Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38721 tot 38725
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

EU moet stoppen met geld door deuren en vensters te smijten

Het Europees Parlement sprak zich dinsdag uit tegen de door verschillende regeringen gevraagde bezuinigingen in zijn budget. Maar het conflict omtrent het EU-budget kan al bij al vermeden worden indien de EU er mee zou stoppen geld door ramen en deuren te smijten, schrijft de conservatieve  Sloveense krant Večer:

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Gaat Duitsland fysiek goud repatriëren?

De geruchtenmolen draait weer op volle toeren. Na een paar vragen van economen aan de Bundesbank over waar al het Duitse goud nu eigenlijk ligt, beginnen sommige Duitse parlementariërs zich een beetje zorgen te maken. Er zijn nu zelfs officiële vragen gesteld aan het parlement over de Duitse goudvoorraad. De Duitsers willen weten waar het Duitse goud (zo’n 3.400 ton) zich nu bevindt. Duitsland heeft de op één na grootste goudvoorraad te wereld. Alleen de Verenigde Staten bezit meer fysiek goud.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Jeffrey Immelt (GE): "Fiscal cliff kan en moet opgelost worden"

In de VS zijn er 2 belangrijke afspraken waar we naar uitkeken. Er zijn de presidentsverkiezingen van 6 november waar voorlopig weinig zinnigs over valt te zeggen. Zal Obama zijn bed in het Witte Huis mogen behouden of zal hij plaats moeten ruimen voor Mitt Romney? Alleen de kiezers beslissen daarover.

Maar dan is er de ‘fiscal cliff’ en dat is een heel ander verhaal. Die hindernis zal en moet genomen worden, daar wond Jeffrey Immelt, CEO van General Electric, geen doekjes om. Het rond de pot draaien dat we tot dusver hebben gezien is tijdverlies, aldus de topman.

Er is geen enkele reden waarom de ‘fiscal cliff’ niet zou opgelost worden, mits er van de kant van de politici wat goede wil getoond wordt. De economische omstandigheden zijn momenteel vrij gunstig, maar daar zou verandering in kunnen komen wanneer er niets gebeurt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Verwarring over uitstel Grieken

Uitspraken van de Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras dat Griekenland uitstel heeft gekregen voor nieuwe besparingsdoelen, hebben tot verwarring geleid.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble en ECB-president Mario Draghi ontkenden kort daarna dat er al een akkoord is.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

'Hypotheekrenteaftrek meer beperkt'

Het gaat om een scenario waarin huizenbezitters die al voor 1 januari 2013 een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten stapsgewijs minder fiscale aftrek wordt toegestaan. Dit zou na een overgangsperiode moeten worden ingevoerd.