Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 38826 tot 38830
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Europese Unie wint Nobelprijs voor de Vrede

Voor haar bijdrage aan 54 jaar van 'vrede, verzoening, democratie en mensenrechten in Europa' heeft de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. Dat heeft het Nobelcomité in Oslo bekendgemaakt.

Thorbjørn Jagland, voorzitter van het Nobelcomité, zegt dat de EU zich met succes heeft ingezet om Europa 'van een continent van oorlog tot een continent van vrede te maken'.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

“Spanje probeert uit de storm te blijven”

Het European Stability Mechanism (ESM), bestemd om Europese landen in problemen overeind te houden, is nu officieel operationeel. David Carbon van DBS in Singapore gaat er van uit dat Spanje als eerste land bij het ESM aan de deur zal komen kloppen met een steunaanvraag.

Spanje heeft daar voorlopig weinig zin in, ondanks een economie in recessie en financieringskosten die onhoudbaar hoog zijn. Madrid blijft verstoppertje spelen omdat het protest in eigen land tegen de besparingsmaatregelen de politieke toekomst van de huidige generatie hypothekeert.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Britse bouwproductie scherp gedaald

De Britse bouwproductie is in augustus met 11,6 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

Op maandbasis was sprake van een krimp van de Britse bouwproductie met 0,9 procent. De malaise op de Britse bouwmarkt was een van de belangrijkste redenen voor de economische neergang in de eerste helft van dit jaar.

Bron: Mediawerkgroepsyrie
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Wapenleveringen Saudi-Arabië en Qatar aan rebellen toegegeven

Iets wat we niet snel in de reguliere media zullen aantreffen... :

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Toen wij op deze nieuwsblog met de Mediawerkgroep Syrië schreven over de aanwezigheid van criminele bendes en terroristen en nadien buitenlandse huurlingen bij het conflict in Syrië, werd dit massaal ontkend door politici en journalisten van de traditionele media. Inmiddels is het een algemeen aanvaard gegeven dat de vreedzame protesten in Daraa in maart 2011 al dadelijk werden overgenomen door criminele bendes, die chaos en instabiliteit in Syrië bewerkstelligden.

Zelfs VRT-journalist Rudi Vranckx moet zich in allerlei bochten wringen om te erkennen dat al-Qaida maanden na het uitbreken van de onrust reeds actief was in Syrië. Dit terwijl hij dat feit een jaar lang ontkende tot in zijn recentste boek.

[...]

Bron: ZoalsJijWilt.nl
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Tip: Twaalf tips om deze crisis te overleven

De euro is zijn waarde aan het verliezen! En ook de voorzitter van de Amerikaanse FED gaf recentelijk aan dat sparen geen zin meer heeft vanwege de inflatie. Alles wat je op je bankrekening zet, wordt in rap tempo minder waard. De Europese Centrale Bank overspoelt de markt met miljarden euro’s door de banken vol te pompen met geld dat niet bestaat. Hoe meer geld er in omloop wordt gebracht, hoe minder het geld waard wordt.  Het resultaalt is dat jouw en mijn spaarcenten vanzelf minder waard worden. En hoe minder je geld waard wordt, hoe meer er neergeteld moet worden voor alles wat je in de winkel koopt, gevolg: alles wordt duurder.  De inflatie is een tijdje geleden al ingezet en het ziet er naar uit dat er op dit moment in dit economisch klimaat geen houden meer aan is. Hoe overleef je deze inflatie? En hoe overleef je deze crisis? Met de volgende 12 tips bereid je je voor:

[...]