Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38821 tot 38825
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Caterpillar: Chinese economie heeft het ergste achter de rug

Caterpillar is een buitenbeentje omdat dit bedrijf meer dan enig ander bedrijf de schommelingen in de wereldeconomie weerspiegelt. Dat is niet meer dan logisch ook, want als machinebouwer bevindt Caterpillar zich steevast vooraan in de economische cycli. Maandagnamiddag beluisterden we de kwartaalboodschap van CEO Doug Oberhelman.

Hij had goed nieuws en minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat Oberhelman nergens zware recessies verwacht, maar dat het anderzijds ook niet echt geweldig gaat met de globale economie. Bovendien zijn er tal van onzekerheden die op een willekeurig moment de slinger naar de verkeerde kant kunnen doen doorslaan.

Er was echter nog meer goed nieuws. Caterpillar denkt dat de Chinese economie het ergste al achter de rug heeft. De bodem is bereikt, vanaf volgend jaar kan er een lichte opleving starten. In de U.S. verwacht Oberhelman dat zodra de BBP-groei opnieuw 2 % overstijgt zowel het aantal werklozen sneller kan dalen als de bouwsector weer kan opleven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +0,1% na verrassend sterke dag

De AEX sloot maandag fractioneel hoger. De index bleek niet gevoelig voor het lagere slot van Wall Street van vrijdag en steeg gedurende de dag zelfs naar een winst van 0,7% op basis van hogere openingsindicaties voor Wall Street. Na de opening van de handel in New York leverde Wall Street in, een beeld dat de AEX volgde. Philips bood de meeste steun aan de AEX.

De AEX sloot 0,1% hoger op 334,46 punten. De Midkap verloor op het slot 0,1% op 531,44 punten. De ASX dikte 0,7% aan op 393,42 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

"Nieuwe recessie in de VS onvermijdelijk"

In een interview waarschuwde de bekende belegger Jim Rogers dat de situatie voor de Amerikaanse economie er zorgwekkend uitziet voor 2013 en 2014. Volgens Rogers is het opduiken van een recessie in de VS in de komende jaren zo goed als onvermijdelijk.

Vanaf de stichting van de Verenigde Staten is er alle vier tot zes jaar een recessie of toch alleszins een serieuze groeivertraging opgedoken. Dergelijke periode van tragere groei zijn in de visie van Rogers onvermijdelijk, ze zullen ook in de toekomst blijven opduiken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Wall Street opent gemengd

In New York zijn de beurzen gemengd geopend. Een neerwaartse bijstelling van de winstverwachting door Caterpillar zorgde voor terughoudendheid onder beleggers.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 13.327 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1432 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 3008 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

'Cyprus moet steun uit noodfonds krijgen'

Cyprus zou direct een beroep moeten kunnen doen op het permanente Europese steunfonds ESM om banken die geraakt zijn door de Griekse schuldencrisis te helpen. 

Dat heeft de topman van de Cypriotische centrale bank Panicos Demetriades maandag gezegd.