Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38771 tot 38775
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

'Enorme buit bij diamantroof Antwerpen'

Misdadigers hebben afgelopen week mogelijk voor vele miljoenen aan diamanten buitgemaakt bij een Indiase handelaar in Antwerpen.

Dat meldden Indiase media. De buit zou rond 21 miljoen euro bedragen. Volgens de krant The Times of India zijn de daders Italiaanse maffiosi. Ze ontvoerden naar verluidt de vrouw van de verkoopdirecteur van het bedrijf Kiran Gems.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

EU en VS moeten onzekerheid wegnemen

Europa en de Verenigde Staten moeten snel trachten de grootste bedreigingen voor de internationale economie weg te nemen. Dat was zaterdag de belangrijkste boodschap op de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waar vooral bleek hoe groot de onzekerheid rond de wereldeconomie nog altijd is.

Ministers en centrale bankiers uit alle hoeken van de wereld deden op de top hun best om een enigszins positieve boodschap over te brengen, door in hun verklaringen te wijzen op de stappen die de afgelopen maanden vooral in de eurozone zijn gezet. Daar is nu meer uitzicht op een oplossing dan enkele maanden geleden, stelde onder meer de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner. ,,Maar de implementatie van de afspraken blijft het belangrijkste'', vatte hij de mening van velen samen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

Wie is er bang voor de Grote Boze Golf?

Klagen over de economische crisis is als klagen over het weer. We koesteren het irrationele en onrealistische verlangen naar een immer schijnende zon. De aandelen moeten voortdurend omhoog (de huizenprijzen ook), onze inkomens moeten ieder jaar boven de inflatie uitstijgen, we willen almaar gelukkiger worden, de hele tijd gezond zijn…

De almaar stijgende lijn is natuurlijk een hardnekkige illusie. Vrijwel niets in de natuur vertoont een voortdurende stijging. Het weer wisselt voortdurend, de beurskoersen gaan onherroepelijk op en neer, huizenprijzen fluctueren en gezond zijn gaat gepaard met ongezond zijn. Zo zit de wereld in elkaar, of we dat nou willen of niet.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

IMF geeft toe dat neoliberalisme niet werkt

Als een fait divers passeerde het gisteren de Vlaamse media, het laatste statement van het Internationaal Monetair Fonds. De verontschuldigingen voor de rekenfouten vanuit het IMF hadden nochtans moeten inslaan als een bom. De belangrijkste financiële regulator ter wereld paste immers zijn modellen aan, nadat haar berekeningen fout bleken te zijn. De multiplicator van 0,5 werd als veel te laag ingeschat en zou volgens recente studies tussen de 0,9 en 1,7 liggen. Dit is bijzonder belangrijk, want indien de zogenaamde multiplicator boven 1 ligt, wil dat zeggen dat de hele logica achter het neoliberalisme op leugens en verzinsels gebaseerd is.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 13 oktober 2012

Griekenland krijgt weer geld

Het bleef de afgelopen week vrij rustig op de aandelenmarkten, met overwegend kleine minnen na de mooie opmars in de voorgaande week. „Beleggers bleven een beetje afwachtend. Er waren zowel mee- als tegenvallende bedrijfscijfers. En de economische prognoses van het IMF waren niet erg schokkend", aldus Steinebach.

Beleggers kunnen zich de komende week allereerst richten op het bedrijfscijferseizoen, dat dan echt losbarst. Steinebach: „Voor Amerikaanse bedrijven ben ik niet bezorgd. Zo profiteren de zakenbanken van de nieuwe stimuleringsronde van de Fed. Spannender ziet het er voor de Europese bedrijven uit en dan met name richting het vierde kwartaal. Het is bijvoorbeeld de vraag hoe recente waarschuwingen van chipproducenten zullen uitpakken voor ASML."