Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 38651 tot 38655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Citigroup zet zich schrap voor ‘Raging Bull’

Tobias Levkovich zet zich als strateeg voor Citigroup schrap voor een ‘Raging Bull Market’ volgend jaar. Hij verwacht met andere woorden dat de beurskoersen zullen gaan omhoog spuiten in 2013. Het staat volgens Levkovich als een paal boven water dat de S&P 500 dan een nieuwe piek zal optekenen.

Hij heeft als objectief voor de index 1.615 punten, maar dat objectief kan naargelang van de omstandigheden nog naar boven aangepast worden. Tussen haakjes: de all-time high van de S&P 500 ligt op 1.558 punten, of nog ruim 100 punten boven de stand van vandaag.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Werkloosheid loopt op'

Volgens het Economisch Bureau zal de Nederlandse economie in 2012 krimpen en in 2013 stagneren. Dit heeft tot gevolg dat de werkloosheid op zal lopen. Dat komt onder andere door het grotere aantal faillissementen.

Internationaal gezien is de werkloosheid in Nederland erg laag, maar zonder economische groei zal het aantal werklozen wel oplopen. In augustus bedroeg de werkloosheid 6,5 procent. In 2013 zal dit percentage zijn gestegen tot 7,2 procent. De stijging van de werkloosheid is al langer aan de gang. Volgens het Economisch Bureau is deze trend al in 2009 ingezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

"Fed heeft heroïsch werk geleverd, Bernanke verdient een pluimpje"

Roger Altman, stichter en CEO van Evercore Partners, geeft de centrale banken een schouderklopje. Die hebben goed werk geleverd, waarbij vooral de Fed een pluimpje verdient. De Federal Reserve is op grote schaal bonds gaan inkopen om de economische groei aan te zwengelen.

De manier zoals de Fed heeft gewerkt is volgens Altman een schoolvoorbeeld van hoe een financiële crisis moet aangepakt worden. De geschiedenis zal achteraf inzien dat de Fed heroïsch werk heeft geleverd, Ben Bernanke zal op economisch vlak zijn naam in de economieboeken verdienen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Apple kan iPad Mini al op 23 oktober voorstellen

Het is officieel, we hebben nu een datum voor het nieuwe Apple-event. De erfgenamen van Steve Jobs zijn gastheer voor de wereldpers op 23 oktober. Verrassingen zijn altijd mogelijk, maar de algemene verwachting is dat de iPad Mini en de MacBook Pro zullen voorgesteld worden.

De afspraak is vastgelegd in het America Theatre in San José. De uitnodigingen spreken in ieder geval tot de verbeelding, we ontvingen een mail met de boodschap ‘we’ve got a little more to show you’. Een kleinere iPad zal Apple toelaten om beter te concurreren op de moeilijke tablet markt, waar het toch al drummen is geblazen.

Google, Microsoft, Apple en Samsung hebben alle vier een stuk van die markt veroverd maar Apple is marktleider en kan dat marktleiderschap nog versterken met een kleinere versie van de iPad. Wat de MacBook betreft: de markt rekent op een 13 inch-scherm, waar er nu een 15-inch scherm bestaat.

Bron: spiegel.de
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Veel meer Europa: Schauble komt met een gedurft plan voor de euro.

German Finance Minister Wolfgang Schäuble is determined to end the euro crisis once and for all. On Sunday he effectively ruled out a Greek bankruptcy, and is now proposing far-reaching reforms to stabilize the currency union. Under his plan, Brussels would be granted far greater powers over national budgets.

Wolfgang Schäuble knows that the quiet on the markets over the past few weeks has been deceptive and that the euro crisis could erupt again soon. After all, doubts remain about whether Greece can remain in the currency union in the long term. If it triggers a chain reaction, the entire euro project could collapse. In addition, the willingness of many euro-zone member states to eliminate the design defects of the common currency appears to be diminishing.