Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 38786 tot 38790
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

De Euribor, de Europese interbancaire rente, staat momenteel op een historisch laag punt met 0,1% voor 1 maand. ING-econoom Martin van Vliet verwacht tot en met 2014 geen significante stijging van de korte rente in Europa.

Van Vliet heeft als conclusie: "de rente blijft voorlopig superlaag." "De ECB-rente blijft tot en met 2014 onder de 1%. Wij zien de ECB-rente de komende tijd zelfs eerder van 0,75% naar 0,5% gaan, dan dat de rente gaat stijgen naar 1%."

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

VS VANDAAG: Wall Street op winst dankzij macro-data

Wall Street opent een nieuwe handelsweek maandag met winst, waarbij macrodata uit eigen land en China een steun in de rug geven aan de indexen in New York en beleggers tevens uitkijken naar een nieuwe week met kwartaalresultaten van toonaangevende Amerikaanse bedrijven.

Omstreeks 15.00 uur noteren de futures van de Dow Jones Industrial Average 62,00 punten hoger, winnen de S&P 500-futures 6,90 punten en voegen de Nasdaq 100-futures 19,00 punten toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

'Londen wil macht ECB in bankenunie beperken'

Groot-Brittanniƫ heeft moeite met de opzet van de toekomstige bankenunie zoals de Europese Commissie die nu voor ogen heeft.

Vooral de sterkere rol van de Europese Centrale Bank (ECB) baart Londen zorgen, omdat die de Bank of England (BoE) zou kunnen gaan overvleugelen.

Dat meldde persbureau Reuters maandag op gezag van niet nader genoemde bronnen in Brussel.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Wiegel: Europese Unie moet Nobelprijs weigeren

De Europese Unie zou moeten bedanken voor de Nobelprijs voor de Vrede. 'De Europese idealen zijn verdwenen, zeker onder de burgers.'

'De toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Europese Unie op dit moment is komisch, maar ook weer niet zo onzinnig als het op het eerste gezicht lijkt.'

Dat schrijft oud-VVD-senator Hans Wiegel maandag in een opinieartikel in Trouw.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 oktober 2012

Duitsland wil geen schuldenreductie voor Griekenland

Duitsland is niet van plan akkoord te gaan met een verdere schuldenreductie voor Griekenland.

Dat zei een woordvoerder van de Duitse regering maandag. ''Een nieuwe haircut is voor Duitsland uitgesloten'', aldus de zegsman.