Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3876 tot 3880
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

‘Waarom zowel Clinton als Trump zullen falen’

‘Het vreemdste is de gelijkenis tussen beide kandidaten. […] Geen van beide heeft aandacht voor al wat niet onmiddellijk van nut is. […] Geen van beide lijkt te geloven dat de wetten en sociale normen ook op hen van toepassing zijn. En geen van beide kan een controverse afsluiten door zijn ongelijk toe te geven, of door duidelijk uit te leggen hoe een fout is ontstaan en een verontschuldiging aan te bieden. Trump kan het woord ‘sorry’ amper uitspreken. Clinton zal dat makkelijker doen, maar op een minder geloofwaardige manier. […] De Amerikaan George Friedman maakt op zijn website Geopolitical Futures gehakt van beide presidentskandidaten. Friedman is een vermaard geopolitiek strateeg en de stichter van Strafor, een privé-consultancy die zich bezighoudt met alles wat met de nationale veiligheid te maken heeft. In mei 2015 verliet Friedman Strafor om Geopolitical Futures op te richten.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Hyperinflatie: Bankbiljetten wegen in Venezuela

Door de hyperinflatie in Venezuela worden bankbiljetten steeds vaker gewogen in plaats van geteld, zo schrijft Bloomberg. Het geld is zo weinig waard dat men voor de meest simpele aankopen al zoveel biljetten nodig heeft dat het makkelijker is geworden om het geld gewoon op de weegschaal te leggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Waarom goud geen goede investering is

Algemeen zien de meeste analisten op Wall Street goud niet als een goede investering. ‘Goud is een barbaars relikwie’ zegt men dikwijls. Zelfs Warren Buffett heeft het niet voor het gele edelmetaal omdat het niets opbrengt. Het biedt geen rente en verliest daardoor veel waarde als financieel instrument.

Goud betaalt geen rente en zonder rente kan je geen gebruik maken van de kracht van samengestelde interest. Samengestelde interest werd door Albert Einstein gedoopt tot het 8e Wereldwonder. Warren Buffett werd er eigenhandig multimiljardair mee. Aangezien goud dit niet heeft, is het geen goede investering – aldus de Wall Street gemeenschap.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Erdoğan wil doodstraf snel herinvoeren: ‘We zullen doen wat het volk vraagt’

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan zal het parlement snel laten stemmen over de herinvoering van de doodstraf. Tijdens een toespraak ter gelegenheid van de opening van een treinstation in Ankara zei de president zaterdag er alle vertrouwen in te hebben dat het voorstel wordt goedgekeurd en dat hij het dan onmiddellijk zal ratificeren.

‘We zullen doen wat het volk vraagt,’ zei de president, toen de menigte ‘Doodstraf voor terroristen’ begon te scanderen.

De doodstraf was door datzelfde parlement in 2004 geschrapt als onderdeel van de voorbereidingen op de onderhandelingen met de EU over eventuele toetreding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Pensioenpremie bij Nederlands grootste pensioenfonds omhoog

Vakbonden en werkgevers hebben een akkoord bereikt over een forse verhoging van de pensioenpremie bij Nederlands grootste pensioenfonds ABP.

Jan Willen Dieten, onderhandelaar van FNV Overheid, heeft dat bevestigt in de zogenoemde Pensioenkamer van ABP.