Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 38621 tot 38625
Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Griekenland: het is ieder voor zich

Gisteravond nam het Griekse parlement de begroting voor 2013 aan. Weer een stapje dichter bij de felbegeerde 31,5 miljard, zo moeten de Griekse politici gedacht hebben. Niet dat het een feest was, men houdt rekening met een economische krimp van tenminste 4,5%. En of dat voldoende recht doet aan het te verwachten slechte nieuws van volgend jaar moet je toch echt betwijfelen.

Duitsland heeft overigens aangekondigd dat vandaag in de Europese Raad (Min Fin's) nog geen besluit zal vallen over het overmaken van het geld. Dat Griekenland in acute nood zit kan de Duitsers plotseling niets meer schelen. Op zich terecht, maar je vraagt je af waarom er dan drie jaar lang zo hard gelopen werd als er iets piepte vanuit Athene. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

OESO ziet stabilisatie in VS en China

De economische vooruitzichten voor de grootste economieën blijven matig, maar in de Verenigde Staten, China en Canada zijn er tekenen van stabilisatie.

Dat stelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in haar maandag gepubliceerde maandrapport.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Column Kees de Kort | Natte krantenwerk in Japan

De Japanse economie stevent af op wéér een recessie. Wat is er toch aan de hand? BNR's Kees de Kort vindt deze vraag nog interessanter: Wat is er aan hand met Japan sinds 1989?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Steeds meer zand in EU motor

Ieder moet besparen, bezuinigen en ombuigen behalve de EU-organisatie zelf. Van Rompuy en de zijnen willen veel meer geld voor hun edele taakuitvoering. Vervelend is echter dat al na korte eerste onderhandelingen onenigheid ontstond met de regeringsvertegenwoordigers.  Daarbij was men nog niet eens aan de begroting van 2013 toegekomen. Nee het ging nog om de extra uitgaven van 2012. Want ook voor dit jaar heeft men al meer dan 9 miljard meer uitgegeven dan begroot.

Rond 15 november is de portemonnee van de Grieken helemaal leeg. Men heeft dan ook dringend een extra shot nodig. Een klein probleempje is echter dat de ECB problemen heeft men het vullen van de volgende spuit. Het IMF gelooft er namelijk niet meer in dat de Grieken hun schulden helemaal kunnen terugbetalen en wil dat de Europese landen nu een deel van hun vorderingen afschrijven, dus hard in de begroting opnemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 12 november 2012

Personeel S&P en Fitch aangeklaagd in Italië

Het Openbaar Ministerie (OM) in het zuiden van Italië wil 5 medewerkers van Standard & Poor's (S&P) en 2 personeelsleden van Fitch voor de rechter slepen.

Ze worden verdacht van marktmanipulatie rond de verlagingen van de Italiaanse kredietwaardigheid door de kredietbeoordelaars vorig jaar. Dat maakte de Italiaanse fiscale recherche maandag bekend.