Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38686 tot 38690
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

S&P waardeert Spaanse banken af

Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietbeoordeling voor 11 Spaanse banken naar beneden bijgesteld. Dat maakte de firma dinsdag bekend.

De langetermijnbeoordeling voor onder meer BBVA, Caixabank, Bankia en Santander werd teruggeschroefd. De verlaging volgt op de onlangs door de kredietbeoordelaar aangekondigde afwaardering van de Spaanse overheid.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Bouwers lozen personeel door 'foute faillissementen'

Steeds vaker laten bouwbedrijven zich failliet verklaren om hun vaste personeelsleden te kunnen lozen. Na zo'n faillissement maken ze geregeld een doorstart met zelfstandigen (zzp'ers), waardoor ze veel goedkoper uit zijn.

Door de constructie hoeven failliete bouwbedrijven bovendien geen ontslagvergoeding te betalen. Vakbond FNV Bouw zegt dat deze 'foute' faillissementen op dit moment schering en inslag zijn in de branche.

'Bouwbedrijven verkeren momenteel in zwaar weer. De concurrentie is moordend. Werkgevers willen maar één ding en dat is zo goedkoop mogelijk personeel inhuren', zegt FNV Bouw-bestuurslid Wilco Veldhorst in het AD.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

'Spanje polst eurolanden over steunaanvraag'

Spanje polst bij de andere eurolanden of het op voldoende steun kan rekenen voor een officiële aanvraag voor Europese financiële steun.

Dat heeft een hoge functionaris van het Spaanse ministerie van Financiën gezegd tijdens een persbijeenkomst, meldde The Wall Street Journal (WSJ) dinsdag.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

AEX stijgt verder

De stemming op de Amsterdamse beurs blijft prima. De koersen gaan verder omhoog.

Om 09:05 staat de AEX 0,8% hoger op 332 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

AEX opent hoger

De beurs in Amsterdam is dinsdag hoger geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met winsten in navolging van de positieve stemming in Azië en New York. Beleggers wachten nog op de ZEW-index, een indicator voor het economische sentiment in Duitsland.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,8 procent hoger op 332,13 punten. De MidKap-index won 0,5 procent tot 531,44 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,5 en 0,8 procent.