Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 38821 tot 38825
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 6 november 2012

Nieuwe zilver infographic van VisualCapitalist

Op het blog van Visualcapitalist verscheen onlangs een nieuwe infographic over zilver. De maker belooft drie delen, waarvan dit het eerste deel is. Deze infographic gaat in op de eigenschappen en de historie van zilver. De tweede zal de vraag en aanbod fundamentals bespreken en de derde zal ingaan op de mogelijkheid om te beleggen in zilver.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Europa bant high frequency trading in grondstoffen

Het Europese parlement heeft een nieuwe regel doorgevoerd die het high-frequency trading (HFT) beperkt in grondstoffen, inclusief goud. Het is de eerste Europese maatregel tegen het fenomeen HFT.

De maatregel bestaat onder andere uit de introductie van een gesynchroniseerde klok voor aandelen, obligaties en grondstoffen zodat de regulatoren misbruik sneller en gemakkelijker kunnen opsporen op verschillende platformen waar men dezelfde trades kan uitvoeren. Orders zouden ook minstens 500 milliseconden in de markt moeten blijven, veel langer dan high-frequency trades.

Het Europees parlement moet nu met de EU lidstaten tot een eindtekst komen zodat de wet in werking kan treden in 2014.

Bron: wsj.com
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Fitch rating bureau verhoogt status van Turkije.

Turkey received an investment-grade credit rating on Monday, the first it has held in almost two decades, as Fitch Ratings said it was impressed by the country's public finances, banking system and economic management.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Recordaantal Belgische bedrijven failliet verklaard

Tijdens de maand november zijn in België 1.210 bedrijven failliet gegaan. Daarmee wordt een nieuw record voor de maand oktober opgetekend. Dat blijkt uit cijfers van het handelsinformatiekantoor Graydon. Tegenover de maand oktober van vorig jaar is er sprake van een stijging met 7,18 procent. Sinds begin dit jaar zijn in België al 9.156 bedrijven failliet gegaan.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 5 november 2012

Wall Street opent in het rood

In New York zijn de Amerikaanse beurzen maandag in het rood geopend. Beleggers willen geen risico's meer nemen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen, die dinsdag worden gehouden. Opiniepeilingen wijzen op een nek-aan-nekrace tussen president Barack Obama en zijn uitdager Mitt Romney.