Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 38851 tot 38855
Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Gaan centrale banken schulden wegstrepen?

Centrale banken hebben de voorbije jaren behoorlijk wat overheidsobligaties opgekocht.

We zijn nu zover dat de Amerikaanse centrale bank 10% van de uitstaande schulden in de VS bezit. In Groot-Brittannië is het zo mogelijk nog erger. Zij hebben 25% van de Britse schulden op de balans staan.

De laatste dagen is er dan ook een discussie ontstaan of het niet slim zou zijn om deze obligaties gewoon weg te strepen.

Op die manier verlaag je de uitstaande schulden en stimuleer je de economie.

Het was Adair Turner, door velen gezien als een belangrijke kandidaat om de Britse centraal te gaan leiden, die het idee naar voor schoof.

Laten we eens even kijken naar dit voorstel en de mogelijke gevolgen.

[...]

Bron: co.uk
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

IMF gaat schuld 'weg toveren'

One could slash private debt by 100pc of GDP, boost growth, stabilize prices, and dethrone bankers all at the same time. It could be done cleanly and painlessly, by legislative command, far more quickly than anybody imagined.

The conjuring trick is to replace our system of private bank-created money -- roughly 97pc of the money supply -- with state-created money. We return to the historical norm, before Charles II placed control of the money supply in private hands with the English Free Coinage Act of 1666.

Specifically, it means an assault on "fractional reserve banking". If lenders are forced to put up 100pc reserve backing for deposits, they lose the exorbitant privilege of creating money out of thin air.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Europese financiële instellingen kopen noodfondsobligaties dankzij gratis geld van de ECB

Dat zal de Duitse krant Bild maandag melden, aldus het Duitse persbureau DPA zondag.

Een kwart is gegaan naar Aziatische investeerders en 13 procent naar Britse beleggers. De rest is gekocht door beleggers uit overige landen, waaronder die uit de Verenigde Staten. Het fonds is ingesteld om bij te springen als landen uit de eurozone in de problemen komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Het beste beleggingsadvies dat u ooit kreeg van Jesse Livermore

Jesse Livermore was een van de eerste beursgoeroe’s van Wall Street en behoort tot de grootste voorbeelden voor Slim Beleggen. Hij heeft fortuinen verdient tijdens de beurscrashes tussen 1907 en 1929. Hij begon zijn beurscarrière al op zijn 14e en staat bekend als een grote guru bij traders.

Livermore introduceerde de filosofie om goede trades uit te bouwen en verliezende trades te verkopen. Met het boek Reminiscences of a Stock Operator werd hij een waar icoon op Wall Street. Welke lessen heeft Livermore voor ons in petto:

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 oktober 2012

Huizenprijzen opnieuw verder gedaald

De huizenprijzen in Nederland zijn vorige maand opnieuw sterk gedaald.

De prijzen van verkochte koopwoningen lagen in september gemiddeld 7,9 procent lager dan een jaar eerder.

Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.