Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38641 tot 38645
Bron: spiegel.de
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Veel meer Europa: Schauble komt met een gedurft plan voor de euro.

German Finance Minister Wolfgang Schäuble is determined to end the euro crisis once and for all. On Sunday he effectively ruled out a Greek bankruptcy, and is now proposing far-reaching reforms to stabilize the currency union. Under his plan, Brussels would be granted far greater powers over national budgets.

Wolfgang Schäuble knows that the quiet on the markets over the past few weeks has been deceptive and that the euro crisis could erupt again soon. After all, doubts remain about whether Greece can remain in the currency union in the long term. If it triggers a chain reaction, the entire euro project could collapse. In addition, the willingness of many euro-zone member states to eliminate the design defects of the common currency appears to be diminishing.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Crédit Agricole verkoopt Griekse bank voor 1 euro

Crédit Agricole verkoopt de Griekse bank Emporiki aan de eveneens Griekse financiële instelling Alpha Bank. Emporiki gaat van de hand voor een euro.

Crédit Agricole zal voor de afronding van de verkoop echter 2,85 miljard euro aan extra kapitaal in de bank steken, nadat het eerder al 2,3 miljard in de bank pompte. Crédit Agricole zal ook inschrijven op converteerbare obligaties van Alpha Bank ter waarde van 150 miljoen euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Nikkei sluit opnieuw flink hoger

De beurs in Tokio is woensdag opnieuw hoger gesloten. De hoop dat Spanje noodhulp zal aanvragen en sterke kwartaalcijfers van de Amerikaanse bank Goldman Sachs zorgden voor winsten onder de financiële fondsen. Een daling van de Japanse yen gaf de Japanse beurs een extra duwtje in de rug. De Nikkei eindigde 1,2 procent hoger op 8806,55 punten.

De handel werd gesteund door berichten dat de Japanse premier Yoshihiko Noda zijn ministers opdracht zal geven een pakket steunmaatregelen voor de economie op te stellen ter waarde van 1 biljoen yen (9,7 miljard euro).

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Moody's degradeert Spanje niet tot 'junk'

Kredietbeoordelaar Moody's heeft rating van Spanje (Baa3) niet verlaagd, maar wel voorzien van een ''negatief vooruitzicht''. 

Dat maakte de financiële dienstverlener dinsdagavond laat bekend. Moody's kondigde in juni aan het oordeel over Spanje tegen het licht te houden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. De focus blijft gericht op Spanje, dat mogelijk een hulpverzoek zal indienen, en op de kwartaalresultaten van de bedrijven.

,,De AEX begint ongeveer een half punt hoger. De positieve stemming lijkt voorlopig aan te houden op de beurzen. Azië staat in de plus en ook Wall Street sloot opnieuw hoger. De verwachting dat Spanje een aanvraag voor hulp zal indienen blijft de markt ondersteunen. In Nederland komt het cijferseizoen nu ook langzaam op gang met de kwartaalcijfers van ASML. Donderdag begint de EU-top en krijgen we ook de groeicijfers van China'', aldus marktanalist Martijn Weller van IG Netherlands.