Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 38716 tot 38720
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall Street eindigt hoger

Wall Street is maandag hoger gesloten, hoewel de beurs stoom verloor na een goede start, en beleggers positieve cijfers voor de detailhandelsverkopen afwogen tegen zwakke cijfers over de fabrieksactiviteit in New York.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% hoger op 13.424,23 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,8% tot 1.440,13 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,7% won tot 3.064,18 punten.

Bron: europa-nu
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Ombudsman begint onderzoek tegen Draghi - Hoofdinhoud

De Europese Ombudsman i heeft een onderzoek geopend tegen de president van de Europese Centrale Bank i (ECB), Mario Draghi i, wegens mogelijke belangenverstrengeling. Dat maakte een woordvoerster dinsdag in Brussel bekend.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Wall Street blij met Citigroup

De effectenbeurzen in New York wisten maandag een deel van de verliezen van vorige week in te halen. Citigroup trok de kar, dankzij meevallende kwartaalcijfers. Ook andere bankaandelen liftten mee.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het slot 0,6 procent hoger op 13.413 punten. De brede S&P 500 klom 0,6 procent tot 1437 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 3054 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Spaanse premier hoopt op EU-akkoord in aanloop steunaanvraag

De Spaanse premier Mariano Rajoy "heeft vertrouwen" dat hij een passend akkoord met de Europese Unie (EU) weet te sluiten zodat zijn land officieel financiele steun aan kan vragen, meldt Mexico's toekomstige president Enrique Pena Nieto maandag tijdens een persconferentie na een bijeenkomst met Rajoy.

Volgens Pena Nieto, die vertrekkend president Felipe Calderon in december vervangt na zijn verkiezingsoverwinning in juli, werkt Rajoy er momenteel aan om zeker te stellen dat elke steunaanvraag van Spanje volledig door de EU aangepakt zal worden.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Griekse MinFin ziet geen akkoord voor EU-top

AMSTERDAM (Dow Jones)--De gesprekken tussen Griekenland en de trojka van vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Commissie (EC) en Europese Centrale Bank (ECB), over bezuinigingen en hervormingen die noodzakelijk zijn voor de uitbetaling van de volgende tranche aan financiele steun, lijken vastgelopen door een meningsverschil over de liberalisering van de arbeidsmarkt, blijkt maandag uit opmerkingen van de Griekse minister van financien, Yannis Stournaras.

Griekenland probeert voor de voor donderdag geplande EU-top de gesprekken met de trojka af te ronden over een plan voor belastingverhogingen en bezuinigingen ter waarde van EUR13,5 miljard, maar het lijkt op dit moment erg onwaarschijnlijk dat dit lukt, vanwege meningsverschillen tussen beide partijen, aldus Stournaras.