Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 38856 tot 38860
Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Vastgoedprijzen in Belgie weer gestegen

De Belgische woningmarkt presteerde degelijk in het derde kwartaal ondanks de moeilijke economische context en minder hypothecaire kredieten. Het is van 2009 geleden dat er nog zo veel vastgoed in de zomermaanden werd verkocht. Ook de prijzen houden goed stand.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Nieuwe trend: de voedselvrije dag

In Peru, India en Nigeria doet al 14 tot 27 procent van de gezinnen er aan mee: de voedselvrije dag. Een nieuwe manier om door de stijgende voedselprijzen het hoofd boven water te houden.

De natte zomer aan deze kant van de grote oceaan en de extreme droogte aan de overkant ervan zorgde  voor de slechtste graan- en maïsoogst sinds 1980. Volgens The Independent is dat de oorzaak dat de graanprijzen zo hoog worden dat de gevolgen voor gezinnen in ontwikkelingslanden desastreus zijn.

Voor veel gezinnen in ontwikkelingslanden wordt eten te duur om elke dag te kunnen betalen. Een oplossing is om één dag in de week te kiezen waarop dan maar niet wordt gegeten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Kwetsbare economie domineert IMF-top

De kwetsbare staat van de internationale economie domineert de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. De aanhoudende problemen in de eurozone, het dreigende begrotingsravijn in de Verenigde Staten en de afzwakkende groei van opkomende economieën zorgen dat er weinig lichtpuntjes zijn voor de ministers van Financiën en centralebankpresidenten die de komende dagen in Tokio bijeenkomen.

In de aanloop naar de bijeenkomsten van vrijdag en zaterdag liet de top van het IMF dan ook geen moment onbenut om politici op te roepen tot meer actie. ,,We verwachten moedige beslissingen van beleidsmakers. We weten wat nodig is, nu moet het ook gebeuren'', vatte IMF-directeur Christine Lagarde de boodschap samen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

IMF: Europese banken dreigen 2.170 miljard euro aan activa te moeten dumpen

Tenzij de eurozone de kapitaalcrisis weet te bezweren zullen de balansen van Europese banken sterk beginnen krimpen, met tragere groei en hogere werkloosheid tot gevolg. Dat schrijft het IMF in zijn globaal financieel stabiliteitsrapport, dat werd ingekeken door Claire Jones en Michael Steen van de Financial Times.

De kapitaalvlucht van de periferie naar de kern wordt veroorzaakt door de angst over de toekomst van de eurozone en heeft de financieringsmarkten op extreme wijze gefragmenteerd. Volgens het IMF komt hierdoor steeds meer druk op de banken om hun balansen in te krimpen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Structurele wijzigingen verstoren beeld op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt blijft aan beide zijden van de Atlantische Oceaan een heet hangijzer. De Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand september voldeden weliswaar, maar onderhuids broeit er toch van alles. De aangroei van het aantal banen verloopt in een onvoldoende snel tempo.

Bill Gross van Pacific Investment Management legt de vinger op de wonden, Gross denkt dat we op een andere manier tegen het probleem moeten aankijken. De lagere tewerkstellingsgraad is geen cyclisch fenomeen meer, maar houdt verband met structurele wijzigingen.