Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 38736 tot 38740
Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Cijfer Massage

De inflatie is twee procent dat is wat de statistieken zeggen. Maar deze statistische nummerkrakers masseren de cijfers. De reële inflatie is waarschijnlijk dichter bij de 5%. Misschien wel 10%, of zelfs hoger. Wie weet het?

De Argentijnse president Christina Fernandez de Kirchner hield een voordracht bij de Georgetown University in de VS. Ze kreeg een vraag over de komische cijfers die Argentinië gebruikt om de inflatie te melden. Haar bureaucraten stellen de inflatie op minder dan 10%.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Alarmfase 1

Nog steeds leeft er hoop op een beter leven niettegenstaande de voortgaande schuldenopbouw (sluipende inflatie!) in de belangrijkste economieën (V.S., EU) en het dreigende internationale conflict in het Midden-Oosten. So, why worry?

Het is echter niet de eerste keer dat monetaire spanningen met sociale spanningen in “de slipstream” werden gevolgd door oorlogsinspanningen. De beste voorbeelden hiervan waren Duitsland in de jaren ’30 en de V.S. in de jaren ’30 en ’40 gevolgd door de olieboycot op Japan. Ook toen waren de leefomstandigheden met inflatie in Duitsland en deflatie in de V.S. bepaald belabberd te noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

The place to be voor olie: Colombia!

Colombia is hot in de olie-industrie. Tien jaar geleden zat het land nog in zak en as. De olieproductie daalde snel en het land was afhankelijk van het Caña Limon olieveld. Productie daalde van 800.000 vaten naar 550.000. Maar dit is veranderd. Dankzij een nieuw overheidsbeleid en een beetje geluk is de productie terug gestegen naar 1 miljoen vaten per dag en men verwacht dit nog te kunnen optrekken tot 1,5 miljoen tegen 2020.

De Colombiaanse overheid heeft heel de olie- en gassector gereorganiseerd. Onderzoekers mochten meer inkomsten behouden en producenten kregen een faire prijs voor leveringen aan Colombia. De veiligheid in Colombia is ook fors gestegen. Ook Hugo Chavez heeft een handje geholpen. Door zijn strijdt tegen de oliereuzen zijn er zo’n 18.000 bekwame werkkrachten richting Colombia getrokken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

Centrale bank Australie waarschuwt voor zwakkere groei

De centrale bank van Australie waarschuwt dat een afkoeling van de belangrijke mijnbouwsector de groeivooruitzichten voor volgend jaar verminderen, waarmee de kans op een renteverlaging toeneemt.

In de notulen van de beleidsvergadering van oktober, die dinsdag werden gepubliceerd, zegt de Reserve Bank of Australia, of RBA, dat recente cijfers over de economie, inclusief mijnbouwinvesteringen en de arbeidsmarkt, wijzen op een iets zwakkere groei dan eerder voorspeld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 16 oktober 2012

S&P waardeert Spaanse banken af

Standard & Poor's (S&P) heeft de kredietbeoordeling voor 11 Spaanse banken naar beneden bijgesteld. Dat maakte de firma dinsdag bekend.

De langetermijnbeoordeling voor onder meer BBVA, Caixabank, Bankia en Santander werd teruggeschroefd. De verlaging volgt op de onlangs door de kredietbeoordelaar aangekondigde afwaardering van de Spaanse overheid.