Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 38746 tot 38750
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Vakbond: Ford sluit fabriek Genk in 2013

Autofabrikant Ford sluit de grote fabriek in het Belgische Genk in 2013. Dat heeft bestuurder Herwig Jorissen van vakbond ABVV woensdag bevestigd. Bij de fabriek werken circa 4500 mensen aan de bouw van Ford Mondeo's.

Ford deelde de beslissing mee op een bijzondere ondernemingsraad die om 9 uur van start ging in Genk.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Steden groeien in China en Afrika, krimpen in Rusland en Oost-Europa

Van de 600 grote steden die geanalyseerd werden door de VN zullen er 28 krimpen tegen 2025. Steden in Rusland, Oekraïne en Italië verliezen het snelst inwoners, terwijl de lijst van de snelst groeiende steden gedomineerd wordt door China.

Honderd jaar geleden trokken Europa en de V.S. veruit de meeste immigranten aan. Nu zijn sommige Europese steden duidelijk in verval. De toekomst behoort toe aan een nieuwe klasse van supersteden in de ontwikkelingswereld die nu de snelst groeiende steden van de wereld zijn geworden.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Belgisch ondernemersvertrouwen krijgt opnieuw een klap

Het Belgische ondernemersvertrouwen is in oktober opnieuw gedaald en staat nu op het laagste niveau in drie jaar. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België. Er wordt opgemerkt dat in alle bedrijfstakken een groeiend pessimisme werd opgetekend. De vertrouwensbarometer stond in oktober op een niveau van -13,5 punten, tegenover -11,6 punten tijdens de maand september

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

Winst Puma keldert 85 procent

De winst van de Duitse fabrikant van sportkleding en -schoeisel Puma kelderde in het derde kwartaal met 85 procent. Het bedrijf liet woensdag weten last te hebben van de aanhoudende malaise in Europa en de afkoeling van de Chinese economie.

Puma bekijkt of het extra kostenbesparingen kan doorvoeren in een poging het tij te keren. Het bedrijf waarschuwde afgelopen zomer al dat de winst flink zou dalen door de situatie in Europa, de grootste markt voor Puma.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 24 oktober 2012

'Amsterdamse beurs begint hoger'

De beurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten openen. Na de zware verliesbeurt van een dag lijken beleggers op zoek te gaan naar koopjes. De stemming wordt daarbij gesteund door een meevallend Chinees industriecijfer.

,,De AEX opent ruim 1 punt hoger. In Aziƫ blijven de beurzen redelijk liggen ondanks de zware verliesbeurten op Wall Street en in Europa. De stemming wordt daar gesteund door gunstig nieuws over de Chinese industrie. Verder is het uitkijken naar de kwartaalcijfers van de bedrijven en het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Ook zal ECB-president Mario Draghi vandaag een toespraak houden", aldus marktanalist Martijn Weller van IG Netherlands.