Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 38816 tot 38820
Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

9 mythes over zonne-energie

Zonnepanelen zijn duur, onrendabel en milieuvriendelijk. Tenminste, dat vertellen mensen je aan de borreltafel. Maar de waarheid is anders. hetkanWel prikt de 9 grootste mythes over zonne-energie voor jou door.

Om zonnepanelen te installeren moet je eerst je zakken flink legen. Maar dan heb je wel een kwart eeuw dezelfde lage energieprijs. Een gemiddeld gezin heeft een installatie nodig 8 tot 10.000 euro (incl. montage) om het hele huis van energie te voorzien. Op deze installatie zit 25 jaar garantie. Omgerekend betaal je dan zo'n 11 cent of minder voor elke kilowattuur elektriciteit, ongeveer de helft van wat je bij een regulier energiebedrijf betaalt. Lees ook: Hoeveel verdien ik met zonnepanelen?

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Socialisme zal de rijken armer maken, maar ook de armen zullen armer worden

[video]

De Hongaars-Amerikaanse miljardair Thomas Petterffy geeft in de aanloop van de Amerikaanse verkiezingen miljoenen dollars uit aan een reeks filmpjes waarin hij waarschuwt voor socialisme.

‘Ik groeide op in een socialistisch land en ik heb gezien wat het met mensen doet. Er is geen hoop, geen vrijheid en geen prestatiedrang,’ aldus Petterffy, die fortuin maakte op Wall Street. ‘Mijn land werd armer en armer en dat zie ik nu ook hier gebeuren.’

Peterffy zou 5 à 10 miljoen dollar aan de campagne willen besteden en de spot zal op tv vertoond worden in Ohio, Wisconsin,  en mogelijk Florida.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Centrale banken kopen steeds meer... aandelen!

Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar toch is het de harde realiteit: steeds meer centrale banken kopen steeds meer aandelen. En hier zit zelfs een duidelijke logica achter. Ook de centrale bankiers beseffen dat een investering in staatsobligaties weinig tot niets meer oplevert. Dus wordt er logischerwijs naar alternatieven gezocht.

De centrale banken gelden als de meest conservatieve investeerders in de wereld, maar ook zij ontsnappen niet aan het gegeven dat op heel wat kortlopende obligaties een negatieve rente ingeleverd wordt. Dat geldt op de eerste plaats voor ‘veilige’ landen zoals Duitsland, landen waarvan de obligaties momenteel het populairst zijn onder beleggers… kan u nagaan!

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Europese Unie wint Nobelprijs voor de Vrede

Voor haar bijdrage aan 54 jaar van 'vrede, verzoening, democratie en mensenrechten in Europa' heeft de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. Dat heeft het Nobelcomité in Oslo bekendgemaakt.

Thorbjørn Jagland, voorzitter van het Nobelcomité, zegt dat de EU zich met succes heeft ingezet om Europa 'van een continent van oorlog tot een continent van vrede te maken'.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

“Spanje probeert uit de storm te blijven”

Het European Stability Mechanism (ESM), bestemd om Europese landen in problemen overeind te houden, is nu officieel operationeel. David Carbon van DBS in Singapore gaat er van uit dat Spanje als eerste land bij het ESM aan de deur zal komen kloppen met een steunaanvraag.

Spanje heeft daar voorlopig weinig zin in, ondanks een economie in recessie en financieringskosten die onhoudbaar hoog zijn. Madrid blijft verstoppertje spelen omdat het protest in eigen land tegen de besparingsmaatregelen de politieke toekomst van de huidige generatie hypothekeert.