Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38651 tot 38655
Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Grieks tekort groeit nu met miljarden per dag

Het gat in de Griekse begroting loopt steeds verder op. Het gat van 16 tot 18 miljard euro waarvan eerder deze week nog sprake was, is opgelopen tot 30 miljard euro.

Althans: dat is het bedrag dat ter sprake kwam tijdens een vergadering van de Eurogroup Working Group in Brussel. Die bereidt de vergadering van ministers van Financiƫn van de eurozone voor. Persbureau Reuters meldt dat de trojka nog een extra financieringsgat heeft vastgesteld van 30 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

'Ierland wil snel van noodsteun af'

Ierland wil het eerste van de noodlijdende landen in de eurozone zijn dat weer helemaal op eigen benen staat. Volgens de Ierse minister van Buitenlandse Zaken Eamon Gilmore is zijn land hard op weg dat doel te bereiken.

Hij zei dat vrijdag na gesprekken in Berlijn met zijn Duitse collega Guido Westerwelle. Die noemde Ierland ,,een uitstekend voorbeeld'' van een land dat zich heeft teruggevochten met discipline en hard werken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Amerikaanse economie groeit 2 procent

Volgens de officiƫle statistieken en "berekenformules":

De economie van de Verenigde Staten is in het derde kwartaal met 2 procent gegroeid op jaarbasis. Dat blijkt uit een eerste raming van het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

De crash in zilver

Wist je dat de goud- en zilvermijnen dit jaar beter presteerden dan de edelmetalen zelf?

John Murphy van Stockcharts maakte de analyse en kwam tot deze opmerkelijke vaststelling. Niet meteen wat je zou verwachten, toch? Het geeft een beetje aan hoe negatief het sentiment ten opzichte van de mijnaandelen nog steeds is, vind je niet?

Een ander goede indicator voor het sentiment, is mijn mailbox.Paniek alom! Eén lezer “bedankte” mij voor het advies om zilver te kopen. Hij heeft mijn advies wekenlang genegeerd en ging dan eindelijk overstag en kocht zilver precies op de top van $34. Volgens hem is de prijs van zilver momenteel aan het crashen.

Wat?? Een crash in zilver?? De prijs is amper 10% gedaald ten opzichte van de topkoersen. In vergelijking met de lows van augustus, zit je zelfs nog met een winst van 20%. Wie dergelijke schommelingen als een crash omschrijft, heeft op de beurs niets te zoeken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Griekenland heeft EUR30 miljard extra nodig tot 2016

Griekenland zal tot 2016 EUR30 miljard extra aan financiele steun van zijn internationale crediteuren nodig hebben, om de dieper dan verwachte recessie en een verlenging van twee jaar voor de begrotingsdoelstellingen te dekken, werd Europese ministeries van financien donderdag medegedeeld.

De beleidsmakers van de eurozone zullen voor de rest van het najaar in zijn greep gehouden worden door Griekenland, waar voor het schuldendilemma een oplossing gevonden moet worden.