Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 38851 tot 38855
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

'Hogere opening Wall Street'

In New York zullen de beurzen donderdag waarschijnlijk hoger openen. Wall Street lijkt daarmee Europa te volgen, waar de beurzen een kredietverlaging van Spanje van zich afschudden en een voorzichtig herstel laten zien.

De stemming wordt ook gesteund door een flinke daling van het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Het aantal zakte naar 339.000, van 369.000 een week eerder. Economen hadden gerekend op 370.000 aanvragen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Corrupte Grieken wacht online schandpaal

Een Griekse website die verhalen over steekpenningen verzamelt, is bijzonder succesvol. De site wil de alomtegenwoordige corruptie in de Griekse maatschappij aanpakken.

Teleiakaipavla.gr, vrij vertaald 'Stop het. Punt', is de eerste Griekse website die een platform wil bieden voor verhalen over corruptie. Het is een enorm succes: na amper twee weken heeft de site 40.000 bezoekers getrokken. Die hebben hun verhaal gedaan over in totaal 68.000 euro aan steekpenningen.  

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

"Er hangt weer een beurscrash in de lucht"

Dat is de stellige mening van Marc Faber. Hij is niet gehaast om aandelen te kopen, maar eerder cash aan te houden. Enkel Chinese aandelen zijn momenteel interessant vanwege de aanstaande ‘bounce’ na de afstraffing.

De maatregelen van onze overheden en centrale banken kunnen niet anders dan grote problemen opleveren, aldus Faber. Beleggers moeten opletten om nu voluit te gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Griekse werkloosheid boven 25 procent

De nieuwste werkloosheidsdata uit Griekenland bevestigen de schrijnende beelden uit de Europese lidstaat. De gemiddelde werkloosheid zit inmiddels boven 25 procent en het ziet er niet meteen naar uit dat deze gaat afnemen.

De jeugdwerkloosheid is torenhoog op 54%. Toch kunnen we stellen dat top hier stilaan bereikt lijkt, gezien de lichte terugval.

Het probleem is echter dat de werkloosheid bij de generatie van 45 tot 65 jaar verder blijft oplopen. Dit is nog altijd het grootste deel van de beroepsbevolking in Griekenland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Bankensector fors gekrompen

De Nederlandse bankensector is sinds de kredietcrisis in omvang gekrompen van 5,5 naar 4,7 keer de Nederlandse economie, een daling van bijna 15 procent. Dat bericht De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag.

Sinds 2007 is het bankwezen met name door de opsplitsing van ABN Amro kleiner geworden en veel sterker nationaal georiënteerd dan vijf jaar geleden, rapporteert DNB.