Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 38596 tot 38600
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

Te veel sparen, te weinig consumptie en voortdurende economische malaise

Op verschillende plaatsen lees ik dat de besparingen meer kwaad dan goed doen. “Het IMF geeft toe dat de economische modellen van de EU zijn “gevaarlijk fout” zijn in een crisis die, net zoals in de jaren 1930, het gevolg is van te veel sparen, te weinig consumptie en voortdurende economische malaise.” Zo lees ik. De overheden moeten dus meer uitgeven!!!

[...]

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

a second greek men has been found dead since the emergence of the

The so-called "Lagarde List" –  the name given by the Greek press to a list containing 1,991 names of wealthy, Swiss-bank-account-possessing Greeks who are being investigated for corruption and tax evasion – is causing a major stir in Greece right now.

Since Friday, two men suspected to be on the list have turned up dead in apparent suicides.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

Drukke week op beurzen

De agenda van het Damrak is deze week goed gevuld met cijfers over het afgelopen kwartaal van TNT Express op maandag, Imtech, TomTom, Docdata, Hitt, Macintosh en Aperam op dinsdag, gevolgd door Air France-KLM, ArcelorMittal, Kas Bank en Logica op woensdag.

Shell opent op donderdag de boeken, samen met Arcadis, Wereldhave, Neways, Pharming, Fornix en Holland Colours. Brunel en Vastned sluiten vrijdag de week af.

In het buitenland wordt het eveneens een drukke week. In de VS staan de zwaarwegende fondsen ExxonMobil, Chevron en Pfizer op de rol, samen met onder meer bedrijven als Visa, Ford, Starbucks, Kellogg, US Steel en Electronic Arts.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

'Spanje heeft nog geen hulp van ECB nodig'

Spanje zal voorlopig geen beroep hoeven te doen op het steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) voor het opkopen van staatsleningen.

Dat heeft het Oostenrijkse ECB-bestuurslid Ewald Nowotny zondag gezegd op de Oostenrijkse radio.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 28 oktober 2012

'Trojka wil meer Griekse schuld afschrijven'

De trojka van EU, ECB en IMF wil een nieuwe afschrijving op Griekse staatsschulden, waarbij vooral overheden een groot deel van hun Griekse bezittingen moeten afboeken.

Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel op basis van inzage in een voorlopig rapport van de trojka over Griekenland.

Eerder schreven private schuldeisers al een flink deel van hun Griekse schulden af, maar nu zouden onder meer de eurolanden een zogenoemde 'haircut' moeten doen. Dat zou betekenen dat belastingbetalers opdraaien voor de afschrijving.