Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 3866 tot 3870
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Erdogan heeft het gehad met de EU, wil in ‘Shangai Five’ met Rusland en China

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat zijn land niet tegen elke prijs lid wil worden van de Europese Unie en dat ook de ‘Shangai Five’, een blok gedomineerd door China, Rusland en een reeks Centraal-Aziatische landen tot de mogelijkheden behoorde.

Navo-lid Turkije onderhandelt al 11 jaar lang over toetreding tot de EU, maar de Europese leiding raakt steeds verder gefrustreerd door Ankara’s inkrimping van democratische vrijheden, een patroon dat door Erdogan als een vorm van ‘neerkijken op zijn land’ wordt geïnterpreteerd. ‘De EU houdt ons al 53 jaar aan het lijntje,’ zei de Turkse president.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Sancties tegen Rusland worden dé inzet van de Duitse verkiezingen

Vorige week kon u hier bij beurs.com lezen hoe de Volkswagen Group besliste 23.000 Duitse arbeidsplaatsen te schrappen tussen 2017 en 2021, mét goedkeuring van de vakbonden.

Vooral de gretigheid waarmee de vakbonden hun zegen aan het plan geven zal bij klein-links in het verkeerde keelgat schieten, en leiden tot verdere ideologische scherpstelling. Zeker nu bondskanselier Merkel haar campagne op gang brengt.

Het is geen geheim dat de Europese economieën, de Duitse op kop, zwaar te lijden hebben onder de economische sancties. Vorige week kwam de Wereldbank nog met cijfers naar buiten die bewijzen dat de Russische economie weerbaarder is gebleken dan het Westen had geanticipeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Is er een olie-oorlog op til tussen de VS en de OPEC?

Donald Trump heeft al een grote invloed op de wereld, nog voor hij zijn intrek neemt in het Witte Huis. Zo liet Trump weten dat hij alle import van olie uit Saoedi-Arabië wil verbannen. Het grootste olieland ter wereld slaat nu terug, vlak voor een bijzonder belangrijke OPEC-vergadering.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Gustavo Díaz, luis in de pels van Venezuela

Een van de grootste vijanden van de regering van Venezuela is de 60-jarige Gustavo Díaz uit Alabama. Zou hij nu naar Venezuela gaan, dan is de kans groot dat hij daar gearresteerd wordt en achter de tralies verdwijnt. Gustavo Díaz is namelijk oprichter van de website Dolartoday.com, de website waar dagelijks 800.000 unieke bezoekers de wisselkoers van de Venezolaanse bolivar opvragen. De Wall Street Journal maakte een portret van de man die door de regering van Venezuela zo gehaat wordt.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Goudreserves Rusland stijgen hardst sinds 1998

Rusland heeft afgelopen maand de grootste goudaankoop gedaan sinds 1998. De goudvoorraad steeg naar.......