Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 38661 tot 38665
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

Pensioen: Aap uit de mouw

Rentestijgingen tot 8 procent geven alleen maar verlichting, als de meestal daarbij horende inflatie wordt gecompenseerd door een indexering, zowel in de opbouw als in de uitkeringsfase. Ik durf te beweren, dat geen enkel Beschikbaar Premiesysteem daarin voorziet.

Pensioensystemen, waarvan de hoogte van het pensioen bepaald wordt door de beleggingsresultaten en de markt(reken)rente op je pensioendatum, zijn zo lek als een mandje gebleken. Het instorten van de aandelenmarkten als gevolg van de financiële crisis kan op termijn zorgen voor de halvering van je pensioen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 oktober 2012

'Japan wil 1 biljoen yen in economie pompen'

De Japanse premier Yoshihiko Noda zal zijn ministers opdracht geven een pakket steunmaatregelen voor de economie op te stellen ter waarde van 1 biljoen yen (9,7 miljard euro).

Dat schreef de krant Yomiuri Shimbun woensdag.

De impuls voor de Japanse economie zal vooral worden geïnvesteerd in de energie- en milieugerelateerde bedrijven en in de agrarische sector, de bosbouw en de visserij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Goed vervolg cijferseizoen stuwt beurzen

Positieve bedrijs- en macrocijfers stuwden dinsdag de winsten op de Amerikaanse beurzen. Beleggers verwerkten een stroom aan overwegend meevallende kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven als Coca-Cola, Johnson & Johnson en Goldman Sachs. Ook kwamen er gunstige cijfers over de industrie en huizenmarkt naar buiten.

De Dow-Jonesindex noteerde een half uur voor sluiting 0,8 procent hoger op 13.529 punten. De brede S&P 500 klom 0,9 procent tot 1452 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 3097 punten.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Grieken weigeren Europees hervormingsplan

Leden van de Griekse regeringscoalitie verzetten zich tegen het plan van de EU, IMF en Europese Centrale bank om de Griekse arbeidsmarkt te hervormen.

Onder meer de linkse Dimar-partij weigert in te stemmen met de voorstellen van de trojka die de bezuinigings- en hervormingsplannen van Griekenland beoordeelt. Pas als de trojka akkoord is krijgt Griekenland opnieuw financiële steun.

Bron: 925.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Niet lezen met zwakke financiële maag

Deze column gaat namelijk over de garanties die onze overheid her en der heeft uitstaan.

Deze garanties worden niet echt opgepikt worden door de radar van financiële journalisten en politici, laat staan de consument. Ik werd op het spoor gezet doordat ik een voortreffelijke lezing bijwoonde van Kees Vendrik van de Rekenkamer tijdens een bijeenkomst van het sustainable finance lab op 9 oktober.

De door de overheid verstrekte garanties zijn van belang in de discussie over wel of niet bezuinigen en de gevolgen daarvan voor de staatsschuld. Vorige week heeft het IMF zich nog in deze discussie gemengd door Europa te waarschuwen de gewenste groei niet weg te bezuinigen. DNB-voorman Knot heeft het daarentegen over het 'vertrouwenseffect' op de financiële markten wat hij veel belangrijker vindt. Knot vraagt zich af hoe lang de financiële markten een oplopende staatsschuld nog zullen willen financieren (Griekenland), of een steeds hogere rente gaan eisen (Italië en Spanje).