Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 38766 tot 38770
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Chinese beurs kan krachtige impuls krijgen door privatisering van sommige sectoren

Steve Wynn van Wynn Resorts is in de U.S. een man waar naar wordt geluisterd. Hij heeft zijn fortuin gemaakt in de casinosector, maar blijkt van meerdere markten thuis te zijn. Bovendien beschikt Wynn over interessante bronnen die hem af en toe interessante informatie toespelen.

Het laatste nieuwtje dat hem bereikte, kan wel eens een bijzonder bullish signaal voor China betekenen. De Chinese beurs kan een krachtige impuls krijgen door de privatisering van sommige sectoren, een stap die door de Chinese regering zou overwegen worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

'Economische schade Sandy 10 miljard per dag'

Superstorm Sandy berokkent een economische schade van minimaal 10 miljard dollar per dag. Dat stelde econoom Ryan Sweet van Moody's dinsdag tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Volgens Sweet is het vooral een regionaal verhaal, waarbij het overgrote deel van de schade wordt aangericht tussen New York en Washington. ,,Sandy zal geen groot effect hebben op de gehele Amerikaanse economie'', aldus Sweet.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting vlak openen. Ook de andere Europese beurzen zullen bij de opening weinig beweging laten zien. De aandelenmarkten in Europa varen opnieuw op eigen kompas aangezien Wall Street ook dinsdag dicht zal blijven vanwege orkaan Sandy.

,,Het is wachten tot de Amerikaanse beurzen weer opengaan en wat de reactie zal zijn op orkaan Sandy. Alleen bij groot nieuws over bijvoorbeeld Griekenland of Spanje zullen de Europese beurzen op eigen houtje bewegen. Ook wordt gewacht op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarnaast viel de uitbreiding van het stimuleringsprogramma in Japan tegen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

'Lagere opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent naar verwachting lager. De aandelenmarkten in Europa varen opnieuw op eigen kompas. New York is dicht vanwege Sandy.

,,De AEX opent 1 punt lager. Het is wachten tot de Amerikaanse beurzen weer opengaan en wat de reactie zal zijn op orkaan Sandy. Alleen bij groot nieuws over bijvoorbeeld Griekenland of Spanje zullen de Europese beurzen op eigen houtje bewegen. Ook wordt gewacht op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Daarnaast viel de uitbreiding van het stimuleringsprogramma in Japan tegen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Imtech ontslaat 900 man

De afslachting van arbeidsplaatsen raast als “Sandy” door de huidige economie. Het nadeel is dat deze storm nog op gang moet komen. Hier weer een voorbeeld:

Technisch dienstverlener Imtech ontslaat circa 900 van de in totaal bijna 29.000 personeelsleden vanwege een ,,onevenwichtige resultaatontwikkeling''. Voor de afvloeiing neemt Imtech een eenmalige voorziening van ongeveer 50 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.