Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3866 tot 3870
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Duitse werkloosheid daalt tot laagste niveau sinds 1990

De werkloosheid in Duitsland is vorige maand verder gedaald, waardoor een nieuw laagterecord werd bereikt. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau woensdag naar buiten bracht.

De werkloosheid in de grootste economie van Europa zakte naar 6 procent van de beroepsbevolking. Daarvoor stond het peil maandenlang op 6,1 procent, wat ook al het laagste niveau was sinds de Duitse eenwording in 1990.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

De meest schadelijke Wikileaks onthullingen over Clinton

Wikileaks heeft de afgelopen weken vele duizenden emails van de gehackte mailserver van Hillary Clinton vrijgegeven. Uit deze stortvloed aan informatie hebben we al een aantal opmerkelijke zaken naar voren gehaald. We lezen over dubieuze donaties, wapenleveranties, het vervalsen van emails, het manipuleren van opiniepeilingen, het verstoren van een bijeenkomst van Trump aanhangers en het demoniseren van de Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Waarom is de rente op staatsobligaties zo laag?

De rente op staatsobligaties is sinds mensenheugenis niet zo laag geweest. In grote delen van de (westerse) wereld is de yield zelfs negatief. Dat roept vragen op! Kan de yield nog lager? Wat gebeurt er als die yield plotsklaps begint te stijgen? Het antwoord op de eerste vraag is ja, de yields kunnen waarschijnlijk nog lager. Het antwoord op vraag twee is niet eenduidig. Een geleidelijke correctie zou een gezonde uitwerking op de markt hebben, maar een snelle correctie kan uitmonden in een ramp.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

HSBC: Goudprijs naar 1.500 dollar als Trump wint

De goudprijs kan naar $1.500 per troy ounce stijgen als Donald Trump president wordt, zo verwacht analist James Steel van HSBC. Hij voorziet een zeer protectionistisch economisch beleid als Trump de verkiezingen wint, waar het edelmetaal van zal profiteren. Maar ook als Clinton wint kan de goudprijs volgens hem stijgen, omdat zij als president meer fiscale stimulering zal toepassen. Dat zorgt voor een hogere inflatie en daarmee een vlucht richting goud.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 2 november 2016

Dubai gaat goud in yuan verhandelen

De Dubai Gold and Commodities Exchange wordt de eerste goudbeurs buiten China waar goud voortaan ook in yuan verhandeld kan worden, zo schrijft de China Daily. Afgelopen vrijdag ondertekenden de goudbeurs van de Dubai en de Shanghai Gold Exchange (SGE) in Shanghai een overeenkomst over het aanbieden van nieuwe goudcontracten in de Chinese munt.