Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38816 tot 38820
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Zal goud blijven stijgen op korte termijn?

Het is de tweede week op rij dat goud een daling laat optekenen. Nu hoor ik nog niemand roepen dat goud gefaald heeft en dat je niet verliefd op goud mag zijn, en nog andere zever van die aard. Maar ik, als persoon die verliefd op goud zou zijn, als ik sommigen mag geloven, heb ik het kader van de recente stijging van zilver, meermaals gewaarschuwd voor de duurzaamheid van die stijging. Mijn reserves werden deels weggenomen, door de nieuwe records die goud in euro plaatste en doordat de goudmijnsector aan het aantrekken was. Bleef over de vergrote short-positie van de bullionbanks en het feit dat een onderzoek i.v.m. marktmanipulatie, waarop velen hun hoop leken te stellen, maar geen resultaten oplevert.

[...]

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 23 oktober 2012

Iedere week één dag werken voor de hypotheek

Uitrekenen hoe lang ik wekelijks moet werken om de hypotheekrente te betalen is voor mij een eyeopener geweest. De conclusie was namelijk dat ik iedere week ruim één dag moet werken om mijn hypotheekrente te betalen. De aflossing in de gekoppelde beleggingsverzekering heb ik hierbij nog buiten beschouwing gelaten.

Wat moet het toch heerlijk zijn om maandelijks niet te hoeven betalen voor de te hoge hypotheeklening die ik in het verleden aan ben gegaan. Ik ben ontzettend blij met het huis waarin ik woon, maar de hoge hypotheeklasten vind ik achteraf wel een erg grote last om te dragen.

Het is eigenlijk ook nog verspild geld, want ik los er niets mee af. De hypotheekrente is alleen de compensatie voor de bank.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Op naar een Verenigd Europa?

Mede gezien de geschiedenis van Europa (van de vorige eeuw) is de tot stand gebrachte Europese Unie in eerste instantie dus een enorme verdienste voor veiligheid en vrede. Handel en economie ging natuurlijk ook een grote rol spelen en inmiddels zijn er 27 [i] EU-landen aangesloten die staan voor ca. 500 miljoen inwoners en 20% van het mondiale Bruto Binnenlands Product. Aan de Economische en Monetaire Unie (EMU) nemen intussen 17 landen deel die samen de eurozone vormen. Zij hanteren de euro als gemeenschappelijke munt die tot ’s werelds tweede valuta is uitgegroeid. De euro heeft o.a. de grensoverschrijdende en buitenlandse handel gestimuleerd en tot lagere wisselkoersrisico’s en prijsstabiliteit geleid.

Uit de recente geschiedenis blijkt echter dat er meer nodig is. De schuldencrisis in Europa laat zien dat er meer financieel toezicht op overheidsfinanciën geboden is. Zo zijn er Europese regels voor nationale begrotingen gekomen. De schuldencrisis werd echter niet alleen veroorzaakt door financieel wanbeheer van nationale overheden, maar ook door banken die in de problemen waren gekomen en moesten worden gered. De Europese Unie wil daarom een bankenunie oprichten met één Europese toezichthouder (Europese Centrale Bank) op de banken en een gezamenlijk garantiestelsel voor spaarders.

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Armoede bedreigt 1 op 6 in Europa

Voor één op de zes Europeanen dreigt armoede. Dat blijkt uit de studie 'Armoede in de Europese Unie', in opdracht van het Österreichischen Gesellschaft für Politikberatung und Politikentwicklung (ÖGPP).

Volgens het onderzoek, gebaseerd op cijfers uit 2010, lopen rond de 80 miljoen Europeanen het risico onder de armoedegrens te komen. In de 27 landen van de Europese Unie wonen ongeveer 500 miljoen mensen.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Waar vind je economische en financiële cijfers?

Het CBS verstrekt o.a. cijfers en publicaties over verschillende thema’s. Deze thema’s zijn: Arbeid en sociale zekerheid; Bedrijven; Bevolking; Bouwen en wonen; Financiële en zakelijke diensten; Gezondheid en welzijn; Handel en horeca; Industrie en energie; Inkomen en bestedingen; Internationale handel; Landbouw; Macro-economie; Natuur en milieu; Onderwijs; Overheid en politiek; Prijzen; Veiligheid en recht; Verkeer en vervoer en Vrije tijd en cultuur.