Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 38721 tot 38725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De rijkste man ter wereld koopt goud

De rijkste man ter wereld en de meest succesvolle zakenman ziet het wel zitten met goud. De Mexicaan Carlos Slim heeft een nieuwe deal gesloten ter waarde van $ 750 miljoen om de Ocampo goudmijn te kopen van AuRico Gold. Dit is de grootste gouddeal van een Mexicaans bedrijf en geeft een goede indicatie waar de rijkste man ter wereld zijn geld in wil steken.

Carlos Slim is de rijkste man ter wereld sinds 2010. Hij bezit een verscheidenheid aan bedrijven op het gebied van communicatie, technologie, retail, financiën, telecom,… noem maar op. Slim maakte vooral furore met América Móvil, wat hem naar de nummer 1 heeft gestuurd. Zijn persoonlijk vermogen wordt geschat op $ 69 miljard.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Short Posities en gesubsidieerd zilver

Spannend wordt het. Echt spannend, vooral de komende dagen. Helemaal nu we zien dat alle technische indicatoren wijzen op een correctie naar beneden. De uptrend werd vorige week al doorbroken, bovendien hebben we bijna een dubbele top gehad, met recent zijwaarts prijsverloop met hoog volume. Dit alles is erg bearish. Maar ook de enorme toename van shortposities duiden niet op een stijging in de nabije toekomst. Als contrarian en als gelover in een fundamentele stijging van de zilverkoers denken we dan, we blijven long, maar er zijn teveel aanwijzingen voor een correctie naar beneden.

[...]

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

PIMCO adviseert goud in iedere beleggingsportefeuille

PIMCO het grootste obligatiebeleggingsfonds ter wereld heeft haar visie over de rol van goud in een beleggingsportefeuille gepresenteerd. Volgens PIMCO dient iedere beleggingsportefeuille een percentage in goud of andere edelmetalen te bevatten zolang de reële rente negatief is. (de rente die beleggers ontvangen na aftrek van inflatie). Goud heeft enkele unieke eigenschappen t.o.v. van andere beleggingsinstrumenten. Zo heeft goud een unieke vermogens eigenschap (store of value) en genereert het geen rente-inkomsten. Goud moet worden gezien als een politiek onafhankelijke valuta. Ook is goud op dit moment relatief niet duur ten opzichte van het verleden en ligt de prijs nog steeds 12% onder het piekniveau uit 1980. De goudprijs sloot vandaag op $ 1790 en € 1375.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De terugkeer naar Bretton Woods

Vermogensbeheerder Guggenheim Partners kwam onlangs met een interessante nieuwsbrief waarin de tijdperk van het Bretton Woods systeem (1944-1971) wordt vergeleken met het heden. Er blijken opvallende gelijkenissen te zijn tussen de laatste jaren waarin de Amerikaanse dollar was gekoppeld aan goud en de afgelopen jaren. Het Bretton Woods systeem viel uit elkaar toen het buitenland haar overschot aan dollars wilde inwisselen voor goud. Vandaag de dag loopt Amerika tegen de grens aan van haar mogelijkheid om schulden te exporteren naar het buitenland.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Panama wil euro introduceren als betaalmiddel

Het eurosceptische publiek kreeg de afgelopen jaren volop gelegenheid om de gemeenschappelijke munt aan te wijzen als één van de oorzaken voor de schuldencrisis in Europa. Die sceptici zullen zich nu achter de oren krabben, want de president van Panama heeft vandaag tegen de Duitse bondskanselier Angela Merkel gezegd dat het de Europese munt in wil voeren als wettig betaalmiddel naast de Amerikaanse dollar. Een significante stap in een wereldwijde valutacrisis.

[...]