Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 38701 tot 38705
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Spanje haalt meer geld op dan gepland

Het Spaanse ministerie van financien heeft dinsdag meer geld opgehaald dan ze van plan was met een veiling van kortlopend staatspapier, waarbij de financieringskosten voor het land enigszins daalden.

Spanje haalde 4,86 miljard op met de veiling van twaalf- en achttienmaands schatkistpapier. Vooraf gaf het land aan voor 3,5 miljard tot 4,5 miljard te willen veilen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Stabiele rente op Spaanse staatslening

Spanje gaf dinsdag staatsleningen uit van 12 en 18 maanden. De rente die het land daarop moest bieden, veranderde nauwelijks ten opzichte van de vorige veiling.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Schäuble wil 'valutacommissaris' eurozone

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble opperde dinsdag dat er een 'valutacommissaris' moet komen voor de eurozone.

Die zou ruime bevoegdheden over de nationale begrotingen moeten krijgen in het kader van een herziening van het EU-verdrag om de integratie te verdiepen en de schuldencrisis te beëindigen.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Cijfer Massage

De inflatie is twee procent dat is wat de statistieken zeggen. Maar deze statistische nummerkrakers masseren de cijfers. De reële inflatie is waarschijnlijk dichter bij de 5%. Misschien wel 10%, of zelfs hoger. Wie weet het?

De Argentijnse president Christina Fernandez de Kirchner hield een voordracht bij de Georgetown University in de VS. Ze kreeg een vraag over de komische cijfers die Argentinië gebruikt om de inflatie te melden. Haar bureaucraten stellen de inflatie op minder dan 10%.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Alarmfase 1

Nog steeds leeft er hoop op een beter leven niettegenstaande de voortgaande schuldenopbouw (sluipende inflatie!) in de belangrijkste economieën (V.S., EU) en het dreigende internationale conflict in het Midden-Oosten. So, why worry?

Het is echter niet de eerste keer dat monetaire spanningen met sociale spanningen in “de slipstream” werden gevolgd door oorlogsinspanningen. De beste voorbeelden hiervan waren Duitsland in de jaren ’30 en de V.S. in de jaren ’30 en ’40 gevolgd door de olieboycot op Japan. Ook toen waren de leefomstandigheden met inflatie in Duitsland en deflatie in de V.S. bepaald belabberd te noemen.