Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 38751 tot 38755
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Lagere rentes bij Italiaanse veiling

De Italiaanse staat heeft dinsdag met de veiling van staatsleningen met looptijden van 5 en 10 jaar in totaal 7 miljard euro opgehaald. De rente lag lager dan bij voorgaande vergelijkbare veilingen.

Italië haalde 4 miljard euro op met de 5-jaarsleningen tegen een rente van 3,8 procent. Dat was 4,09 procent een maand eerder. Verder werd 3 miljard euro opgehaald met de 10-jaarsobligaties. Hier bedroeg de rente 4,92 procent, tegen 5,24 procent een maand geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

David Einhorn maakt brandhout van FED-beleid

David Einhorn is een bekende hedge fund manager. Met zijn fonds Greenlight Capital zat hij onder andere short op Lehman Brothers voor deze omviel. In een recente column maakt Einhorn brandhout van het beleid van de FED.

Einhorn zegt dat de perceptie is ontstaan dat meer jobs en meer consumptie enkel bekomen kunnen worden door meer quantitative easing, meer geldcreatie. Volgens hem zorgt meer geldcreatie er enkel voor dat de economie op den duur vertraagt.

In het begin werkt dit goed, maar naarmate er steeds meer voor dezelfde oplossing wordt gekozen, verdwijnt het effect…

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Bedrijfsresultaten zetten beurzen hoger

De Europese beurzen lieten dinsdag winsten zien. De stemming werd gesteund door meevallende kwartaalcijfers van onder meer olieproducent BP en de financiële concerns UBS en DeutscheBank. In Amsterdam stond Imtech onder druk na een winstwaarschuwing.

,,De beurzen laten een opvallende stijging zien. Waar het optimisme precies vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Er zijn wel wat bedrijven met cijfers gekomen die beter waren dan verwacht, zoals BP. Ook gaan de verzekeraars weer wat omhoog. Beleggers lijken te verwachten dat de schade door orkaan Sandy minder groot zal zijn dan gevreesd", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Miljonairs: geld maakt wel gelukkig

Geld maakt echt gelukkig, is de conclusie van de miljonairs die hebben meegewerkt aan een dinsdag gepubliceerd onderzoek van Van Lanschot Bankiers.

Volgens de bank voor vermogende particulieren voelt 86 procent van de 257 ondervraagde rijkaards zich 'gelukkig'. Vooral oudere miljonairs vinden dat zij de belangrijkste ambitie des levens royaal hebben waargemaakt.

Uit een profielschets blijkt dat de gemiddelde miljonair een 50-plusser is. Hij bezit ongeveer 2,9 miljoen euro, stemt VVD en is gehuwd, autochtoon en relatief vaak hoogopgeleid. De meeste miljonairs wonen rond Amsterdam en in de provincie Utrecht. Verder houden zij van sport en hebben zij een voorliefde voor Duitse auto's. De BMW is het favoriete automerk van de financiële bovenklasse, gevolgd door Volkswagen en Audi. Een vijfde van de miljonairs heeft drie of meer van deze wagens in de garage staan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Groot-Brittannië is in 2014 een derde wereld economie

Officieel is de Britse economie in het derde kwartaal uit de recessie gekomen, maar er zijn nog genoeg spreekwoordelijke donkere wolken aan de lucht. In een recent verschenen boek van Elliott en Atkinson word beargumenteerd dat Groot-Brittannië nog steeds tanende is en dat de economie van het land in 2014 op het niveau zal liggen dat te vergelijken is met een derde wereldeconomie.

[...]