Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38626 tot 38630
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

De kernvraag: hoe nu verder ?

Rinus de Nadenker reageerde op het artikel “Griekenland niet failliet maar U wel” o.a. met de volgende tekst: “Vanaf 2008 zijn wij met elkaar op dit forum bezig om de crisis te beschrijven met vele herhalingen van zetten. Maar één ding houd ik eraan over na al die jaren, een zure smaak met de wetenschap van wijsheid in de kan en de geest in de fles, in een verrotte wereld vol hebzucht.”

Oneerlijke verdeling
Met Rinus zijn er heel wat lezers van deze en andere websites die het nu wel weten. De lijn is helder. Bankiers spekken hun portefeuilles. De landbestuurders gaan hun weg, zoeken macht, doen hun dansjes en bedenken steeds weer zaken die niet verder komen dan lastenverhogingen, bezuinigen en zeer beperkte structuuraanpassingen. De eurofielen zijn voortdurend in overleg, maken steeds weer nieuwe regels, leggen eerdere afspraken opnieuw uit en loven vooral elkaar en de soortgenoten. Meer regels, meer controlerende instanties en het komt allemaal goed is hun sprookje. Tot die tijd is het pappen en nathouden. Dreigen, water bij de wijn doen, schouderklopjes uitdelen, constateren dat de zondaars toch wel heel erg hun best doen maar toch nog wel even moeten volhouden en meer.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

"In Nederland 21.000 mensen slachtoffer van arbeidsuitbuiting"

Dat blijkt uit het rapport ‘Verborgen Slavernij in Nederland’ dat stichting FairWork morgen op de Europese dag tegen de Mensenhandel presenteert. Het cijfer is gebaseerd op onderzoek van de VN-organisatie voor arbeid, de ILO. Daaruit blijft dat wereldwijd ruim 20 miljoen mensen slachtoffer zijn van arbeidsuitbuiting. In de Europese Unie gaat het om 880.000 personen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Column Kees de Kort | Meer plusjes nodig

De consumentenuitgaven zijn in Amerika voor de derde maand op rij met meer dan 1 procent gestegen. "Dat was wel opvallend", vertelt Kees de Kort dinsdag op BNR.

"Want als je de cijfers in een andere context ziet dan is de waardering heel anders", vervolgt De Kort. "Het midden- en kleinbedrijf wordt maar niet positiever: die blijven maar klagen. Bij de Amerikaanse economische groei gebeurt ook niks. Ik wil best geloven dat de detailhandelsverkopen aan het stijgen zijn, maar dan moet het wel doorzetten want andere onderdelen van de economie moeten ook positiever worden."

"De loonontwikkeling en het aantal banen is ook heel dunnetjes. Dit is een plusje, want het is gewoon gemeten. Maar voorlopig is het een plusje in een grote zee van zompige plusjes en minnetjes."

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Column Kees de Kort | Tegenspraak

Er worden in Amerika allerlei kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven bekend gemaakt. "De rode draad van de cijfers is: omzet daalt en resultaten dalen", zegt BNR's Kees de Kort.

"Nou is dat niet zo bijzonder: de tijden zijn wat anders. Maar het zijn echt topbedrijven met een dalende omzet en dalende winst. Ook komen ze met uitspraken over die toekomst die erg voorzichtig en terguhoudend zijn."

"Maar de Amerikaanse beurzen staan in de beurt van 'all-time high'. Ik wil best geloven dat de beurs zo hoog staat, maar dan wil ik bedrijfsreultaten zien met positieve uitspraken en een stijgende omzet en winst. Wat de bedrijven presteren en wat ze voorspellen is in tegenspraak met wat je zou verwachten als je kijkt naar de koersen."

Bron: businesscompleet.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Zilver is het cyclische broertje van goud'

Zowel de goud- als zilverprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen, al verschilt de ontwikkeling van de prijs van de twee edelmetalen heel sterk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De prijs voor een kilo goud stond in oktober 2007 nog op zo’n 17.000 euro. Vijf jaar later moest er liefst 43.000 euro worden neergelegd voor een kilo. Een stijging van liefst 253 procent. De zilverprijs deed het niet veel anders. Kostte een kilo van dit metaal in oktober 2007 nog 300 euro, inmiddels moet daar 750 euro voor worden neergeteld. Ook dat is een stijging van 250 procent.