Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 38596 tot 38600
Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Goud boven de 1750 dollar!

Vandaag weer een mooie mijlpaal voor de goudprijs. De prijs van het edelmetaal is vandaag opgelopen tot boven de 1750 dollar per troy ounce. Vooral de Europese schuldencrisis en de daaruit voortkomende daling van de dollar zorgen ervoor dat goud op dit moment op een koers staat van 1752 dollar per troy ounce.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Koersen AEX en BEL20 voor derde dag op rij hoger

Vandaag wisten de beurzen weer met een hoger slot de dag af te sluiten en dit was de derde dag op rij dat de BEL20 en de AEX index met hogere koersen de dag afsloten. Beleggers kregen vertrouwen door onder andere een afgenomen rente voor Spaanse staatsleningen. Mede doordat de Europese Centrale Bank (ECB) eerder liet weten dat er wanneer nodig wordt geholpen om de rentes te drukken hebben speculanten minder interesse om op een stijgende rente te speculeren. Door het vertrouwen onder beleggers waren aandelen weer geliefd en de koersen liepen met name op voor  staalaandelen zoals Nyrstar, Aperam en ArcelorMittal. Deze aandelen stegen met +4% tot ruim +5% (zie ook het onderstaande overzicht).

Voorbeurs werd het macrocijfer over de wekelijkse hypotheekaanvragen in Amerika bekendgemaakt, deze waren afgenomen. Het macrocijfer over de woningbouw in de Verenigde Staten was positief, deze was in september gestegen tot het hoogste niveau sinds 2008. Verder werden voorbeurs ook bedrijfsresultaten bekendgemaakt, PepsiCo presenteerde een lagere nettowinst in het derde kwartaal maar handhaafde wel de outlook. Bank of America behaalde in het derde kwartaal een lagere nettowinst maar dit was toe te schrijven aan onder meer de overname van Merrill Lynch.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

China: Binnenkort de grootmacht in de goudmarkt

China is bezig met het opkopen van grote hoeveelheden goud. Daarnaast is het land bezig met het opzetten van grote productie locaties om zo de goudproductie flink op te voeren. Slim Beleggen heeft uitgezocht in welk tempo China bezig is om de goudmarkt te gaan domineren. En wat blijkt: Het land ligt mooi op schema op een absolute grootmacht te worden in de goudmarkt!

In 2007 werd China al de grootste goud producent ter wereld, waar het de Verenigde Staten van de troon stootte. Die opmars is nog steeds niet gestopt, aangezien het land nog steeds een stijgende lijn laat zien als het gaat om de totale goudproductie. Daarnaast is de verwachting dat in 2017 China ook het land zal worden met de grootste goudreserve ter wereld. China is dus op weg om een echte grootmacht te worden op de goudmarkt, wat automatisch ook betekend dat het land goed is voorbereid op het moment dat het huidige valuta systeem echt in elkaar valt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Chris Mayer over de kansen in Myanmar

Chris Mayer was te gast bij Capital Account om het potentieel van Myanmar te bespreken. De nieuwe markt biedt gigantische kansen voor beleggers die er snel bij zijn.

Het land gaat volop liberaliseren nu de economie is opengesteld voor buitenlandse investeerders. Het is alsof u opnieuw kan beleggen in China… 10 jaren geleden! Bovendien heeft Myanmar iets wat de Chinezen veel minder hebben: grondstoffen.

Myanmar biedt een unieke kans voor beleggers, maar dat wisten we natuurlijk al een tijdje bij Slim Beleggen. Terwijl Mayer nog opzoek is naar de juiste tips om te beleggen in Myanmar, kan u voor onze MYANMAR KOOPTIP vandaag al terecht in het Groeimarkten Rapport!

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Omvang Spaanse 'bad bank' maximaal 90 miljard euro'

De Spaanse 'bad bank', waarin slechte vastgoedinvesteringen van andere banken ondergebracht worden, krijgt een maximale omvang van 90 miljard euro. 

Dat meldden bronnen bij het Spaanse ministerie van Economische Zaken woensdag aan persbureau Reuters.