Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38666 tot 38670
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Kleine stimulans Japanse economie

Het Japanse kabinet zegt te hopen dat het pakket helpt de deflatie te stoppen en de economie te stimuleren. Het geld is vooral afkomstig uit reserves. Analisten denken dat de invloed van het pakket op de economie klein zijn. Ze vermoeden dat het pakket de druk op de centrale bank van Japan moet opvoeren, om de economie stimuleren en activa te blijven kopen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

'VVD en PvdA verlagen renteaftrek in 18 jaar'

VVD en PvdA gaan bestaande hypotheken aanpakken. Ze willen vanaf 2014 de renteaftrek jaarlijks met een half procent verminderen, van max 52% nu tot 38%.

Zo wordt de aftrek in 18 jaar tijd beperkt van nu maximaal 52% naar 38%. Dat meldt De Telegraaf. De maatregel zou eerst huizenbezitters raken die nu in het

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Nikkei sluit met verlies

De beurs in Tokio is vrijdag met verlies gesloten. Tegenvallende resultaten van de Amerikaanse technologiegigant Apple, internetverkoper Amazon en het Japanse technologieconcern Canon zorgden voor een negatieve stemming. De Nikkei eindigde 1,4 procent lager op 8933,06 punten. De Japanse beurs verloor daarmee deze week 0,8 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Winstdaling 80% Spaanse Caixabank

De Spaanse Caixabank, de op twee na grootste bank van het land, heeft de winst in de eerste 9 maanden van het jaar zien kelderen. Dat werd vrijdag bekend.

Het financiƫle concern zette een resultaat in de boeken van 173 miljoen euro, 80 procent minder dan een jaar geleden. Caixa, dat samengaat met Banca Civica, schreef miljarden af op slechte leningen aan projectontwikkelaars.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs opent waarschijnlijk lager, in navolging van de negatieve stemming in Aziƫ. Tegenvallende resultaten van Apple en Amazon zetten de koersen onder druk.

,,De AEX begint 2 tot 3 punten lager en wellicht dat we in de loop van de ochtend nog verder wegzakken. De zwakker dan verwachte resultaten en de teleurstellende vooruitzichten van Apple zorgen voor een negatief sentiment. Ook de waarschuwing van S&P over de Franse banken, de begrotingsproblemen in de VS en het voortslepende Griekse drama zorgen voor risicomijdend gedrag onder beleggers", aldus handelaar RobKoenders van Harmony Vermogensbeheer.