Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38641 tot 38645
Bron: demonocracy.info
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

America: The Food Stamp Nation

America has over 44 million people on Food Stamps. The food stamps program's real name is Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP).

The Food Stamp program is "hidden" from view through Electronic Benefit Transfer Cards that work just as credit cards. This article visualizes the size of the program and the vast amounts of people participating.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Duitsland haalt goud terug uit Amerika

Een Duitse rechtbank heeft gevraagd dat de Bundesbank maatregelen neemt om een audit uit te voeren op het Duitse goud dat ondergebracht is in kluizen in het buiten, en voornamelijk die in New York. De rechtbank wil er zeker van zijn dat de 3.400 ton goud nog bestaat aangezien die nog nooit zijn gecontroleerd. Naast New York heeft Duitsland nog goud liggen bij de Bank of England en The Bank of France.

In afwachting van de onderhandelingen heeft de Bundesbank alvast besloten om de komende 3 jaar 50 ton goud per jaar te verschepen van New York naar Duitsland. Duitsland heeft de op een na grootste goudreserves in de wereld, na Amerika. Het goud dat in Duitsland zelf ligt is ook nog nooit ge-audit, ook niet op hoeveelheid en gewicht. De Duitse rechtbank vraagt nu met drang dat de Bundesbank werk maakt van een correcte inventaris van het Duitse goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Vrees voor een Europese catastrofe ebt weg

Drie jaar lang heeft de crisis in de Eurozone de krantenkoppen in de financiële pers overheerst. De overheden – zowel de regeringen als de centrale banken – hadden de handen vol met de strijd tegen de crisis, die zich aandiende als een monster met 9 koppen.

De afgelopen weken is het wat kalmer geworden, de vrees voor een catastrofale afloop van de crisis lijkt langzaam maar zeker naar de achtergrond te zijn verdrongen. De investeerders zoeken niet langer naar het volgende lijk dat uit de kast zou kunnen vallen.

[...]

Bron: beursig.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

AEX index (licht-) groen de week uit

De BEL20 begon de dag licht hoger en na ongeveer een half uur handel daalde de beurs in Brussel tot net onder de slotstand van gisteren. Belgacom zorgde met een flinke koerswinst voor compensatie van veel andere aandelen in de BEL20. De telecomoperator liet goede derde kwartaalcijfers zien en ook de vooruitzichten waren goed aangezien deze werden verhoogd. De AEX index daarentegen begon de dag lager maar vanaf 12:30 werd het herstel ingezet. Dat de beurzen licht onder druk stonden kwam doordat kwartaalcijfers van Apple en Amazon wat tegen vielen, beide Amerikaanse bedrijven maakten gisteren nabeurs hun resultaten bekend.

Halverwege de ochtend werd bekendgemaakt dat 25% van de beroepsbevolking in Spanje werkloos is, dit is een kleine stijging ten opzichte van het vorige kwartaal toen nog 24,6% van de beroepsbevolking geen baan had. De 25% is omgezet in aantal het forse aantal van 5.778.100 mensen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Verlies Bankia loopt op tot ruim 7 miljard

De genationaliseerde Spaanse bank Bankia heeft in de eerste 9 maanden van dit jaar een verlies geleden van ruim 7 miljard euro. 

De kapitaalpositie is daardoor verder verslechterd, zo meldde het bedrijf vrijdag. Na de eerste jaarhelft stond het verlies nog op 4,5 miljard euro.