Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 38756 tot 38760
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Nederland over 5 jaar nog in handeltop

Nederland blijft de komende 5 jaar nog tot de top van de wereldwijde handelsnaties behoren, ondanks de opkomst van Aziatische landen. 

Dit blijkt uit ramingen van het economisch bureau van ING, die donderdag zijn gepresenteerd.

Nederland profiteert vooral van toenemende handelsstromen binnen Europa. Daarnaast hebben sommige voor dit land belangrijke productgroepen groeikansen in opkomende economieën.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Column Kees de Kort | Tik voor de Duitsers

Ook de komende jaren mag Europa niet op economische groei rekenen. BNR's Kees de Kort kijkt er niet van op. Zelfs de normaal zo betrouwbare Duitse motor hapert.

De economische vooruitzichten in Europa blijven de komende jaren somber, zegt de Europese Commissie. Volgens Brussel moeten we tot zeker 2014 rekening houden met hoge werkloosheid en vrijwel geen economische groei. Het nieuws is geen verrassing voor macro-econoom Kees de Kort.

Hij zegt: "Ja, de eurozone is natuurlijk een paar dagen uit beeld gebleven. Iedereen en alles keek natuurlijk naar wat er in de VS gebeurde. Maar de economische verslechtering gaat daar gewoon door. Begin dit jaar heeft de Europese Commissie allerlei schattingen gemaakt met betrekking tot de groei in 2012 en 2013. Dat was al niet heel veel, maar nu zijn we een half jaartje verder en zijn de verwachtingen behoorlijk naar beneden bijgesteld."

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Bank of England zet geldpers voorlopig uit

De Bank of England (BoE) stopt zoals verwacht voorlopig met het stimuleren van de economie door schuldpapier op te kopen. Dat maakte de Britse centrale bank donderdag bekend. De herfinancieringsrente blijft staan op het historisch lage niveau van 0,5 procent. Ook dat is volgens verwachting.

Bron: mondi.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Fiscale veranderingen in Italië

In Italië is na het aantreden van de regering Monti het een en ander veranderd in de fiscale wet- en regelgeving. Dit alles is erop gericht het economisch herstel van de zevende economie van de wereld te bevorderen en de overheidsfinanciën op orde te brengen. Voor de (buitenlandse) huizenkoper zijn er ook enkele zaken veranderd die met name betrekking hebben op het betalen van de Italiaanse onroerendezaakbelasting (ICI).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Aandeel Apple staat voor een crash!

Volgens ‘Bond King’ Jeff Gundlach van Double Line staat het aandeel van Apple voor een crash van 25%. Gundlach ziet niet goed in waar het extra koerspotentieel vandaan moet komen sinds dé innovator van Apple niet meer bij ons is.

Het aandeel van Apple zakte in de voorbije dagen door zijn 200-daags gemiddelde en verkeert nu officieel in een berenmarkt. Wie had dat durven denken enkele maanden geleden?!