Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 38856 tot 38860
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

De Europese superstaat komt.

Voormalig minister Ben Bot zei het in de televisie-uitzending De Slag om Brussel van afgelopen maandag echt: de politieke integratie, die moet resulteren in een Federatie van Europa, moet en zal er komen. Als het niet rechtsom zou gaan (eerst een politieke integratie, dan de economische met de euro, zoals aanvankelijk het plan van Nederland was), dan moest het maar linksom (eerst de euro en als die vast loopt in een crisis, dan zou de politieke integratie wel afgedwongen worden).

Verschillende malen heb ik gezegd en geschreven dat politici die aan de touwtjes trekken niet eerlijk zijn over Europa. Om de euro te laten overleven is een Federatie van Europa nodig, met een daarbij behorende banken-, begrotings- en fiscale unie. Zo niet, dan kan en zal de euro in de huidige vorm niet in stand blijven. Het televisieprogramma ‘Altijd Wat’ van 26 juni dit jaar, waarin ik iets kort vertelde over de Euro-oplossingsmatrix, had als kern dat er veel oneerlijkheid is Europa en werd de vraag gesteld of Europa een droom of dwangbuis is?

Bron: standaard.be
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

Wie denkt dat van Rompuy dat hij eigenlijk is

In de toekomst zal blijken dat een sterkere bankenunie in de Europese Unie een herhaling van de financiële crisis grotendeels onmogelijk maakt. Dat heeft Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy gezegd in de Zevende Dag.

De 27 staatshoofden en regeringsleiders kwamen overeen dat de lidstaten en het Europees Parlement vóór 1 januari 2013 een akkoord moeten vinden over het bankentoezicht. 'Voor het einde van het jaar moet het bankentoezicht geregeld zijn', zegt Van Rompuy.

De Europese Unie krijgt vaak kritiek dat het niet snel genoeg doortastende beslissingen neemt. Van Rompuy is het daar niet mee eens. Volgens hem is de timing van ondergeschikt belang en is de sterkere bankenunie met een centrale toezichthouder 'revolutionair'.

Bron: tijd.be
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

Nouriel Roubini: Kwantitatieve versoepeling helpt niet altijd

Het besluit van de Federal Reserve (de 'Fed,' het federale stelsel van Amerikaanse centrale banken) om een derde ronde van 'kwantitatieve versoepeling' ('QE3', het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties) in te lassen heeft drie belangrijke vragen opgeworpen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

'Monti verwacht binnenkort tekenen van herstel'

De Italiaanse premier Mario Monti verwacht dat het nog maar ‘enkele maanden’ duurt voordat Italië tekenen van economisch herstel zal vertonen.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van uitspraken van Monti op een landbouwconferentie in Noord-Italië.

Bron: turkishweekly.net
Geplaatst: zondag 21 oktober 2012

Turkije is op weg om de 3de grootste economie van Europa te worden.

Turkish Finance Minister Mehmet Simsek said that Turkey was advancing in becoming Europe's third and world's tenth economy.

Speaking at Turkey Investment Conference in New York on Friday, Simsek said that Turkish government was also working on struggle against corruption.

Comparing Turkey with European countries, Simsek said that while Europe was still having problems about employment issue, the unemployment rate in Turkey was decreasing each day.