Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 38766 tot 38770
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Beurzen hoger door Spanje

De Europese beurzen lieten maandag winsten zien. De stemming werd gesteund door de hoop op een spoedig hulpverzoek door Spanje en positieve Chinese macrocijfers. In Amsterdam schoot TomTom omhoog door overnamespeculatie.

,,De markt loopt weer wat op. Goede cijfers uit China en de verwachting dat Spanje noodsteun zal aanvragen, zorgen voor optimisme. Ook krijgt Griekenland waarschijnlijk meer tijd voor zijn begrotingsdoelstellingen. In de loop van de week zal de aandacht echter verschuiven naar de kwartaalcijfers van de bedrijven, en die zullen uiteindelijk de stemming gaan bepalen", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De simpele case voor goud

Een goede belegging, is meestal een simpele belegging.

Ik had enkele maanden geleden geen ingewikkelde theorieën nodig om te beseffen dat Picanol tegen een EV/EBIT van minder dan 2 spotgoedkoop was.

Ook mijn liefde voor goud, kan je terugbrengen tot een heel simpel verhaal.

Deze grafiek, die ik vond in een nieuwsbrief van Guggenheim Partners, vat het bijvoorbeeld perfect samen.

Wat je hier ziet, is de zogenaamde gouddekking.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Knot: eurolanden moeten schuldplafond bewaken

Lidstaten binnen de eurozone moeten niet alleen meer begrotingsdiscipline tonen maar tevens hun schuldplafond binnen 60% van het bruto binnenlands product (bbp) houden.

Dat vindt president van de Nederlandsche Bank Klaas Knot. Tijdens een toespraak in Hong Kong, stelde de bankier, tevens bestuurslid van de Europese Centrale Bank, maandag dat op dit moment veel eurozonelanden net in staat blijken om hun staatsschuld binnen die 60% te houden. Hij voegde daaraan toe dat het "een kwestie van decennia" is om dit niveau te bereiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

"Amerika stevent af op een financiële ramp en Washington doet niets"

De VS stevent op een financiële ramp af en niemand doet er iets aan. De boodschap is niet van de eerste de beste afkomstig, want deze woorden komen uit de mond van Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein. Blankfein legde zijn verklaring af in samenspraak met de gerenommeerde auteurs van het Simpson-Bowles hervormingsplan.

Erskine Bowles, co-voorzitter van het National Commission on Fiscal Responsibility and Reform en één van de auteurs van laatstgenoemd plan, is gealarmeerd over het feit dat de U.S. in december door 7.700 miljard dollar aan economische gebeurtenissen zal opgeschrikt worden. Niemand lijkt daar echt wakker van te liggen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

3 manieren om ongelijkheid aan te pakken zonder de economische groei te beknotten

De enorme vooruitgang in de 19de eeuw bracht ook onhoudbare ongelijkheid met zich mee die leidde tot de geboorte van de welvaartstaat. Volgens The Economist moet ook het moderne politieke en economische systeem zich heruitvinden en daarvoor is iets nieuws nodig: een radicaal centrisme dat de ongelijkheid aanpakt zonder de economische groei te beknotten.

Het politiek debat is verziekt geraakt door dit dilemma tussen gelijkheid en groei. Links noemt Romney een pion van de rijken en rechts noemt Obama een socialist. De derde wereld veegt ongelijkheid onder tafel, terwijl Hollande bereid lijkt om in naam van de gelijkheid het Frans ondernemerschap te vernietigen.

Aan de kern van al dit getouwtrek ligt een fundamenteel ideologisch falen. Rechts is nog steeds niet overtuigd dat ongelijkheid een belangrijk onderwerp is. Links ziet enkel oplossingen in het verder uitmelken van de rijken en het uitbreiden van het nu al gigantische staatsapparaat.

[...]