Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 38846 tot 38850
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

PIMCO over goud

Als we over goud praten, hebben investeerders een zwart/wit mentaliteit. Er zijn er die overtuigd zijn dat goud een onbruikbaar, barbaars edelmetaal is dat geen rente opbrengt. Anderzijds zijn er die goud zien als het enige middel dat helpt voor bescherming tegen een financieel armageddon. Maar goud is meer dan beide. Goud zou een onderdeel moeten zijn van ieders portefeuille omdat het zijn waarde behoud en superieur is ten opzichte van fiatgeld.

Het aanbod van goud is beperkt. Gezien de stijgende inflatieverwachtingen en continue monetaire stimuli zal de globale vraag naar goud per inwoner blijven toenemen. Goud is eigenlijk niet de enige activa die inflatie kan bestrijden. Treasury Inflation-Protected Securities of TIPS zijn obligaties die de evolutie van de inflatie op de voet volgen. Deze TIPS zijn zelfs minder volatiel dan goud. Maar historisch gezien grijpen de mensen toch terug naar goud ten tijde van opverende inflatie. Dit leidt tot aantrekkelijke waarderingen voor het gele edelmetaal.

Goud heeft door de eeuwen heen zijn waarde bewezen, zelfs bij het komen en gaan van verschillende munteenheden. De voornaamste reden hiervoor blijft dat goud gebonden is aan de hoeveelheid goud dat gemijnd kan worden en niet door de achterliggende kracht van de desbetreffende overheid of uitgever van de munt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Amerikanen houden er de moed in

Je zou het niet meteen verwachten, maar de Amerikanen laten zich blijkbaar door niets of niemand ontmoedigen. Het consumentenvertrouwen steeg deze maand onverwacht tot het hoogste punt in 5 jaar, zoals aangetoond werd door de Thomson Reuters/University of Michigan Index.

De index werd deze maand berekend op 83,1, waar dat in september maar 78,3 was. De grootste verrassing was dat de index steeg. Algemeen was namelijk een lichte daling tot 78 verwacht. Ook de consumer expectations index verbonden aan de Thomson Reuters/University of Michigan Index steeg.

De doorsnee Amerikaan kan zich wel vinden in de evolutie van de arbeidsmarkt. De werkloosheid lijkt op basis van de recente cijfergegevens te dalen of toch alleszins te stabiliseren. Voorlopig werkt dat geruststellend, maar er zal toch meer nodig moeten zijn om het probleem van de werkloosheid op te lossen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Europese beurzen sluiten week negatief

De Europese beurzen zetten vrijdag, na een onderbreking van 1 dag, hun daling voort. De eerste drie dagen van de week gingen de beurzen ook al achteruit. De vrees voor een zwak cijferseizoen zorgde voor terughoudendheid onder beleggers. Gunstige cijfers over het Amerikaanse consumentenvertrouwen konden daar geen verandering in brengen.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,5 procent (1,60 punten) lager op 327,95 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent (1,83 punten) tot 525,99 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen 0,6 en 0,7 procent.

Aan het einde van de handel werd bekend dat de index van het Amerikaanse consumentenvertrouwen, gemeten door de Universiteit van Michigan in oktober onverwachts steeg, van 78,3 naar 83,1. Desondanks daalden ook de Amerikaanse beurzen, vooral door verliezen bij de bankaandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Geld blijft van aandelen naar obligaties vloeien

Aandelenbeleggers hebben het niet gemakkelijk de laatste tijd. Er is een zwakke economische groei, er staat een zware belastingverhoging gepland in Amerika op 1 januari en de Europese crisis blijft aanslepen. Maar toch hebben de aandelen het goed gedaan dit jaar.

Echter, investeerders blijven hun geld terugtrekken uit aandelengerelateerde beleggingsfondsen. Augustus was de 16e opeenvolgende maand dat Amerikaanse beleggers geld weg haalden uit hun aandelenfondsen. Dit is de langste reeks sinds de statistieken werden bijgehouden in 1984 en is veel langer dan de 11 maanden in de crisisjaren 2007-2008.

Aandelenbeleggers reageren alsof er een groot monster om de hoek staat, alsof de wereld op instorten staat. Voorzichtigheid is geboden, maar angst is een slechte raadgever. Angst drijft geld uit aandelen en richting de veilig geachte obligaties terwijl vele aandelen meer defensiviteit en stabiliteit kunnen bieden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 oktober 2012

Wereldwijde gezinnen winnen jaarlijks 8 procent aan rijkdom

De gezinnen zullen de volgende vijf jaar meer dan 100 triljoen dollar aan waarde winnen, dankzij de toenemende rijkdom in de Verenigde Staten en de grote opkomende markten. Dat is de conclusie van een rapport van de Zwitserse bank Crédit Suisse. Er wordt aan toegevoegd dat de gezinnen wereldwijd op dit ogenblik een vermogen hebben van ongeveer 223 miljoen dollar hebben. Dat vertegenwoordigt een daling met 5,2 procent tegenover het midden van het voorbije jaar. Dat betekent de eerste inkrimping sinds het uitbreken van de financiële crisis ruim vier jaar geleden. Uit het rapport blijkt dat de gezinnen het voorbije jaar 12,8 miljard dollar aan rijkdom hebben verloren.

[...]