Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 3881 tot 3885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Zo reageren de hersenen wanneer het op geld aankomt

Wanneer het gaat om geld, gebeurt er iets vreemds in bijna een ieders hoofd. Voor vele blijkt het onmogelijk om op een rationele wijze geld uit te geven, te sparen of te onderhandelen. In plaats daarvan nemen de emotionele krachten het werk over. Wat gebeurt er dan eigenlijk in onze hersenen wanneer het op geld aankomt?

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

IMF Launches Consultations on the Role of the Special Drawing Right

The IMF has invited a group of experts to discuss the role of the SDR. The group will assess whether and how a broader role for the SDR could contribute to the smooth functioning of the international monetary system

The International Monetary Fund (IMF) started discussions on the role of the Special Drawing Right (SDR) and its potential contribution to strengthen the international monetary system with an External Advisory Group (EAG) last week.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

Alan Greenspan voorspelt ‘waanzin’

Negentig is hij ondertussen, Alan Greenspan, en hij trekt aan de alarmbel. Van 1987 tot 2006 was de econoom baas bij de Amerikaanse centrale bank FED.

Tijdens een lezing, georganiseerd door de universiteiten van Stanford en Chicago, verklaarde de voormalige topbankier dat er ‘waanzin’ is geslopen in ons monetaire en economische systeem.

“Het hele systeem is instabiel geworden. We stevenen af op stagflatie; dit is een combinatie van een lage economische groei en een hoge inflatie”, aldus Greenspan.

“Het hele politieke en economische klimaat in de Verenigde Staten is slechter dan ik ooit eerder heb meegemaakt”, zo vervolgde hij.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 1 november 2016

EU torst 8 jaar na Lehman nog 1.200 miljard euro aan dubieuze leningen

Acht jaar nadat de Lehman Brothers bank de financiële crisis ontketende, zitten de banken van de 28 EU-landen nog steeds opgescheept met 1.200 miljard euro aan dubieuze leningen. Dat blijkt uit een studie van KPMG, die het persagentschap Bloomberg kon inzien en waarin ook te lezen staat dat deze leningen de banken nog tientallen jaren dreigen te achtervolgen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Acht jaar geleden kwam een zekere Satosho Nakamoto met een revolutionair idee

Hiep Hiep! Bitcoin is vandaag een beetje Jarig. 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto namelijk zijn plannen voor een peer-to-peer electronisch geld systeem in de inmiddels beroemde Bitcoin whitepaper. De whitepaper is eerder al vertaald in het Nederlands, een aanradertje voor iedereen die geinteresseerd is in Bitcoin. Te lui om te lezen? dan kan je de hele whitepaper ook luisteren aangezien Stefan Molyneux deze al eens helemaal voorgelezen heeft.