Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38626 tot 38630
Bron: groene.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Redding euro brengt economische neergang, oorlog en fascisme.

Het is waarschijnlijk het belangrijkste Europese document sinds het Verdrag van Maastricht. Dat markeerde het begin van het onzalige pad dat naar de euro leidde. Dit markeert een al even onzalig pad naar een bankenunie, fiscale unie en – uiteindelijk – politieke unie.

En omdat ik vrees dat het ons het tegenovergestelde gaat brengen – economische neergang, oorlog en fascisme – van waar de EU ooit voor is opgericht zou iedere Europeaan het moeten lezen, zou het op middelbare scholen verplichte lesstof moeten zijn en zouden universiteiten er kritische hoorcolleges aan moeten wijden. De toekomst is te belangrijk om aan ongekozen technocraten over te laten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Als politici in deze crisis falen ligt populisme op de loer

Sinds eind jaren zestig heeft de politiek aan de leiband gelopen van haar burgers. Nu moet ze hervormen zonder de kiezer van zich te vervreemden.

Vormt de crisis de opmaat naar een nieuwe bloeiperiode of markeert zij het einde van het democratische kapitalistische model?

Bron: niburu.co
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Alle banken in Amerika aangeklaagd voor diefstal en witwassen

Alle grote banken in Amerika worden beschuldigd van diefstal, witwassen en het wegsluizen van geld naar belastingparadijzen.

Namens huiseigenaren in Amerika is er bij een rechtbank in New York een aanklacht ingediend en een eis tot teruggave van 43 biljoen Dollar.

Het zijn niet alleen de banken die worden aangeklaagd, maar ook politici binnen de Obama regering die dit mogelijk heeft gemaakt door goedkeuring te geven voor de oprichting van lege brievenbusfirma’s (een nep postadres wat gebruikt wordt om voordeel mee te behalen) wat in strijd is met de bestaande Amerikaanse wetgeving.

De aanklacht werd ingediend door de Spire Law Group, een advocatenfirma die zich al jaren sterk maakt voor de belangen van gedupeerde Amerikaanse huiseigenaren.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

Minder vastgoedleningen

Nederlandse banken zijn grotendeels gestopt met het uitlenen van geld voor vastgoedprojecten. Vlak voor de bankencrisis, in 2007, leenden banken nog 26 miljard euro uit voor nieuwe vastgoedinvesteringen. Vorig jaar was dat nog maar 6,6 miljard. En dit jaar zal dat nog minder zijn, verwacht onderzoeksbureau PropertyNL.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 27 oktober 2012

'Gebruik goud als onderpand voor zwakke eurolanden'

Zwakke eurolanden als Italië en Portugal zouden hun goudvoorraad moeten inzetten om goedkoop te kunnen lenen.

Dat stelt hoogleraar financiële economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger zaterdag in de Telegraaf. “Er zitten heel wat haken en ogen aan, maar het is zeker een optie om verder te onderzoeken.”

De hoogleraar denkt dat de Europese Centrale Bank (ECB) een dergelijke beslissing over de goudvoorraad kan doordrukken. Volgens de statuten is het namelijk toegestaan edelmetalen als onderpand te nemen voor een lening.