Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 38701 tot 38705
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Asia-Pacific blijft meest optimistische regio van de wereld

Consumenten in de regio Asia-Pacific blijven het meest optimistisch over de economie. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Nielsen. Daarbij bleek dat het consumentenvertrouwen in Asia-Pacific tijdens het derde kwartaal van dit jaar een score van 100 punten liet optekenen. Dat betekende een status-quo tegenover het kwartaal voordien. Het wereldwijde gemiddelde bedroeg 92 punten. Dat weerspiegelt een lichte verbetering tegenover de drie maanden voordien, toen een score van 91 punten werd geregistreerd. Met een gemiddelde van 74 procent toont Europa zich het minst optimistisch.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Amerikaans bbp moet nog 5 jaar groeien om verlies goed te maken

Met de output gap kan je het verschil berekenen tussen de werkelijke groei van het bbp en de potentiële groei van het bbp.

Sinds 1990 groeide de Amerikaanse economie gemiddeld met 4,6 %.

Sinds 2000 groeide de Amerikaanse economie gemiddeld met 3,8 %.

De laatste 3 jaar groeit de Amerikaanse economie gemiddeld 3,7 %.

Hierdoor is er een output gap ontstaan waarvan de piek in 2009 $ 1,1 biljoen bedraagde, of 8 % van het bbp. Momenteel staat de output gap op $ 1,06 biljoen of 6,82 %.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

De Nederlanders zijn dan toch niet zo zuinig

Vele Nederlanders kochten jaren geleden een huis met een hypothecaire lening boven de 100 % van de waarde van het huis. Ze dachten met het extra geld het huis op te knappen en daarna met een winst het huis te kunnen verkopen. Maar in 2008 begon de vastgoedcrisis stilaan en de Nederlanders kregen het steeds moeilijker om de huizen te verkopen.

De Nederlandse economie werd aanzien als een van de sterkste in Europa. Maar uiteindelijk werd een hypothecaire schuld opgebouwd die de hoogste is in Europa. Door allerlei aantrekkelijke formules en fiscale voordelen leenden de Nederlanders tot 107 % van ’s lands bbp. Terwijl het Europese gemiddelde rond de 50 % hangt.

Geen enkele politici maakte zich zorgen in Nederland, zolang de prijzen van de huizen bleven stijgen. Nu staan de vastgoedprijzen gemiddeld al 16 % lager. Royal BAM, de grootste bouwgroep in Nederland, verwacht een verdere correctie tot 30  %. Dan spreken we al van Spaanse toestanden.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Waarom heeft de Chinese munt verschillende namen?

De Chinese munt heeft verschillende namen. Hoe kan dat? En wanneer gebruik je welke munt? Dit kan nogal verwarrende over komen. De ene keer spreekt men over de Renminbi, de andere keer over de Yuan. Hoe zit het nu?

In 1949 doopte de Chinese Republiek zijn munt de Renminbi, RMB. Yuan wordt gebruikt als een eenheid van de Renminbi. Wordt de Yuan gebruikt in China, gebruikt men de afkorting CNY, gebruikt men de Yuan buiten China, voornamelijk Hong Kong, dan gebruikt men de afkorting CNH.

Renminbi betekent letterlijk geld van het volk. In China zelf gebruiken de Chinezen soms nog een andere benaming, namelijk “kuai, dit betekent letterlijk muntstuk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 oktober 2012

Meer bewijs: China heeft het ergste achter de rug

De laatste 5 maanden was de winstgroei negatief voor Chinese bedrijven, voornamelijk door een vertraging in de verkoop. Maar de laatste data laten een stijging zien van 7,8 % (Y-o-Y) van de industriële bedrijven. En er zijn nog meer bewijzen dat de Chinese economie een bocht genomen heeft en terug aan kracht wint.

De winstgroei daalde door de stijgende prijzen voor grondstoffen, de voorraadcyclus, een vertragende export en loonstijgingen.  Maar de winstgroei kan nu weer sneller stijgen dan de groei van het bbp. Winstgroei volgt meestal nadat de economie bodemt. Als de Chinese economie terug herstelde in het derde kwartaal, is het nu terug de beurt aan de winstgroei voor de Chinese bedrijven.

Ondertussen zijn de grondstofprijzen weer aan het dalen en worden voorraden weer opgebouwd waardoor de marges terug aantrekken. Ten slotte zullen lonen minder hard stijgen daar de tewerkstelling slechts met 1,3 % groeit tegenover 9,1 % vorig jaar.