Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3886 tot 3890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Slachting bij banken kost 4300 jobs in enkele maanden

In enkele maanden tijden heeft de Belgische bankensector haar eigen ‘Ford Genk’ te verwerken gekregen. In 2012 verloren 4300 mensen hun baan bij de autoconstructeur.

Gedurende de jongste maanden is een gelijkaardig aantal jobs gesneuveld. Er was de slachting bij ING (-3150). Daarna volgden AXA Bank en Verzekeringen (-650) en P&V (-300).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Het Grote Pensioenbedrog

Jef Vuchelen en Mark Scholliers komen met een nieuw boek voor de dag. Bij Uitgeverij Van Halewyck verscheen recent ‘Het Grote Pensioenbedrog: Hoe uw pensioen op drijfzand is gebouwd’.

Aan de hand van tien stellingen leggen de economen bevattelijk uit dat drastische ingrepen onontkoombaar zijn. Het huidige systeem van wettelijke pensioenen is onbetaalbaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

Nog geen akkoord OPEC-landen om olieproductie te beperken

Een reeks gesprekken tussen olieproducerende landen heeft niet gezorgd voor een akkoord over het beperken van de productie en zo de olieprijs te verhogen. 

Een voorlopige overeenkomst om de productie met 2 procent te verlagen, komt hiermee in gevaar. Tijdens de nieuwe gesprekken bleek dat Irak en Iran de eigen productie niet willen beperken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 oktober 2016

'Minstens 10.000 banen weg bij VW door verschuiving naar stekkerauto's'

De transitie van auto’s op fossiele brandstoffen naar schonere auto’s die op elektriciteit rijden, gaat bij Volkswagen banen kosten. De personeelsdirecteur gaat uit van een cijfer met vijf getallen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 30 oktober 2016

Bizar! Er is een verband tussen vuilnis en de economie

Bij het lezen van de titel zult u wellicht even achter uw oren hebben moeten krabben. Hoe kan er nou een verband zijn tussen vuilnis en de economie? Hoe bizar de titel er ook uitziet, de waarheid liegt er niet om.

Deutsche Bank is recent naar buiten getreden met een interessant verband tussen het Amerikaanse bruto binnenlands product en het aantal vuilnis dat op de vuilnisbelt terecht weet te komen. Torsten Slok, strateeg bij Deutsche Bank, laat weten dat er een redelijk goed argument te geven is over de correlatie tussen de groei van het Amerikaanse bbp en de toename van vuilnis.