Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38726 tot 38730
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Wall Street begint met winst

In New York zijn de Amerikaanse beurzen met winsten begonnen. De stemming werd gesteund door meevallende industriecijfers uit China en sterke bedrijfsresultaten van onder meer Boeing.

Daarnaast wordt gewacht op uitkomsten van de beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

EU en Euro een doodlopend verhaal

Europa is gevuld met zombies. Overal waar je kijkt, zie je wel een parasiet. Een daarvan is de regulator van de financiële sector. De ander is de beneficiair van een gesubsidieerd appartement. Weer een andere is al met pensioen op z’n 55ste , en geniet van een pensioen waarvoor hij nooit heeft betaald. Zombies zijn mensen die nemen, maar niets geven, ze parasiteren op de productieve economie. Dat resulteerde in onze "entitlement samenleving". De helft van de huishoudens profiteert van geld dat niet van hen is – ze zijn de begunstigden van geld van de overheid, en dat zullen ze niet gemakkelijk opgeven.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Grieken spreken over akkoord met trojka; Duitsland ontkent

De Duitse regeringswoordvoerder Steffen Siebert stelt woensdag dat de berichten over een akkoord over een tweejarig uitstel op de begrotingsdoelen van Griekenland nergens op gebaseerd zijn.

"Ik kan u uit naam van de Duitse regering enkel zeggen dat er geen trojka-rapport is", aldus Seibert tijdens een persconferentie. "Op dit moment is het er niet, en er is dus ook geen basis voor deze discussie."

De Griekse minister van financien Yannis Stournaras zou juist gezegd hebben dat er een tweejarig uitstel verleend is aan het noodlijdende land.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Column Kees de Kort | Onwaarschijnlijke zelfoverschatting

In de VS hebben ze alles uit de kast getrokken om de groei te stimuleren. Ondanks dat blijft de groei beperkt tot nauwelijks 2 procent. Bernanke zal zich ook afvragen wat ze nog kunnen doen.

Ze hébben al alles gedaan om de groei te stimuleren. Het begrotingstekort is opgelopen tot 100 miljard dollar per maand, de rente is verlaagd en de Fed heeft alles gekocht wat los en vast zat. "Als al die maatregelen zo weinig effect hebben gehad, wat kunnen we dan nog bedenken?" Nou, desnoods niks, als het aan Kees de Kort ligt. Het is een illusie dat de monetaire autoriteiten de wereld kunnen redden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

'Akkoord over nieuwe Griekse bezuinigingen'

De Griekse minister van Financiën Yannis Stournaras heeft overeenstemming bereikt met de internationale schuldeisers van zijn land over een pakket bezuinigingen ter waarde van 13,5 miljard euro. 

 Volgende week worden de plannen voorgelegd aan het parlement. Dat hebben bronnen bij het Griekse ministerie van Financiën woensdag gezegd.