang krijgen tot de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) om succesvoller mensen op te kunnen sporen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Winkelverkopen Spanje bijna 11% lager dan jaar geleden

De winkelverkopen in Spanje zijn in september verder weggezakt. Ten opzichte van een maand eerder gaven consumenten 2% minder uit in de winkels, vergeleken met de septembermaand van 2011 was de omzet in de winkels maar liefst 10,9% lager. De jaar-op-jaar krimp van 10,9% was het slechtste cijfer sinds 2004, toen het Spaanse bureau begon met het bijhouden van deze gegevens.

[...]