Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 38786 tot 38790
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

AEX in de plus

De Amsterdamse beurs is hoger geopend. Bijna alle AEX- en Midkapfondsen staan hoger.

De beurs in Amsterdam is dinsdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine winsten. De aandelenmarkten in Europa varen opnieuw op eigen kompas aangezien Wall Street ook dinsdag dicht zal blijven vanwege orkaan Sandy.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Spaanse economie krimpt met 3 procent

De Spaanse economie is in het derde kwartaal met 0,3 procent gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat maakte het nationale statistiekbureau dinsdag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Amerikaanse geldmarktfondsen komen terug naar Europa

Is de Eurocrisis definitief verleden tijd? Zeker weten doen we het niet, maar het lijkt ons weinig waarschijnlijk dat dit inderdaad het geval is. Wel is het dankzij de maatregelen getroffen door de ECB heel wat rustiger geworden op de markten, van forse schommelingen is voorlopig geen sprake meer.

Die rust vertaalt zich onder andere in een terugkeer van de Amerikaanse geldmarktfondsen naar Europa. De fondsbeheerders durven opnieuw geld ter beschikking te stellen van de banken, hetgeen aangeeft dat ze op korte termijn geen serieuze ongevallen verwachten.

De ‘waiting game’ is echter Spanje, dat probeert om door de laatste maanden van 2012 te raken zonder al te veel kleerscheuren. De obligatierente voor dit land is opnieuw wat opgelopen, zonder dat er van een dramatische stijging sprake is. Spanje weigert nog altijd officieel om hulp te vragen, maar zo’n aanvraag kan er eerder vroeg of laat toch komen wanneer het water de Spanjaarden tot aan de lippen komt te staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

Chinese beurs kan krachtige impuls krijgen door privatisering van sommige sectoren

Steve Wynn van Wynn Resorts is in de U.S. een man waar naar wordt geluisterd. Hij heeft zijn fortuin gemaakt in de casinosector, maar blijkt van meerdere markten thuis te zijn. Bovendien beschikt Wynn over interessante bronnen die hem af en toe interessante informatie toespelen.

Het laatste nieuwtje dat hem bereikte, kan wel eens een bijzonder bullish signaal voor China betekenen. De Chinese beurs kan een krachtige impuls krijgen door de privatisering van sommige sectoren, een stap die door de Chinese regering zou overwegen worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 30 oktober 2012

'Economische schade Sandy 10 miljard per dag'

Superstorm Sandy berokkent een economische schade van minimaal 10 miljard dollar per dag. Dat stelde econoom Ryan Sweet van Moody's dinsdag tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Volgens Sweet is het vooral een regionaal verhaal, waarbij het overgrote deel van de schade wordt aangericht tussen New York en Washington. ,,Sandy zal geen groot effect hebben op de gehele Amerikaanse economie'', aldus Sweet.