Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38796 tot 38800
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

AEX begint in mineur

De AEX staat in de min. De twee fondsen die met cijfers kwamen, KPN en Douwe Egberts, dalen. DE wordt keihard afgestraft.

De AEX-index in Amsterdam noteerde na enige minuten handelen 0,1 procent lager op 334,25 punten. De MidKap-index bleef onveranderd op 531,36 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 0,1 procent. Londen bleef onveranderd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Winstverwachtingen naar beneden vanwege ‘fiscal cliff’

Het resultatenseizoen op de beurs van Wall Street gaat full speed verder, naarmate we meer en meer opschieten ziet het algemeen plaatje er minder goed uit. Drie factoren doen de bedrijfsleiders hun verwachtingen matigen: vrees voor hogere belastingen, de China-factor en de Eurocrisis.

Goldman Sachs deed wat rekenwerk en kwam tot de vaststelling dat van de 20 bedrijven uit de S&P 500 die daadwerkelijk winstverwachtingen voor q4 gaven er 18 deze naar beneden bijstelden. David Kostin van GS sprak van een zeer negatief scenario, dat steeds meer waarnemers zorgen baart.

Maar op de beurs van Wall Street ligt er eigenlijk niemand wakker van, want er was niets anders verwacht. De drie bovenvermelde factoren hoeven bovendien nefast te zijn: de belastingverhoging moet er nog daadwerkelijk komen, de signalen die ons vanuit de Chinese economie bereiken klinken opnieuw beter en de Eurocrisis lijkt voorlopig min of meer afgekoeld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Nikkei eindigt vlak

De beurs in Tokio is dinsdag na een wisselvallige handelssessie onveranderd gesloten. Beleggers namen wat gas terug na 6 winstbeurten op rij. Verliezen onder de elektriciteitsbedrijven wogen op het sentiment. Exportbedrijven bleven echter profiteren van een verzwakking van de Japanse yen en hielden de hoofdindex in evenwicht. De Nikkei eindigde 3,5 punten hoger op 9014,25 punten.

Kansai Electric Power zakte bijna 13 procent. Volgens het Japanse persbureau Jiji zal het elektriciteitsbedrijf dit jaar geen dividend uitkeren. Het bedrijf kampt met stijgende kosten voor het importeren van olie en gas aangezien de meeste van zijn kerncentrales nog altijd buiten gebruik zijn. Ook andere energieproducenten stonden onder druk. Chubu Electric Power en Tohoku Electric Power verloren respectievelijk 9,9 en 11,2 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

'Hogere opening AEX'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting hoger openen. Ook de andere Europese beurzen zullen met winsten beginnen. In Amsterdam brachten de AEX-fondsen KPN en DE Master Blenders de kwartaalcijfers naar buiten.

,,De AEX begint tot 1 punt hoger in navolging van het late herstel op Wall Street, waar een eerder verlies in het laatste halfuur van de handel werd weggewerkt. Ondanks tegenvallende resultaten van toonaangevende Amerikaanse bedrijven krijgt de markt nog altijd het voordeel van de twijfel. De rally is geparkeerd, maar we willen niet inleveren. Er is ook geen alternatief voor aandelenbeleggingen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Moody's verlaagt ratings 5 Spaanse regio's

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de beoordeling van 5 Spaanse regio's teruggeschroefd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.