Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 38861 tot 38865
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Spaans verschil rijk-arm grootste in eurozone

Het verschil tussen rijk en arm is in Spanje het grootste van alle landen in de eurozone.

Meer dan 1,7 miljoen huishoudens in het zwaar door de schuldencrisis getroffen land hebben volgens de laatste statistieken van de overheid helemaal geen inkomsten uit werk. Het zijn werkloze huishoudens. Maar werkloosheid betekent in Spanje lang niet altijd dat men een uitkering krijgt. Slechts 67 procent van de Spanjaarden die als werkloos staan geregistreerd, ontvangen een vorm van hulp of uitkering van de staat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Franse vastgoedmarkt dreigt eveneens een zeepbel te worden

Nederland beleeft momenteel een forse terugval op de vastgoedmarkt, waarbij de prijzen voor woningen en appartementen in snel tempo kelderen. Het is opvallend dat die evolutie zo weinig aandacht krijgt, want Nederland is toch de naar grootte vijfde Europese economie.

De kenmerken van de vastgoedcrisis zijn in grote lijnen dezelfde als die in andere Europese landen. Goedkoop geld hebben in combinatie met een gunstige fiscale regeling de huizenprijzen door het plafond gejaagd, met als gevolg uiteraard het opduiken van een zeepbel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Italië leent overwegend goedkoper

De rentes op Italiaanse staatsobligaties zijn donderdag bij een veiling overwegend gedaald ten opzichte van de vorige veiling. Alleen de rente op een 3-jaarslening steeg tot het hoogste niveau sinds juli.

In totaal haalde Italië 6 miljard euro op. De rente op een 3-jaarslening steeg naar 2,86 procent van 2,75 procent een maand geleden.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Huizenprijzen dalen harder dan in de eerste dip direct na het uitbreken van de crisis

De situatie op de Nederlandse woningmarkt is in het derde kwartaal verder verslechterd. Het aantal door NVM-makelaars verkochte woningen daalde met 17 procent tot 18.664 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee vormt het - samen met het eerste kwartaal van dit jaar - de slechtste driemaandsperiode sinds het begin van de crisis 4 jaar geleden. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars donderdag bekendgemaakt.

De huizenprijzen daalden in het afgelopen kwartaal met 7,5 procent tot gemiddeld 209.000 euro vergeleken met het derde kwartaal van 2011.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 11 oktober 2012

Spanje: erger wordt het niet

De Spaanse regering zei donderdag dat met recent gepresenteerde maatregelen het land niet in een nog diepere recessie zal belanden. Daarmee reageert Madrid op de afwaardering van kredietbeoordelaar Standard en Poor's een dag eerder. De kredietstatus van Spanje werd verlaagd van BBB+ naar BBB-, nog maar één niveau boven 'junk level'.