Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 3881 tot 3885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 25 december 2016

‘Anonieme miljardair’ in de spotlight nadat zijn aandeel meer dan 1.000% stijgt

Luiz Alves Paes de Barros is een soort van lokale God in het Braziliaanse Sao Paulo. Ze noemen hem de ‘anonieme miljardair’ omdat hij in alle stilte een enorm fortuin bij elkaar kreeg. Hoe? Simpelweg door aandelen te kopen die niemand anders nog moet hebben.

Eind 2015 kocht hij via zijn investeringsmaatschappij Alaska Investimentos Ltda. aandelen van Magazine Luiza SA. Dit was geen evidente keuze aangezien Brazilië de laatste jaren door een diepe recessie gaat. Maar het loonde. In 2016 was Magazine Luiza een van de beste aandelen ter wereld met een stijging van meer dan 1.000%.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 25 december 2016

Goud zag langste daling sinds 2004

Goud heeft een van de slechtste periodes in twaalf jaar tijd achter de rug. Ondanks dat de goudprijs......

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 24 december 2016

Monte dei Paschi binnenkort genationaliseerd?

De kans dat Monte dei Paschi binnenkort gedeeltelijk of volledig in handel van de staat terechtkomt is zeer groot. De Italiaanse regering is namelijk bereid €21 miljard te investeren in het herkapitaliseren van de bank, waardoor obligatiehouders en vermogende spaarders buiten schot blijven. Donderdag liet de noodlijdende bank al weten dat het niet zal lukken om de benodigde €5 miljard aan nieuw kapitaal bij beleggers op te halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 23 december 2016

Documentaire: The war you dont see

Oorlogspropaganda van de Westerse media speelt een belangrijke rol in de beïnvloeding van de publieke opinie. Door middel van manipulatieve en eenzijdige berichtgeving blijven de donkere kanten van alle Amerikaanse oorlogen van de afgelopen decennia onderbelicht en zien we vooral datgene wat de overheid ons wil laten zien.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 23 december 2016

Rusland blijft goud kopen: 31 ton in november

Rusland heeft in november 31 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de centrale bank. Daarmee groeit de totale goudreserve naar 1.614,27 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudvoorraden. Sinds het begin van dit jaar heeft Rusland al bijna 200 ton van het edelmetaal aan haar reserves toegevoegd, vergelijkbaar met de totale aankopen van heel 2015.