Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38746 tot 38750
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

U.S.A. Budget vertoont voor 4de jaar op rij een deficit van 1.000 miljard dollar

De United States of America hebben de laatste maand van het fiscale jaar 2012 afgesloten met een licht surplus op het budget. Dat surplus kwam uit op 75 miljoen dollar. Een goede septembermaand belette echter niet dat het U.S.A. Budget voor het vierde jaar op rij een deficit van +1.000 miljard dollar vertoonde.

Om precies te zijn werd 2011-2012 afgesloten met een deficit van 1.089 miljard dollar. Dat was minder dan de 1.297 miljard dollar het jaar voordien, als gevolg van het gecombineerd effect van meer belastinginkomsten en minder uitgaven. September was slechts de 2de maand in het jaar die met een surplus werd afgesloten.

David Rubenstein, medestichter van Carlyle Group, wil het gat in het budget zo snel mogelijk gedicht zien, want op deze manier kan het niet verder. Wie ook president wordt, het uitgangspunt moet zijn dat de regering dergelijke tekorten niet lang meer kan blijven dragen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

'Spaanse steun kost Italië 1,5% bbp'

Italië zal naar verwachting het equivalent van 1,5 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product (bbp) moeten bijdragen aan een hulppakket voor Spanje.

Dat heeft de Italiaanse minister van Financiën Vittorio Grilli gezegd tegen de krant La Repubblica.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Nikkei sluit licht hoger

De beurs in Tokio is maandag licht hoger gesloten. Beleggers stapten voorzichtig in de markt na de forse koersverliezen van vorige week. De stemming werd gesteund door overwegend positieve macrocijfers uit China. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 8577,93 punten.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de inflatie in het land in september verder is afgezwakt tot 1,9 procent. De dalende inflatie geeft Peking meer ruimte om de economische groei te stimuleren. Ook bleek dat de uitvoer van de op een na grootste economie ter wereld vorige maand met 9,9 procent is gestegen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk lager openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met verliezen beginnen. Beleggers zullen zich deze week vooral richten opkwartaalcijfers uit het bedrijfsleven.

,,De AEX begint zo'n half punt lager ondanks goed nieuws uit China. De Chinese export nam vorige maand flink toe, maar de uitvoer naar Europa ging omlaag. Europa blijft het zorgenkindje en zit op de rand van een recessie. Het is vooral wachten op de Europese top aan het einde van de week. Ook worden donderdag nog de groeicijfers van de Chinese economie naar buiten gebracht", aldus marktanalist Ingrid Eltink van IGNetherlands.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Run op koophuizen vóór 2013?

Het jaar 2012 duurt nog ruim twee maanden. Nog steeds staan de plannen voor 2013 overeind om de hypotheekrenteaftrek te beperken voor nieuw gesloten hypotheken vanaf 2013.

Door de verplichting om vanaf 2013 een hypotheek af te sluiten met een annuïtaire aflossing, dreigen hypotheken vanaf volgend jaar moeilijker te verkrijgen te zijn en de maandlasten worden hoger. Door het uitblijven van een alternatief wordt in de media steeds meer benadrukt dat het verstandig is om nog in 2012 een huis te kopen.