Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38671 tot 38675
Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

Hypotheekrenteaftrek van 52 naar 37 procent

Volgens de Telegraaf gaat de VVD zich niet aan de verkiezingsbelofte houden dat bestaande hypotheken niets zullen merken van de beperking van de hypotheekrenteaftrek.

Vanaf 2014 gaat geleidelijk de hypotheekrenteaftrek beperkt worden. In eerste instantie zullen huizenbezitters met een hoog inkomen de gevolgen merken. Op dit moment kunnen zij de hypotheekrente nog aftrekken tegen 52 procent. Dit zal in tientallen jaren tijd afgebouwd worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 oktober 2012

S&P verlaagt waardering Franse banken

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft de waardering verlaagd van meerdere Franse banken, waaronder BNP Paribas.

De bank BNP Paribas geldt als de op twee na grootste bank ter wereld, gemeten naar bezittingen. De bank werkt vooral in Frankrijk, Italië en België.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Wall Street sluit met lichte winsten

De Amerikaanse effectenbeurzen zijn donderdag licht hoger gesloten. Meevallende macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten zorgden voor gematigd optimisme, maar echt uitbundig was de stemming niet. Bij het luiden van de slotbel stonden kleine winsten op de borden.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde na een tamme handelsdag 0,2 procent hoger op 13.103,68 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1412,97 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omhoog tot 2986,12 punten.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

'Scheld schulden kwijt en ontdoe banken van rommel'

Spanje is kapot en zal vanaf de grond herbouwd moeten worden. Een bailout gaat niet helpen. Daarnaast moeten de schulden van Griekenland worden kwijtgescholden en de banken worden ontdaan van rommel.

Dat zegt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit. Hij voegt toe dat de regering Rajoy onmiddellijk moet aftreden vanwege falend crisisbeleid.

Hij acht het echter waarschijnlijker dat de trojka binnenkort op bezoek gaat komen en dan zal het volgens hem snel van kwaad tot erger gaan. Volgens Tissen gaat de situatie in Spanje de aankomende tijd verder verslechteren. Hij baseert zich onder meer op de afwaardering van de kredietwaardigheid van vijf Spaanse regio’s, te weten Andalusië, Murcia, Castillië-La Mancha, Catalonië en Extremadura.

Bron: gulfnews.com
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

IMF: Ook Italie heeft noodsteun nodig.

The International Monetary Fund called on the eve of a European Union summit for both Spain and Italy to seek Eurozone assistance to draw a line under the bloc’s debt crisis, but Rome has rebuffed the idea and Madrid seems likely to apply alone.