Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 38756 tot 38760
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Verwachting Belgische banken negatief'

De toekomstverwachting voor de Belgische bankensector blijft negatief. Dat heeft kredietbeoordelaar Moody's dinsdag gemeld.

Volgens Moody's hangen de sombere prognoses samen met de afzwakkende economische omstandigheden, waardoor de kwaliteit van leningen bij Belgische banken waarschijnlijk zal verslechteren. Ook de druk op de Belgische kredietwaardigheid draagt bij aan het negatieve sentiment, vanwege de sterke relatie tussen de kredietwaardigheid van de Belgische staat en die van de banken, zei Moody's.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

"Koop aandelen.. voor eeuwig"

Jack Bogle is vooral bekend als stichter van de Vanguard Group, maar hij is natuurlijk ook een boegbeeld van Wall Street. In een interview met MoneyLife gaf Boogle een opmerkelijk advies: kom uit het casino en koop Corporate America zoveel als je kan.

Wat de man wil zeggen, komt op het volgende neer: koop aandelen en hou ze voor eeuwig bij. Van trading is bij hem geen sprake meer, in de ogen van Bogle is ‘traden’ een vies woord geworden. Hij vertegenwoordigt nu de vleesgeworden buy-and-hold strategie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

AEX begint in mineur

De AEX staat in de min. De twee fondsen die met cijfers kwamen, KPN en Douwe Egberts, dalen. DE wordt keihard afgestraft.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,1 procent lager op 334,25 punten. De MidKap-index bleef onveranderd op 531,36 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent. Londen bleef onveranderd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Winstverwachtingen naar beneden vanwege ‘fiscal cliff’

Het resultatenseizoen op de beurs van Wall Street gaat full speed verder, naarmate we meer en meer opschieten ziet het algemeen plaatje er minder goed uit. Drie factoren doen de bedrijfsleiders hun verwachtingen matigen: vrees voor hogere belastingen, de China-factor en de Eurocrisis.

Goldman Sachs deed wat rekenwerk en kwam tot de vaststelling dat van de 20 bedrijven uit de S&P 500 die daadwerkelijk winstverwachtingen voor q4 gaven er 18 deze naar beneden bijstelden. David Kostin van GS sprak van een zeer negatief scenario, dat steeds meer waarnemers zorgen baart.

Maar op de beurs van Wall Street ligt er eigenlijk niemand wakker van, want er was niets anders verwacht. De drie bovenvermelde factoren hoeven bovendien nefast te zijn: de belastingverhoging moet er nog daadwerkelijk komen, de signalen die ons vanuit de Chinese economie bereiken klinken opnieuw beter en de Eurocrisis lijkt voorlopig min of meer afgekoeld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Nikkei eindigt vlak

De beurs in Tokio is dinsdag na een wisselvallige handelssessie onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na 6 winstbeurten op rij. Verliezen onder de elektriciteitsbedrijven wogen op het sentiment. Exportbedrijven bleven echter profiteren van een verzwakking van de Japanse yen en hielden de hoofdindex in evenwicht. De Nikkei eindigde 3,5 punten hoger op 9014,25 punten.

Kansai Electric Power zakte bijna 13 procent. Volgens het Japanse persbureau Jiji zal het elektriciteitsbedrijf dit jaar geen dividend uitkeren. Het bedrijf kampt met stijgende kosten voor het importeren van olie en gas aangezien de meeste van zijn kerncentrales nog altijd buiten gebruik zijn. Ook andere energieproducenten stonden onder druk. Chubu Electric Power en Tohoku Electric Power verloren respectievelijk 9,9 en 11,2 procent.