Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 38796 tot 38800
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Spanje heeft financiering voor 2012 rond

Spanje heeft donderdag 4,8 miljard euro opgehaald met de veiling van langlopende staatsleningen. Daarmee heeft het land in zijn totale financieringsbehoefte voor 2012 voorzien.

Spanje sleet voor 992 miljoen euro aan 3-jarige obligaties.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Is er dan ook positief nieuws te melden voor huiseigenaren? Jazeker!

Een stroom aan kritiek barstte los nadat bekend werd welke maatregelen klaarliggen voor de woningmarkt. De aanpak voor de hypotheekrenteaftrek zou zelfs 'discriminerend' zijn. Is alles dan kommer en kwel? Nee. Want er is ook positief nieuws. Gisteren maakte kersverse minister van Wonen Stef Blok bekend dat restschuld maximaal vijf jaar lang aftrekbaar blijft. We mogen even juichen!

Bron: hpdetijd.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

ING blijft bloeden in Spanje

Gisteren kwam ING, bank en verzekeraar, met de cijfers over het derde kwartaal. Over ING en Spanje heb ik dit jaar al een paar keer geschreven, ik vond – en vind – dat de risico’s daar nogal onderschat worden.

‘Er zijn een aantal serieuze kwesties in Spanje, maar we doen het behoorlijk goed’, zei Hommen, de topman, tegen de pers. In een nadere toelichting zei chief risk officer Wilfred Nagel dat de portefeuilles in Spanje ‘van hoge kwaliteit” zijn en dat er geen reden is om extra stappen te nemen, hoewel de vastgoedprijzen in Spanje onder druk blijven staan’.

Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Forse werkloosheid dreigt

De werkloosheid kan volgend jaar oplopen tot 7,5 procent. Dat is het hoogste aantal in twintig jaar. Berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderschrijven deze trend.

De werkloosheid zal ook na 2013 ieder jaar met anderhalf procent stijgen nu de crisis lijkt aan te houden, verwacht econoom Paul de Beer. „Dat gaat om honderdduizend mensen per jaar”, schat de hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Het cijfer staat op dit moment al op een weinig comfortabele 6,5 procent.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: donderdag 8 november 2012

Het grote Euro bedrog, een kijkje achter de schermen ( film)

Dat sinds de introductie van de Euro niet slechts Griekenland, maar ook die landen die aan de wieg stonden van de Euro ( verdrag van Maastricht) elkaar voortdurend bedrogen hebben, zal u niet ongeloofwaardig in de oren klinken. Ofschoon momenteel alle ogen gericht zijn op Griekenland,  de grote boosdoener die zich op frauduleuze wijze en daarbij geholpen door Goldman Sachs de Eurozone binnen wist te dringen, gaan zeker de andere  landen die het in Maastricht eens leken te zijn niet vrij uit als het gaat om het omzeilen van door hen zelf gemaakte en met elkaar overeengekomen regels en wetten.