Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38586 tot 38590
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Column Kees de Kort | Historisch misverstand

Consumenten willen niet meer betalen voor het advies voor financiële producten. "Dat begint met een historisch misverstand", zegt BNR's Kees de Kort.

Hierdoor gaan consumenten massaal complexe verzekeringen kopen zonder advies in te kopen

. "Mensen dachten dat advies altijd gratis was, maar dat is het nooit geweest. De prijs voor het advies werd in verdisconteeerd in de prijs van het product. En dat mag niet meer: de AFM is daar veel feller opgeworden", zegt De Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Kwijtschelden schuld in strijd met Duitse wet

De Duitse begrotingswet staat niet toe dat er voor de tweede keer een deel van de Griekse schulden wordt kwijtgescholden.

Dat zei de woordvoerder van bondskanselier Angela Merkel maandag.

''De begrotingswet stelt, in artikel 39, dat er alleen krediet kan worden verstrekt als het onwaarschijnlijk wordt geacht dat een land in gebreke blijft'', aldus de zegsman.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Column Kees de Kort | Aanpak hypotheekrenteaftrek is onzin

De aftrek van de hypotheekrente wordt vanaf 2014 met een half procentpunt per jaar verlaagd."Wat zit er in het water van Den Haag? Wat een onzin allemaal", zegt BNR's Kees de Kort.

"Sinds 2007 zijn een heleboel dingen verslechterd: de economie, arbeidsmarkt en belastingwetgeving. Ook de banken doen moeilijker. En dan denken mensen dat je nog steeds kan praten over dezelfde huizenprijzen als toen", zegt De Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Tijd om de rekening op te maken van de financiële crisis sinds 2008 (VIX-editie)

Hajime Kitano, het hoofd van de aandelenstrategie Japan bij JP Morgan, heeft altijd op een boeiende manier naar de markten gekeken, een manier die vaak afwijkt van de gemiddelde analyses. Hij heeft nu een merkwaardige vaststelling gedaan tijdens het bekijken van de chart van de VIX – de volatiliteitsindex voor de beurs.

De conclusie van financiële crisis die in 2008 is begonnen kan vandaag getrokken worden. Wanneer de VIX rond de huidige niveaus blijft noteren wordt een ‘phase change’ vastgesteld. Die gaat dan over van de crisis- naar de normale fase.

Bron: huurwoningen.nl
Geplaatst: maandag 29 oktober 2012

Scheefwoners betalen hoofdprijs

Alles wordt in stapjes van de burger afgepakt. Hoe vrij is Nederland nog? De eigen keuze om goedkoop te blijven wonen bijvoorbeeld wordt ook aangepakt. De wet op een gelijke behandeling wordt eveneens discutabel...

Het zat er aan te komen, berichtgeving over de eerste impopulaire maatregelen zijn - wellicht bewust - al in diverse media beland. Zo kunnen we alvast wennen aan de minder prettige gevolgen van het handjeklap tussen de VVD en PvdA. Dus scheefwoners, ga er maar eens goed voor zitten...

Want scheefwoners zullen de gevolgen ongetwijfeld gaan merken. Dat er een flinke huurverhoging aankomt, lijkt een zekerheid. Al ruim een jaar wordt er in de Tweede Kamer eindeloos gekibbeld over welke maatregelen genomen moeten worden om scheefwonen weer recht te trekken. De aanpak waar VVD en PvdA voor kiezen, is hard en helder. Een huurverhoging van 1,5% voor huishoudens met een inkomen tot 33.000 euro. Huishoudens met een inkomen tussen de 33.000 euro en 43.000 euro kunnen rekenen op een huurverhoging van 2,5%. De echte scheefwoners met een inkomen boven de 43.000 euro mogen hun borst natmaken met een huurverhoging van 6,5%. Rutte en Samsom hopen op deze manier dat huishoudens die teveel verdienen en te weinig betalen voor hun huidige huurwoning beduidend meer huur gaan betalen, ofwel besluiten te verhuizen naar een koopwoning. Het uiteindelijke doel is immers om de doorstroming op de huurmarkt weer op gang te krijgen.