Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38586 tot 38590
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent vlak, focus op cijfers en data

De AEX opent naar verwachting vlak tot licht hoger in aanloop naar de EU-top. Wall Street sloot volgens marktvolgers woensdag ongeinspireerd, waarmee een deel van de vlakke opening is verklaard. Azie sloot donderdag wel flink hoger af.

Handelaar Cees Smit verwacht dat de markt zich zeer afwachtend opstelt en mogelijk zelfs even wat gas terugneemt alvorens weer een richting te kiezen, "afhankelijk van wat er voor nieuws uit Brussel komt", aldus Smit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Japanse beurs zet opmars voort

De beurs in Tokio zette donderdag de opmars voort. Geruststellende Chinese macrocijfers en de recente verzwakking van de Japanse yen zorgden voor meer risicobereidheid onder beleggers. De Nikkei eindigde 2 procent hoger op 8982,86 punten. Dat is het hoogste niveau in de afgelopen 3 weken.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de economie in China in het derde kwartaal met 7,4 procent is gegroeid. Dat is de traagste groei in ruim drie jaar. Het groeicijfer lag in lijn met de verwachtingen van economen. Een stijging van de Chinese industriƫle productie in september en een toename van de Chinese detailhandelsverkopen voedden echter de hoop dat China in het afgelopen kwartaal de bodem heeft bereikt. De Japanse bouwmachinemaker Komatsu, die een grote blootstelling heeft aan China, klom 4,7 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Mexico heeft slechts 4,82% van goudvoorraad in eigen land opgeslagen

De Mexicaanse centrale bank (Banxico) voegde vorig jaar in twee maanden tijd 93 ton goud toe aan haar goudreserve. Daarmee kwam haar totale goudvoorraad volgens de World Gold Council uit op iets meer dan 125 ton. Maar waar ligt al dat goud? De Mexicaanse journalist Guillermo Barba ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat slechts een paar procent van de goudreserve in eigen land opgeslagen ligt. Het grootste gedeelte blijkt in Londen te liggen.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

'Amsterdamse beurs opent vlak'

De beurs in Amsterdam zal donderdag vlak openen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de uitkomsten van de Europese top, die later op de dag begint. Ook gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van de bedrijven.

,,De AEX begint nagenoeg vlak. De focus ligt op de EU-top, waar gesproken wordt over een bankenunie en verdere integratie in de eurozone. Ook krijgen we misschien meer inzicht in de situatie in Griekenland en Spanje. Daarnaast lag de Chinese groei in lijn met de lijn verwachtingen en wordt gehoopt dat daar de bodem is bereikt'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

21 Eurotoppen verder en nog geen steek opgeschoten

De Europese bevolking moet zich nu toch langzamerhand gaan afvragen door wat voor regeringsleiders ze bestuurd worden. Sinds het uitbreken van de schuldencrisis in Europa zijn we deze week aan de 21e Eurotop toe. Hiervan waren er enkele mini-toppen en maxi-toppen en toppen der toppen, maar geen van de topontmoetingen heeft ook maar iets aan definitief rendement opgeleverd. Alle ontmoetingen waren erop gericht om het vertrouwen van de de financiƫle markten te herwinnen, maar men is hierin nog steeds niet geslaagd.

[...]