Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 38601 tot 38605
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Dekkingsgraden ABP en PFZW naar 97% en 99%, naderen 100%

De dekkingsgraden van de twee grootste Nederlandse pensioenfondsen Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zijn in het derde kwartaal gestegen naar respectievelijk 97% en 99%, ze naderen daarbij de kritieke 100%, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

De dekkingsgraden verbeterden van 90% voor het ABP en 91% voor PFZW aan het eind van het tweede kwartaal. De stijgingen schrijven de fondsen toe aan de gestegen marktrente, de aanpassing van de rekenmethode voor de verplichtingen en het behaalde rendement op de beleggingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Werkloosheid loopt verder op

De werkloosheid in Nederland is verder opgelopen. Er zijn nu 519.000 mensen die geen baan hebben. Dit is 6,6 procent van de beroepsbevolking.

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van september van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Oudste bank krijgt rommelstatus

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de beoordeling voor de oudste bank ter wereld, de Banca Monte dei Paschi di Siena in Italië, verlaagd naar de rommelstatus. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen hoger

De nieuwe rekenrente heeft de dekkingsgraad van pensioenfondsen in september gemiddeld met 3,5 procent doen stijgen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Het Financieele Dagblad naar de vijftig grootste fondsen. Bij een aantal fondsen is echter nog wel een korting van de pensioenen nodig.

De onderzochte fondsen beheren samen negentig procent van het Nederlandse pensioenvermogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 oktober 2012

"Ee wereld zit klem in een vicieuze cirkel"

Besparen of de groei stimuleren, de groei stimuleren of besparen? Economen bekvechten momenteel over deze twee onderwerpen als nooit tevoren. Nu eens slaat de wijzer bij de beleidsmakers door naar de ene richting, om vervolgens weer naar de andere kant over te hellen.

Een definitieve keuze is echter nog niet gemaakt en valt misschien ook moeilijk te maken. Wat zeker geen goede zaak is, zo krijgen we vis-noch-vlees oplossingen. Een beetje besparen en een beetje de groei stimuleren is namelijk een zeer moeilijke evenwichtsoefening. De koorddanser dreigt zo langs 2 kanten langs het touw te vallen.