Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38676 tot 38680
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Column Kees de Kort | De fuik die Griekenland heet

Een derde steunpakket aan Griekenland is onvermijdelijk, schrijft het Financieele Dagblad donderdag. Volgens Kees de Kort is dat een onvermijdelijke consequentie van eerdere handelingen door Europa.

"We zeiden dat we Griekenland gingen steunen, dat is al tweeënhalf jaar geleden gezegd. En als je ze eenmaal gaat steunen, wanneer stop je dan? Dat is de grote vraag", stelt de Kort.

Het is volgens hem vooral de wetenschap dat Europa de Grieken niet kwijt wil. "Zij denken; wij moeten binnenlandse aanpassingen. Dat is een pijnlijk proces. Maar in de tussentijd moeten de Europeanen blijven betalen. Het is speltheorie geworden."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

De 10 levenslessen van Warren Buffett

Kort maar krachtig, hier gaan we…

Bron: rtl.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Spanje is verloren

Spanje is kapot en moet vanaf de grond herbouwd worden. Een bailout zal niet helpen.

In Spanje is de staatschuld ten opzichte van het verdienvermogen van de economie (BBP) in één luttel jaar gestegen van 69,3% (2011) tot 85,3%. (2012). Daar is maar één conclusie aan te verbinden. Het is einde oefening met Spanje. De zaak is ‘out of control’. De regering Rajoy moet onmiddellijk aftreden wegens falend crisisbeleid. In plaats daarvan zal waarschijnlijk de Trojka binnenkort op bezoek komen en dan gaat het heel snel van kwaad tot erger.

De hachelijke situatie waarin Spanje verkeert zou tot daaraan toe zijn als de spectaculaire en buitenproportionele stijging van de staatsschuld het resultaat zou zijn geweest van een grootschalige schepactie van de regering om alle schuld - letterlijk alle - boven water te krijgen en als eenmalige tegenvaller te boeken. Helaas, dat is niet het geval. Er staat nog een volle bak met schulden aan te komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Britse economie komt uit recessie

De Britse economie in het derde kwartaal officieel uit de recessie gekomen. De economie groeide op kwartaalbasis met 1 procent, de sterkste kwartaalgroei in 5 jaar.

In de drie voorgaande kwartalen was nog sprake van krimp op kwartaalbasis. De groei viel bovendien sterker uit dan economen hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een groei van 0,6 procent in vergelijking met het tweede kwartaal.

Bron: bigsister.tk
Geplaatst: donderdag 25 oktober 2012

Trojka meer geld naar Griekenland tegen lagere rente

De trojka stuurt aan op een derde noodpakket voor de Grieken. Het land heeft extra geld nodig, het gaat om 16 tot 18 mirjard euro. Ook zit Griekenland om een lagere rente verlegen en nog wat extra tijd.

Alternatief is een faillissement. De conclusie van de trojka kan op de nodige weerstand stuiten in het noorden van Europa, dat keer op keer de portemonnee kan trekken. Via renteverlaging en langere looptijd moet de schuld houdbaar worden voor Griekenland meldt het FD.