Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 38646 tot 38650
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Gemengde opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen woensdag naar verwachting gemengd openen. Positief nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt en meevallende kwartaalcijfers van Bank of America zorgen voor enig optimisme. Tegenvallende resultaten van IBM en teleurstellende vooruitzichten van Intel zetten de technologiebeurs Nasdaq echter onder druk.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat het aantal in aanbouw genomen huizen in de Verenigde Staten in september in het hoogste tempo is toegenomen sinds juli 2008. Ook nam het aantal afgegeven bouwvergunningen vorige maand flink toe. In september werd een begin gemaakt met de bouw van 872.000 woningen, een stijging van 15 procent ten opzichte van de 758.000 stuks in augustus. Economen hadden gerekend op 770.000 woningen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Steeds meer Spaanse immigranten verlaten het land vanwege de zware economische crisis.

This entry was posted on 17 oktober 2012, in Nederlanders in het buitenland and tagged crisis, immigranten, spanje. Bookmark the permalink. Een reactie plaatsen

In de eerste negen maanden van het jaar emigreerden er bijna 55.000 Spanjaarden, of 21,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, aldus het Spaans instituut voor de statistiek.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Herstel huizenmarkt VS komt van de grond

Een opsteker voor de Amerikaanse huizenmarkt. Het aantal in aanbouw genomen woningen in de VS is in september in het hoogste tempo toegenomen sinds juli 2008.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

World Gold Council geeft 7% korting op Indiase gouden munten

De World Gold Council (WGC) geeft in samenwerking met India’s Reliance Mony en de India Post een korting van 7% op Indiase gouden munten die gekocht worden tijdens het Dussehra en Diwali festival. Volgens de WGC kunnen consumenten gedurende deze periode 99,9% zuivere gouden munten kopen in de formaten 0,5, 1, 5, 8, 10, 20 en 50 gram.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

De kernvraag: hoe nu verder ?

Rinus de Nadenker reageerde op het artikel “Griekenland niet failliet maar U wel” o.a. met de volgende tekst: “Vanaf 2008 zijn wij met elkaar op dit forum bezig om de crisis te beschrijven met vele herhalingen van zetten. Maar één ding houd ik eraan over na al die jaren, een zure smaak met de wetenschap van wijsheid in de kan en de geest in de fles, in een verrotte wereld vol hebzucht.”

Oneerlijke verdeling
Met Rinus zijn er heel wat lezers van deze en andere websites die het nu wel weten. De lijn is helder. Bankiers spekken hun portefeuilles. De landbestuurders gaan hun weg, zoeken macht, doen hun dansjes en bedenken steeds weer zaken die niet verder komen dan lastenverhogingen, bezuinigen en zeer beperkte structuuraanpassingen. De eurofielen zijn voortdurend in overleg, maken steeds weer nieuwe regels, leggen eerdere afspraken opnieuw uit en loven vooral elkaar en de soortgenoten. Meer regels, meer controlerende instanties en het komt allemaal goed is hun sprookje. Tot die tijd is het pappen en nathouden. Dreigen, water bij de wijn doen, schouderklopjes uitdelen, constateren dat de zondaars toch wel heel erg hun best doen maar toch nog wel even moeten volhouden en meer.