Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 38646 tot 38650
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Amerika terug grootste afzetmarkt voor China

Velen waren verrast door de sterkere exportcijfers van China. In september groeide de export met 10 % ten opzichte van vorig jaar, 2 % meer dan analisten hadden verwacht. Vermoedelijk komt een groot deel hiervan door de sterke vraag naar iPhones, iPads en andere populaire elektronica. Hierdoor steekt Amerika Europa terug voorbij als grootste exportmarkt voor China.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Enkele tips die de rijken rijk maakten

Bouw een sterk netwerk Vermijd dure kredieten Creëer meerdere inkomens

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Eurozone opnieuw hoofdthema G20 ontmoeting

Hoewel de eurozone in de afgelopen maanden in iets rustiger vaarwater is gekomen, zal de Europese schuldencrisis opnieuw het belangrijkste onderwerp worden op de komende ontmoeting van de 20 belangrijkste industrielanden. De minister van financiën en directeuren van de centrale banken van de zogenoemde G20-landen komen zondag bijeen voor een tweedaagse ontmoeting in Mexico-Stad.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Blijven junior gold miners het beter doen dan de rest?

Goudmijnaandelen hebben het de laatste tijd al beter gedaan dan fysiek goud en de S&P500. Deze trend zal vermoedelijk aanhouden. De laatste 6 maanden hebben de zilvermijnen (SIL) en de goudmijnen (GDX) het alvast beter gedaan dan de rest.

Lagere winstcijfers en een tragere groei kan de stijging van blue chips vertragen. Ook nu dat de junior mijnaandelen een pauze nemen, doen ze het nog bijzonder goed ten opzichte van fysiek goud en de S&P500. Er is een rotatie aan de gang van grote mijnbedrijven naar junior mijnbedrijven, ook dit zal de vraag naar junior gold miners ondersteunen.

[grafiek]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 2 november 2012

Mensen die denken dat orkanen de economie stimuleren zitten er volledig naast

Zoals dat altijd het geval is wanneer zich natuurrampen voordoen, vertellen sommige sprookjesmakers dat ook orkaan Sandy economische stimulus en werkgelegenheid zal creëren. Alles wat stuk is moet immers worden vervangen. Deze fabel geeft enkel blijk van een totaal gebrek aan kennis van hoe de economie in elkaar zit. Al in 1850 maakte Frédéric Bastiat brandhout van dit argument. In zijn boek ‘Wat men ziet en wat men niet ziet’ haalt hij deze theorie in de Parabel van de Gebroken Ruit onderuit.

[...]