Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38601 tot 38605
Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Het bloed gutst eruit in de bouwsector.

Daaruit blijkt dat het aantal WW-uitkeringen onder mensen werkzaam in de bouwnijverheid het afgelopen jaar met maar liefst 73 procent is gestegen.

Ruim 14.000 mensen die in de bouw werkten, zitten nu in de WW. Vorig jaar waren dat er nog 8300. "In geen enkele andere sector loopt het aantal werklozen in zo'n enorm tempo op" aldus Ramdas.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 4 november 2012

Duits rapport legt zorg om steun Cyprus bloot

Cyprus is momenteel in gesprek met de internationale geldschieters over de voorwaarden voor een hulppakket ter waarde van zo'n 10 miljard euro. Het land kwam in de problemen toen twee van de grootste banken op het eiland grote verliezen leden door de herstructurering van de Griekse schulden eerder dit jaar.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: zondag 4 november 2012

33 Roemeense bankiers en ambtenaren gearresteerd

De Roemeense autoriteiten hebben in totaal 33 bankiers en overheidsmedewerkers gearresteerd op verdenking van fraude en witwassen. Door de fraude zou de Roemeense staat 22 miljoen euro zijn misgelopen.

Onder meer zijn de vicevoorzitter van de Roemeense Ontwikkelingsbank en drie ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken aangehouden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 4 november 2012

Amerikaanse verkiezingen centraal op beurzen

Hoewel het cijferseizoen nog niet helemaal voorbij is, gaat de aandacht op de wereldwijde beurzen aan het begin van deze week waarschijnlijk vooral uit naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dinsdag gaan Amerikanen naar de stembus om te kiezen wie hen de komende 4 jaar mag leiden: de Democratische president Barack Obama of zijn Republikeinse tegenstrever Mitt Romney.

Het belooft een spannende race te worden, want zaterdag spraken peilingen in de twee belangrijkste van de zogenoemde swing states, die beslissend zullen zijn voor de uitslag, elkaar tegen.

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: zondag 4 november 2012

Duitse groene energie onderhoudt 382.000 banen

Groene energie blijkt een enorme banenmotor te zijn in Duitsland. Maar liefst 382.000 mensen worden direct of indirect aan het werk gehouden door schone energie.

Dit blijkt uit onderzoek van het Duitse ministerie van Milieu. Hiermee is het aantal banen in deze sector verdubbeld sinds 2004.

Er blijkt wel dat de subsidies voor groene energie veel mensen aan het werk houdt. Ongeveer 280.000 banen zijn te danken aan het Duitse feed-in tarief.