Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38731 tot 38735
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Turkije exporteert goud naar Iran... via Dubai!

Een van de financiële levenslijnen van Iran koopt van Turkije, via Dubai. Koeriers vliegen onder andere via Istanbul naar Dubai met zakken vol fysiek goud. Via Dubai wordt dit goud verscheept naar Iran.

Officiële data laten zien dat deze handel in augustus alleen al $ 2 miljard bedroeg. Aangezien het grote bedrag dat omgaat, kan men vermoeden dat de Iraanse regering hier achter zit.

Door de internationale sancties is Iran grotendeels afgesloten van het globale banksysteem. Door de aankoop van fysiek goud, kan Iran voorlopig nog verder functioneren. Fysiek goud wordt nog steeds overal ter wereld aanvaard als betaalmiddel.

Bron: earthwatcher.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Nigel Farage: Er klopt helemaal niks van

Klokkenluider aan het woord... Recente onthullingen of voorspellingen

Nigel Farage geeft in onderstaande video weer eens zijn mening over heel het crisis verhaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Franse werkloosheid is alarmerend

Frankrijk kan het volgende slachtoffer van de Eurocrisis worden, zo wordt algemeen verwacht. 2013 kan een cruciaal jaar worden voor het land, want economisch verslechtert de situatie zienderogen. De door François Hollande aangekondigde maatregelen zullen het tij niet helpen keren.

Met name de evolutie van de werkloosheid is zorgwekkend. De werkloosheidscijfers zijn alarmerend en zullen ook in de komende maanden verder verslechteren. Heel wat Franse bedrijven ontslaan personeel om het hoofd te kunnen bieden aan de verslechterde economische situatie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Duitse bunds hoger in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren woensdagochtend hoger, in reactie op tegenvallende Europese macro-publicaties.

Zo bleek onder andere uit cijfers van onderzoeksinstituut IFO dat het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie in oktober voor de zesde maand op rij is gedaald. De index kwam uit op 100,0, waar gerekend werd op een kleine stijging naar 101,6.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Schulden afbouwen: Oost-Europa geeft het voorbeeld

De staatsschuld stijgt in de EU, maar de Oosteuropese landen geven het voorbeeld hoe het wél moet.

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Van de acht landen met de laagste schuldquote staan zeven landen uit Oost-Europa. De vijf landen met de grootste verbetering komen alle uit Oost-Europa.