Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 38671 tot 38675
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Grieken in conflict met trojka

Leden van de Griekse regeringscoalitie zijn dinsdag in conflict gekomen met de trojka over de hervorming van de Griekse arbeidsmarkt. Onder meer de linkse Dimar-partij weigert in te stemmen met de voorstellen van de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Griekse banken gaan staatsobligaties ruilen met EFSF-papier - media

Griekse banken gaan, in een poging hun kapitaalbehoefte te verkleinen, staatsobligaties ruilen tegen waardepapier van het tijdelijke noodfonds van de eurozone; de European Financial Stability Facility (EFSF), meldt de Griekse krant Kathimerini dinsdag op basis van anonieme bronnen.

Sinds een schuldherstructurering van Griekse schulden eerder dit jaar, waarbij private obligatiehouders akkoord gingen met een omvangrijke schuldafschrijving in de vorm van het ruilen van bestaand Grieks staatspapier tegen nieuwe staatsobligaties met een langere looptijd en lagere coupons, zijn de nieuwe obligaties nog maar weinig waard. En een ruil van het Griekse staatspapier met de hoger gewaardeerde EFSF-obligaties, zou de balansen van de banken versterken.

Bron: GoudStandaard.com
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Casey Research: Goudprijs naar $2300

Ondanks dat wij bij Goudstandaard ons niet blind staren op prijsverwachtingen, kunnen wij de correlatie tussen de U.S. monetary base (een term die relateert aan de geldhoeveelheid in de U.S.) en de goudprijs u niet onthouden.

Deze correlatie geeft aan dat de goudprijs begin 2014 ongeveer 2300 Dollar per troy ounce kan bedragen.

Er zijn vele lange-termijn grafieken welke een verbinding trachten te geven tussen goud en verscheidene indicatoren. De meesten presteren tijdelijk uitzonderlijk goed totdat de anderen deze weer inhalen. Maar laten we bij onze vergelijking uitgaan van een specifiek startpunt. De uitbreiding van de U.S. Monetary Base sinds het begin van de huidge crisis in 2008.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Jim Rogers: "Verwacht u aan 'grote problemen' op de markten tegen 2014"

Jim Rogers was te gast bij CNBC om zijn visie op de financiële markten. Rogers ziet de toekomst heel somber in: hij verwacht grote problemen tegen 2014 voor de aandelenmarkten.

Grote inflatieproblemen omwille van een gigantische schuldcreatie en geldverkwisting zullen de huidige problemen (werkloosheid, zwakke groei, …) alleen maar erger maken, niet beter, aldus Jim Rogers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'Zilver is het cyclische broertje van goud'

Zowel de goud- als zilverprijs is de afgelopen jaren enorm gestegen, al verschilt de ontwikkeling van de prijs van de twee edelmetalen heel sterk. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ,,Zilver is het cyclische broertje van goud'', aldus Georgette Boele van ABN Amro

De prijs voor een kilo goud stond in oktober 2007 nog op zo’n 17.000 euro. Vijf jaar later moest er liefst 43.000 euro worden neergelegd voor een kilo. Een stijging van liefst 253 procent. De zilverprijs deed het niet veel anders. Kostte een kilo van dit metaal in oktober 2007 nog 300 euro, inmiddels moet daar 750 euro voor worden neergeteld. Ook dat is een stijging van 250 procent.