Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38581 tot 38585
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Wall Street opent in de min

In New York zijn de beurzen donderdag lager geopend. Tegenvallend nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt zette de stemming onder druk. Beleggers verwerkten daarnaast een stroom aan bedrijfsresultaten. Na de slotbel openen technologiegiganten Microsoft en Google de boeken over het afgelopen kwartaal.

Bron: sargasso.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Het gaat prima met Nederlandse welvarenden

Vorig jaar zijn bijna 300.000 Nederlanders toegetreden tot de top tien procent van rijkste mensen ter wereld.

Het valt niet mee om in de top tien procent van rijkste wereldburgers te zitten. Jaarlijks vindt een enorme slachting plaats wie er bij hoort en wie niet. Credit Suisse becijferde per land hoeveel mensen er in 2011 tot die top tien behoorde en hoeveel in 2012. De verschillen zijn groot.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

'Ik weet niet of EU-hulp de Grieken helpt'

In ruil voor de financiële steun die Griekenland ontvangt, eisen de Europese Unie, het IMF en de ECB tal van hervormingen. Eén daarvan is een veel betere controle op de uitgaven van de staat, onder meer via de Rekenkamer. Onder leiding van Kees Vendrik gaan vijf Europese Rekenkamers de komende twee jaar Griekse collega's helpen de organisatie te verbeteren. Vendrik, lid van de Algemene Rekenkamer, legt uit.

"We gaan onze collega's van de Griekse Rekenkamer helpen hun systeem van controle flink te hervormen. Nu is het nog zo dat zij uitgaven vooraf moeten goedkeuren. Dan gaat het niet alleen om de uitgaven van het Rijk, maar ook die van lagere overheden, betalingen aan ziekenhuizen enzovoorts. De hoeveelheid werk is dan enorm, en de kans dat je alles ziet is klein.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Barroso haalt uit naar EU-lidstaten

Enkele uren voor het begin van de top van Europese leiders donderdag in Brussel, heeft de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso fel uitgehaald naar sommige regeringen. 

Barroso verwijt hen weinig bereidheid om voldoende geld beschikbaar te stellen voor het opvangen van de sociale gevolgen van de huidige crisis.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Column Kees de Kort | Vliegende champagnekurken?

De Chinese economie is in het derde kwartaal met 7,4 procent gegroeid. "Als dat waar is, dan moeten de champagnekurken overal vliegen in China", zegt BNR's Kees de Kort.

"Dan zou het fantastisch moeten gaan met de bedrijven en inkoopmanagers omdat 7,4 procent een fantastisch percentage is. Maar dat is helemaal niet zo: er zijn plusjes en minnetjes en dan zou dat opgeteld een 'kurken-eraf-cijfer' moeten zijn."