Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 3876 tot 3880
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Amerikanen vragen 500.000 creditcards aan op Black Friday

De dag na Thanskgiving is het traditioneel één grote chaos in de Amerikaanse winkels, want dan is het Black Friday en gaat iedereen traditiegetrouw spulletjes kopen. Ook de mensen die helemaal geen geld hebben doen mee aan deze gekte, want uit cijfers die analist Torsten Sløk van Deutsche Bank verzamelde blijkt dat er op Black Friday ongeveer drie keer zoveel nieuwe creditcards verstrekt worden als op andere dagen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Dow Jones Index breekt door 19.000 punten

De Dow Jones index is dinsdag voor het eerst in haar 120-jarige geschiedenis boven de 19.000 punten gesloten en bereikte daarmee voor de tweede dag op rij een nieuwe all-time high. Ook de breder gedragen S&P 500 index bereikte een nieuw record op iets meer dan 2.200 punten. De Nasdaq index van technologiebedrijven kon niet achterblijven, want ook die steeg dinsdag naar een recordniveau van 5.386,35 punten.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Fransman vindt 100 kilo goud in geerfd huis

Een Fransman heeft 100 kilo goud gevonden in het huis dat hij erfde in het Franse stadje Évreux, wat bij de huidige goudprijs goed is voor een waarde van ongeveer €3,5 miljoen. De verzameling, bestaande uit 5.000 gouden munten, 37 goudbaren van 1 kilogram en twee goudbaren van ruim 12 kilo, was verstopt op verschillende plekken in het huis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Aan deze technologische trend zal niemand ontkomen

Kijken in de toekomst is een kunst. Vooral in de technologische wereld. WhatsApp, Facebook, Twitter, Alibaba, Uber – het zijn voorbeelden van technologische platformen die tien jaar geleden niemand heeft durven voorspellen.

Ook hardwarematige technologieën zoals smartphones en tablets, maar ook Tesla auto’s behoorden enkele jaren geleden nog tot sciencefiction. De technologische sector gaat razendsnel. Bellen in de trein via beeld leek tien jaar gelden weggelegd te zijn voor meerdere generaties na ons, maar netwerken worden sneller en draadlozer, hardware wordt vernuftiger en compacter – er lijkt maar geen eind te komen aan eindeloze vernieuwingen in een werkelijk absurd snelgroeiende technologische samenleving. Of wat te denken van de 4.000 duizend satellieten die Elon Musk op niet al te lang termijn de ruimte in wil schieten om de hele wereld te voorzien van draadloos internet.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 23 november 2016

Historische dollaruitbraak

In de voorbije maanden was er voldoende te doen op de financiële markten. Eerder dit jaar was er de opflakkering van de edelmetalen. Vervolgens namen aandelen het stokje over, om hun recordrace voort te zetten.

Meer recent was het kantelmoment voor enkele economisch-gevoelige grondstoffen, zoals koper of zink, als gevolg van de overwinning van de Amerikaanse presidentsverkiezingen door Donald J. Trump.